Direktlänk till inlägg 3 juli 2021

NU ÄR DET REJÄLT VARMT

Av Anita - 3 juli 2021 08:37

 

Så kom värmen och rejält också. Nu trivs jag. När det är 25 grader i vatten och jag bor vid sjön kan man inte klaga.

Visst, jag klev upp kl 6 för att klippa gräs.  Så har jag gjort i tre dagar nu. Trots att det är svalare på morgonen så orkar jag inte med mer än två timmar.


Nåja nu är det fullt med folk i byn. Det är båtar på sjön och stojande barn vid badstranden och skällande hundar och svalor som kvittrar glatt och fiskmåsar som skriker. Nu är det härligt att leva.


Tandläkaren för sista gången i Stan i torsdags! Sofiepropp och Kinabror var med och vi var och åt lunch och inte nog med det. Jag fick tag i nya hammockdynor för halva priset mot vad dom kostade. Att laga dom gamla mera går inte för nu väller innanmäätet ut överallt och fåglarna noppar det till sina bon. Visst var dynorna grå. Det finns bara beige svart och grått. Nog är det själva sjutton så trist men jag köpte två färggranna kuddar också för att lysa upp. Vad är det för fel på svenskarna som bara vill ha dystra färger både på inredning och till och med målar husen svarta. Som gamla korpar går folk omkring i stan i svarta kläder. Fy sjutton, mera färg åt folket.


Här i Fisksjön blommar rosor och syren visserligen sent men i alla fall.

 

Det är de här gamla rosbuskarna som lever och blommar troget. Tror att det är här polstjärnan.

 

Den här lite större doftar fantastiskt gott och blir gul när den har slagit ut helt.

 

Dom här rosa är i en häck och har funnits här alltid ända sedan min farmor anlade trädgården på 1920-talet. Blommar och doftar men alltför kort.

 

Den här har jag fått och jag skulle tro att den bara blommar i sommar.

Ja det var vad jag har i rosväg. Visst finns det några fler som inte börjat blomma ännu.


Igår åkte DansBritt och jag till Döda fallet för att äta lunch.

 

Rätt mycket folk där och vi satt i skuggan och åt. 

 

Sedan åkte jag hem och gick ner till sjön och badade. Sedan kom AMV med barn och barnbarn och en hund och så kom Broder B med fru och hund och så kom Kinabror och hunden Jack. Nog blev det ett liv med hundarna. Den llille som AMV:s ena dotter hade skällde rent bedrövligt. Det är ju så med en del småhundar.


Bromsarna bet en när man badade men vattnet var varmt och skönt. Jag gillar värme och dag ska jag bara vattna lite och sedan ska jag ta ledigt resten av dagen och ta med fika och bok och lata mig nere vid sjön. Få se vem som kommer och sällskapar med mig. När det är fint väder kommer det alltid någon.

 

Dagens ord: Bland glad människor och ilskna bromsar kan man inte annat än ha det bra.



 
 
Ingrid

Ingrid

3 juli 2021 15:17

Nu blommar rosorna så vackert hos dig, det är varmt och skönt och dina vänner samlas vid Fisksjön. Jag förstår att du trivs som fisken i vattnet.
Ha en fin helg!
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
ibod11 - Ingridi

ibod11 - Ingridi

3 juli 2021 18:04

Ja, nu förstår jag att du trivs och njuter :D Härligt sommarväder och mycket folk är väl precis din melodi. Jag hoppas att det håller i sig länge. Vilka fina rosor du har och vad bra att du hittade billiga dynor. Några färgklickar går ju alltid att fixa i allt det grå.

http://ibod11.com

 
Amisa

Amisa

3 juli 2021 18:36

Det måste vara en väldigt bra dag när inte ens bromsarna kan stör ditt goda humör.
:)

Hoppas att det mesta av sommaren blir lika fin för dig!

http://min-inre-vagvisare.bloggagratis.se

 
Soldansare

Soldansare

4 juli 2021 19:42

Jaa, mer färg åt folket! Det håller jag verkligen med om. Jag har köpt mig en röd klänning med vita prickar och den älskar jag. Nästan bor i den just nu.
Härligt att du har härliga dagar i värmen. Det låter underbart att vara ledig och bara kunna lägga sig på en filt med en bok. Jag har nyss haft två veckors semester men det känns inte alls tillräckligt.
Njut!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Lena

Lena

5 juli 2021 00:02

Ja nu ser du ut att njuta!! *skratt* håller med, jag klagar inte på värmen utan går i skuggan om jag känner för det
Färg, ja du, tycker exakt som du, färg färg färg! Gärna orange, grönt, diarrebrunt, senapsgult, solgult, rött! färg färg både i inredning & kläder *skratt*
Må så gott i värmen *hjärta*

http://frallorna.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 23 april 10:24

  Det går sakta med våren här i Fisksjön. Visserligen har alen gula hängen som gör att jag går omkring och nyser fast jag äter allergimedicin.  Kallt på nätterna så snön tinar inte trots att solen skiner på dagarna.  Vägen är visserligen bar m...

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards