Direktlänk till inlägg 19 september 2021

DET JAG INTE SKULLE HA GJORT

Av Anita - 19 september 2021 09:36

 

Jag hatar gammeldommen. 

Jag gjorde ju bara det jag brukar göra varje höst.

Visst, det regnade och även om jag hade regnkläder blev jag blöt inpå skinnet när jag försökte gräva upp mina pelargoner och bära dom i tunga krukor ner till växthuset och böja mig och vrida mig i olika håll.

Visst blev jag genomblöt när jag hoppade över diken och gick i skogen och plockade svamp.

Visst gick jag dubbelvikt och plockade lingon.

Visst tog jag upp potatis och gick dubbelvikt igen.


Visst blev det en ganska onödig tur när AMV och jag kom på att vi skulle leta efter ett gammalt tvättställe nere efter ån och inte hittade stigen utan gick omkring i blötskogen och bland ris och hålor och med bara foffatofflorna på fötterna.


Ja men vad då då. Gjorde jag inte liknade ifjol och året innan och året innan utan problem men nu ni kära vänner. Nu har gammeldommen slagit till. Fan vad jag har haft ont överallt. Axlar nacke vekrygg och benen och höfterna. ja fan överallt. I två dagar har inte kunnat gjort ett enda dugg och det har inte blivit ett dugg.

 

Jack har hjälpt mig att dra ris och Kinabror har hjälpt mig att kapa ner grenar på eken. Han har kapat och jag och Jack har dragit ris.

 

Om jag lever och få ha hälsan kanske jag nu kan sitta under eken till nästa sommar och drömma om tider som var innan gammeldommen slog till.


Igår var Sofipropp här och vi satt och såg film framför tvn och gjorde inte just mer än att äta och se på tv och försöka röra oss så lite som möjligt.Konstigt


Jag har fått äpplen av Gamle A och av Tuppola så jag ska väl till och göra en massa grejor av det men mest har jag tittat på facebook och upptäckt att alla far omkring överallt.


Funderingar kring det är att när man valt att leva själv utan man så kommer man ingenstans. Delvis för ekonomin men mest för att jag inte vill åka ensam någonstans. Är men däremot så feg och troligen så tråkig så ingen vill göra sällskap med mig någonstans heller så får man sitta här hela tiden och drömma om tider som var då jag också kom iväg någonstans för att se något nytt. Konstigt att tänka sig att det är slut på det roliga nu och ingenting att se fram emot.

 

Solrosor är mina favoriter bland blommor förutom rosor förstås och både rosorna och solrosorna har fått knoppar men jag tror inte att dom hinner slå ut.

 

Det har varit långe mellan soldagarna nu och sol behövs för att allt ska växa och blomma och må bra. I dimma, regn och blåst händer ingenting positivt. 


Nåja, ni som kan ge er iväg på resor hit och dit och har sällskap så uppskatta det och ta det tillvara. Tids nog kanske det kommer den tiden när ni får sitta hemma och glo ni också och bara tänka på hur roligt det var förut.


Dagens ord: Det finns dom som har det värre. Jo då, jag vet det men det är liksom inte någon tröst.



 
 
Göran

Göran

19 september 2021 11:07

Aj, aj, aj... Låter inte bra. Men det är väl bara att ta det så lugnt som kroppen säger till dig. Allt det där du "måste" går ju ingestans utan finns kvar o väntar tills du är i form igen. Krya på dig!

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
Ingrid

Ingrid

19 september 2021 11:43

Ja du, gammeldommen lider vi nog av lite till kvinns. Så fort man gör något förutom det vanliga får man plikta med att det börjar knipa både här och där. Man får faktiskt försöka vara lite rädd om sig och antingen avstå eller försöka få hjälp med det som är för tungt och svårt.
Ha en skön söndag!
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
Ingen bild

Barbro

19 september 2021 14:19

Ja herregud vad det är trögt ibland. När jag tog en promenad idag kom jag på att jag gick så sakta… som att jag inte förmådde öka takten. Och när jag reser mej från mitt stillasittande så tar det en stund innan jag tar normala steg. Gammeldomen… bra ord!

 
ibod11 - Ingridi

ibod11 - Ingridi

19 september 2021 18:57

Ingen av oss undgår att bli äldre och med mindre ork men det blir inte roligare bara för att vi är många. Jack ser ut att försöka förmana dig lite och säga att du måste ta det lite lugnt. Men förmodligen kanske han bara vill ha med dig på mer äventyr. Skönt att du fick en lugn stund med tv-tittande utan krav på att åstadkomma något.
Jag har turen att få komma iväg på en del roliga äventyr både ensam och med andra och det är jag tacksam för. Man vet inte hur länge det varar så jag passar på att njuta. Du kanske inte kommer iväg på längre resor men du har fullt upp hela somrarna med diverse utflykter och möten. Men jag förstår din längtan efter att få åka någon annanstans.

http://ibod11.com

 
Skogsälvan

Skogsälvan

19 september 2021 20:51

Jadu, jag har också ont i kroppen, värk överallt i gamla skador, trots att jag bara är i 40-årsåldern ännu. Undrar var det ska sluta..
Förstår din känsla..
Jack är fin han, så söt.
Ja för min del blir det inte heller just något åka någonstans, inte för att jag lever ensam,jag kan åka själv, har ju seglat själv och så, men ekonomi och alla hundarna..
Kram

http://www.skogsalvan.bloggplatsen.se

 
Skatan

Skatan

20 september 2021 07:23

Gammeldommen ja. Jag hatar den också med sina krämpor. Jag upptäcker något nytt varje dag. Men nästa vår skulle du och jag kunna ta oss någonstans ELLER du skulle kunna ta dig till mig, vi skulle bo på Femöre och göra utflykter därifrån. Två gamjäntor i farten. Det vore väl något? Kram Skatan

http://https://skatanstankar.com

Anita

20 september 2021 07:33

Ja vi får försöka med det

 
Carita Liljendahl

Carita Liljendahl

25 september 2021 12:43

Ja, det här med att bli äldre eller rentav gammal, det är inte lätt.
Jordens dragningskraft, du vet, allt börjar hänga :-)
Men viktigt att också själv hänga... alltså hänga med!

http://debutsky.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards