Direktlänk till inlägg 6 september 2021

GENTLEMANNATUPPEN

Av Anita - 6 september 2021 12:52

 

Så vaknar jag en morgon av att det smäller på fönstren lite överallt i huset. Jag ser att det blåser som vanligt men det är väl bara att kraka sig uop och se vad som hänt.


Utanför huset ligger det fem trastar, unga årstonåringar skulle jag tro. Där ligger dom kraschade och jag gjorde som vanligt. Värmde dom i handen, pratade med dom och skvätte lite vatten på dom och droppade lite vatten i munnen. Fyra av dom kvicknade till efter en stund men den 5-de hade brutit nacken. Troligen hade dom blivit jagade eller skulle på flytt.

Svalorna har också gett sig iväg och det blev så tyst efter dom. Deras glada kvitter och fina akrobatkonster i luften gläder mig alltid och gör mig på bra humör. Nog om det.


Nu är det älgjakt och Kinabrors son har kommit och han hade med sig goda härliga björnbär till mig som lilla Stina plockat till mig. Vilken fest.

 

Nog hade jag planer för vad jag skulle uträtta nu när det går att vara ute även om det blåste rätt kallt. Men.....som det brukar så blev det inte så. 


Gick bort till Kinabror och så hade hans sommargrannar kommit och jag blev sittande och prata med mamman i familjen som jag inte träffat på länge.


Sedan gick jag bort till Broder B och satt där och pratade med hans fru.


Så gick jag till Holländarna och där på den fina kullen där vinden inte kommer till blev jag sittande hur länge som helst.

Tittade i växthuset där vaktlarna gick omkring och pickade insekter.

Tittade på odlingarna.

 

Det vilar en speciell frid på den där gården. 

Eftersom dom har gjort höga staket runt om så är det lä och solrosorna har börjat blomma. Mina har bara knopp och jag vet inte om dom kommer att hinna blomma.

 

Holländarna odlar mycket bönor som jag aldrig smakat på och som vanligt kommer man inte därifrån utan att ha fikat och ha med sig något hem. Nu var det en sorts gröna bönor som hon kapade upp i en speciell apparat och så skulle man koka dom i 5 minuter.


Så var det hönsen. Så tama och dom kom så fort hon ropade på dom. Tama och sällskapliga som sjutton. Dom har en stor fin vit tupp som var en verklig gentleman.

Han fick en kaka och den delade han i flera bitar och så matade han hönorna med dom, alla fick en bit innan han själv åt upp någon. Vilken tupp.

När vi satt där så gal han till och alla hönor kom. Då hade han sett en stor rovfågel som kretsade uppe i luften och for runt runt. Han varnade. Så fint.

 

Sedan gick jag till Kinabror och han hade lagat en festmåltid. Kälknöl med potatisgratäng pressgurka och picklad rödlök, God sallad och så den goda gröna bönorna som jag fått av holländarna. Till efterrätt blev det kaffe och äppelkaka som jag bakat.


Så blev det med den dagen.

 

Så igår lugnade det sig i blåsten och då kommer frosten men jag vet att det skulle bli fina dagar så jag har lagt över mina pelargoner och låter dom vara ute lite till. Synd att klippa ner dom när dom är som finast. Fuxian tål ju lite mer.


Började klippa ner krusbärsbuskarna som jag ska ta bort var annan. Så kom AMV och Gubben och hälsade på.


I dag far bilarna fram och tillbaka. Hörde skott och förstår att nu är det älgjakt.

Så kom Broder B:s fru med barnbarn och vi gick ner till sjön med hundarna för vädret är toppen idag. Det blåseri inte ett dugg.

 

Både Nalle och Jack var med. 

 

Sjön ligger spegelblank och fin och jag fortsätter med mina buskar. Rätt vad det var så kom Murklan springade. Murklan är Kinabrors sons hund och hon hade rymt.


 

Så här ska det se ut på sjön. Det är något jag älskar men det är synd att fåglarna har gett sig iväg.


Dagens ord: Tror jag tar och sätter mig i solen en stund. Livet består inte bara av arbete.

 
 
Göran

Göran

6 september 2021 14:46

Ja du, Anita, är du egentligen inte ganska lyckligt lottad? Du bor i en by med bara en handfull invånare men tycks ändå träffa folk varenda dag. Och i städerna sitter det tusentals människor mol ensamma i folksilos med flera hundar människor i. Men de träffar ingen, pratar inte med nån. Inte heller ser de så mycket av naturen eller hör fåglar eller ens vindens sus. Livskvalitet kallar jag det du har. Låt vara att de är långt att åka när man behöver handla men jag ger mig fanken på att då snackar ni ihop er och samåker eller handlar åt varandra. Ingen skulle ens komma på den tanken i ett höghus i Hökarängen, Rosengård eller på Hisingen. Förstår att vintern är kämpig men just nu tycker jag inte synd om dig ett enda dugg. Njut medan du kan!

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
Skatan

Skatan

6 september 2021 18:45

Precis samma tankar som singelfarsan fick jag också när jag läste om dina fina förhöstdagar i det vackra landskapet och det vackra vädret. Härnere hos oss får man värja sig för all negativitet. Jag bor ju granne med ett s k utanförskapsområde där det händer saker titt som tätt. Och inga trevliga saker som de skriver om. Men jag ska verkligen inte klaga. Har ju inte alltför långt till Femöre o sommarstugan. Hälsa alla! Kram! Skatan

http://https://skatanstankar.com

 
ibod11 - Ingridi

ibod11 - Ingridi

6 september 2021 20:56

Vilken skön stämning i det här inlägget :D Allt verkar vara frid och fröjd och alla trivs. T o m tuppen och hönorna har det bra och tuppen tar verkligen hand om sitt harem. Jag hoppas att du fortsätter att ha det gott och att hösten blir en riktigt vacker period. Här på Frösön är det också ganska bra :D

http://ibod11.com

 
Anki

Anki

7 september 2021 07:06

ett härligt inlägg ... så mysigt att läsa!
När vi hade höns så hade vi en gång en sån tupp. En riktig gentleman som såg till att hönorna fick av det goda han hittade och som varnade för faror - verkligen kul att se!
Björnbären ser goda ut!
Ha det gott!

http://ankisbildblogg.wordpress.com

 
Soldansaren

Soldansaren

7 september 2021 12:07

Låter ju som en alldeles underbar dag även om den inte blev som det var tänkt. Jag tänker som Skatan och Singelfarsan att även om ni inte är så många i Fisksjön har ni en fantastisk gemenskap. Jag vet knappt vad de som bor i mitt trapphus heter.
Och ja, jag är just nu i Palma ()

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Soldansaren

Soldansaren

7 september 2021 12:10

Oj vad konstigt det blev. Skulle bara skriva att det stämmer, som du undrade på mon blogg. Jag är i Palma några veckor framåt. Vet inte vad någon heter i det här trapphuset heller. Kram!

http://soldansarenssida.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Av Anita - Onsdag 27 mars 07:54

  Det har varit en hel del sista veckan Lördagen var det årsmöte nere i byn och vår nya ordförande hade fixat att dom som ville kunde komma och underhålla. Dessutom hade hon lagat en massa god mat. Faktiskt hade det kommit mer folk än det brukar o...

Av Anita - Torsdag 21 mars 14:58

  Det flyger tre svanar över sjön. Borta vid åmynningen hör jag en strömstare kvittra och kastar sig i vattnet med ett plask. Är inte det vårtecken om något?   Kinabror är ute på sjön och drar upp en gädda som är mer lik en krokodil. Ett j...

Av Anita - Onsdag 20 mars 10:21

  Nu samlar jag på vårtecken. Jag har tre perioder av mitt sovliv. Sommaren naken i  sängen. Hösten den kinapyjamasen men iår blev det så kallt redan i oktober så det blev flanellpyjamas som kom på direkt och så har det varit hela vintern Vi...

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards