Direktlänk till inlägg 19 juli 2021

DET ÄR NÅGOT LURT MED VÄDRET

Av Anita - 19 juli 2021 16:16

Före detta grannen sa så ibland fast på dialekt. De är nå lurt me väre. Så sant är det minsann. Den här helgen har visat på det.


Lördag var det dagen då såpbandyn skull gå av stapeln nere på Håsjögården. 

Vet du inte vad såpbandy är? Jo man öser såpvatten på en jättestor presenning och så spelar man bandy på den. Så ramlar och halkar dom hit och dit och så vinner någon till slut.

 

Enda tillställningen som är i sommar. Sommarcafe och Vägkyrka är stängt men som sagt Såpbandy ska det vara. 

Varmt och nästan hett var det.


Massor med folk var det. Tror att dom flesta var mer intresserad av att äta kolbulle och hamburgare och träffa folk. Nu när man inte träffats på så långe så finns det mycket opratat minsann. Tänk så roligt att se vägen på byn full med bilar. Det hände nog sist när det var auktion på byn.


Jag träffade en skolkamrat det första och hon kom och gav mig en påse med yllesockar och vantar så jag inte skulle frysa så väldigt när det var vinter. Det var väl gulligt om något. Hon är en som läser min blogg och ser hur jag svär över kyla och mörker och snö.

 

Så hem och så kommer Kinabror med lilla Stina på fyrhjulingen. Hon ville så gärna bada tillsamman med mig så då gjorde vi det.

 

Sedan gjorde jag plankstek till Sonen och Fjällan och så kom en av mina trumbyggarkompisar hit och hälsade på. Det var väldigt länge sedan vi sågs så vi satt i solen på förstukvisten och pratade om hur vi haft det och om vi träffat några andra av trumbyggarfolket. Kul när det kommer någon som man inte sett på länge.


Så kom söndagen med att jag vaknade på natten och frös. Det blåste och var kallt och jag hade fönstret öppet. katten och jag kröp ihop under täcker och söndagen var det precis som om det aldrig varit varmt. Usch vilket skitväder.


Kinabror med barn och barnbarn och gullige Liam skulle på loppisrunda och jag följde med. Inte för att jag skulle ha något men det är så roligt att se de olika gårdarna och grejorna som finns.

Vi började vid Kilen. Liam som är den omtänksammaste och gulligaste jag vet han handlade en stor docka till sin syster och badsalt till sin mamma. Vilken trettonårig kille tänker först på det innan han gör av med pengarna på sig själv. Jo Gullige Liam.


Så till Bispgården och till Pålgård. Där finns en gammal fin gård som har något alldeles extra. 

 

Den är från 1700-talet om inte äldre och det märks minsann.

 

Lillstina och Arvid poserar utanför.

Inne finns det massor med mystiska grejor, allt från gamla fantomentidningar till märkliga foton och smycken och så finns det humlor.

 

Mannen som äger gården var också gullig som istället för att spruta gift på humlorna varnade för dom. Dessutom så fanns det skrymta på hans gård och det kände jag minsann. Vilket ställe.


Så till Krångede och LoppisCarin där vi tittade på grejor.

Sedan gick det lite snett. Vi skulle åka till jordgubbscafe och försökte följa skyltarna men kom fel och hamnade uppe på en skogsbilväg. Det blev att vända och till slut hittade vi igen gården och den var minsann gammal och fin.

 

Tänk så mycket fina ställen och roliga saker det finns den här månaden på sommaren men tiden är kort. Tur att sommargästerna kommer så man kommer ut på något och får se lite roliga grejor. 


Hem och så skulle då Sonens Fjälla åka tillbaka till Skåne och hon skulle åka tåg från Bräcke kl tio på kvällen. Det är inte så långt till Bräcke, bara så där sju mil så jag följde med som sällskap. Jag är alltid pigg på att åka iväg någon sväng och när Sonen och jag åkte hem såg vi fyra rävar. Jag har inte sett en enda räv på hela sommaren.


 

Kinabror och jag steg upp tidigt imorse för att plocka hjortron. Det var läge för det när det blåste så mygg och knott höll sig borta. Ingen värme idag heller men det fanns gott om bär.

 

Jack hängde med och gick omkring och ät bär och tuggade.

 

Visst fick vi till mycket på den lilla stunden vi var iväg.

 

Sedan fick jag frukost hos Kinabrors son och fru och när jag kom hem hade Gamle A just parkerat sin gamla volvo på gården och kommit in med ett kexpaket i handen så vi kokade kaffe och fikade och så kom Sonen och Kinabror in och fikade dom också. 


Sonen hade varit och köpt en tv som han kunde ha uppe på sitt rum för vi har olika smak om tvprogram så då kan han se på bad han vill. Så kan det gå.


Jag gick ut och såg hur eländig det såg ut med mina växter, torka och blåst är förödande för blommor och blader. Nu har dom i alla fall fått vatten och omvårdnad och så kom Kinabror och Lillstina och jag gjorde köttfärsås och spagetti och Stina åt med oss. De flesta barn gillar den maten.


Hoppas nu bara att det blir bättre väder imorgon för nu blir man less på blåst och kyla. Jag vill ha sommaren tillbaka och det fort.

 

Dagens ord: Det är någe lurt med väre Det är då så sant som det är sagt.



 
 
Ingrid

Ingrid

19 juli 2021 22:09

Oj så mycket hjortron ni plockat!
Ja, nog är det något lurt med vädret.
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
Amisa

Amisa

20 juli 2021 23:29

Såpbandy - ni har alltid så annorlunda och spännande saker för er där ute i Jämtlands obygd! Och ursäkta en okunnig sydlänning, men vad är en kolbulle och är det gott?

http://min-inre-vagvisare.bloggagratis.se

Anita

21 juli 2021 07:27

Kolbulle är gott. Man steker fläsktärningar och gör en smet av mjöl och vatten och tömmer på. Blir som en pannkaka men knaprigare. Äts med lingonsylt. Steka utomhus över öppen eld och i en riktig järnstekpanna. Så gott.

 
ibod11 - Ingridi

ibod11 - Ingridi

21 juli 2021 18:20

Ojojoj, vad mycket som händer hos dig och vad roligt att det gör det nu när det har varit trist en lång period :D Såpbandy har jag aldrig sett men loppisar är kul att besöka. Särskilt i fina gamla byggnader där man känner stämningar från förr. Jag hoppas sommaren kommer tillbaka och värmer dig snart igen :D

http://ibod11.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards