Direktlänk till inlägg 11 oktober 2021

NÖTVÄCKA I HÅRET OCH GLASÖGON

Av Anita - 11 oktober 2021 07:53

Så blev det fredag och jag skulle få mina läsglasögon. DansBritt, Kinabror och jag åkte till Sollefteå för att hämta dom. Dimman låg över älven och bildade älvslöjor. Vackert var det. Det gick fort att få glasögonen och det enda som jag inte gillade var att det inte fanns röda.

 

Jag ville ju ha runda glasögon bara för skoj skull för jag är så ful i glasögon och då kan man ju bara på kul ha dom fulaste man kan tänka sig. Spelar ingen roll nu för vem ser mig om jag har dom hemma när jag ska läsa. Det är ingen stor publik som tittar på mig.


Vi åt på kinarestaurang och handlade lite grejor innan vi styrde hemåt. Då hade solen kommit fram och älven och sjöarna låg spegelblanka.

 

Det var tyst och lugnt men på förstukvisten hade en liten nötväcka kört in i rutan och satt där väldigt vimmelkantig.

 

Eftersom katten var ute tänkte jag lyfta upp den lilla fågeln i ett träd. Då flaxade den till och satt sig i mitt hår och trasslade in sina små fötter i håret. Det tog ett tag att trassla ut den och sätta den i trädet.

 

Katten jagar just inte fåglar och som tur var så började en liten mus springa på gården så han fick annat att tänka på.

 

Vilken fantastiskt fin kväll det blev. Varmt var det också och inte en vindpust. Konstigt nog har jag inte hört lommen ropa på länge nu. Den var här i våras men vad tog den vägen sedan? Jag saknar det lessna och magiska ljudet av lommens skrik.

 

Ja vad ska man mer säga. Lördagen kom med samma fina väder men med någon regnskur. Jag klippte ner i rabatter och så var det dags för Kinabror och mig att äta på pro-fest . Det var egentligen whiskyprovning men det var trerätters-middag också så det fanns något för mig som inte dricker whisky. God mat var det. Alla var glada och sällskapliga nu när vi fick träffas igen.

Som lök på laxen kom det en kille från Sollefteå och spelade och sjöng och han hade en så fin röst och hade valt sådana visor som jag tycker om. Hans pappa var också med och det var en skolkamrat till Kinabror och även han är musiker och sjöng några låtar. Så trevligt det blev. Det var verkligen en lyckad kväll.


När vi drog hem så stannade vi till hos AMV och Gubben som var i husvagnen i Fisksjön. Söndagen var det ju pinndag och då samlades gubbarna för att sätta ner pinnarna etter vägen så man ser var vägen är när det har snöat.

 

Fortfarande fint väder men ingen sol. AMV och jag kom på att vi skulle vara nere vid sjön och äta korv till lunch.

 

Vi eldade i gammelspisen och så kom gubbarna ner och åt korv och drack kaffe.

 

Hunden Jack roade sig med att rulla sin stora sten i vattnet. 

 

 

Troligen sista dagen vi sitter nere vid sjön och fikar. Det kommer väl att bli vintern tyvärr. 


Nu är det en ny vecka. Kinabrors son kom igår för nu drar älgjakten igång igen.

Ser att det är lugnt och fint ute men ingen sol. Jag ska försöka göra det sista i trädgården idag. Det vore bra om jag hann med det för jag har massor av annat att göra.

 

Ja så går dagarna så fort så fort. En av mina gamla jobbarkompisar som var på pro-festen undrade vad jag sysselsätter mig med nu när jag har pension och det kan man ju undra.

Tycker att jag har hur mycket som helst att göra men det kan kanske bero på att man är slöare och allt går mera sakta men en sak är då säkert. Jag är inte göralös ett enda dugg.


Dagens ord: Göralös är då det sista jag är. Jag är snarare sån som inte hinner med allt jag ville göra.



 
 
Ingrid

Ingrid

11 oktober 2021 12:57

Inte är du ful i glasögon och absolut inte i de där runda. De passar din personlighet tycker jag. Själv provade jag såna också, men mig klädde de inte alls. Jag har för låg panna och för litet ansikte helt enkelt. Det blev väldigt mycket glasögon och lite Ingrid.
Ha en glad måndag!
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
Ingen bild

Barbro

11 oktober 2021 15:59

”Så rätt du tänkt och sagt” varen replik i en teater jaguarens i.
Himla bra replik… så sant!

 
Anki

Anki

11 oktober 2021 19:27

Du är jättefin i nya glasögonen! De passar dig perfekt!
Så mysigt med spisen där vid sjön! Många härliga bilder!
Ha det gott!

http://ankisbildblogg.wordpress.com

 
Carmen

Carmen

12 oktober 2021 12:59

Jag tycker att du blev fin i dina runda glasögon.
Ful är du verkligen inte.
Jag var lite utanför Östersund i helgen och tänkte på dig. Jag har följt din blogg länge nu och undrade när jag var där om jag var nära där du bor. Vi var och hälsade på någon som utmed Storsjön och grannbyn hette Bleka. Vet du vart det ligger?

Min blogg är lösenordskyddad men hojta om du vill ha mitt lösenord, jag vet att du fick det en gång tidigare.
Sköt om dig.
Mvh Carmen.

http://thatsmylife83.bloggplatsen.se

 
skogsnuvan

skogsnuvan

12 oktober 2021 15:03

Jag har 10 mil till Östersund och bor i Östjämtland i närheten av Hammarstrand. Nja jag vet inte var Bleka ligger man har kanske åkt förbi, känns lite som jag sett namnet. Jag vill gära ha din blogglösenord. Tror jag fått det men tappat bort det.

http://skogsnuvan.bloggplatsen.se

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

12 oktober 2021 17:07

Du är jättefin i dina snygga glasögon och du följer modet också. Det ska tydligen vara runda glasögon nu så du är helt rätt ute :D
Men stackars lilla nötväckan. Vilken tur att han kom till just dig som hjälpte honom. Hoppas att det gick bra och att han kunde flyga iväg så småningom. Vackra höstbilder från ditt Fisksjön och många mysiga stunder :D

http://ibod11.com

 
Carmen

Carmen

14 oktober 2021 11:05

Okej, jag åkte dit med svärföräldrarna och svägerskans familj. Men har ingen direkt koll. Jag bloggar dagligen så jag hoppas att du gillar bloggen :-).
Ta gärna bort den här kommentaren sen så att inte så många andra hittar mitt lösenord är du snäll :-).

Lösenordet är: Tarzan27

Ha en trevlig läsning :-).
Mvh Carmen.

http://thatsmylife83.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Av Anita - Onsdag 27 mars 07:54

  Det har varit en hel del sista veckan Lördagen var det årsmöte nere i byn och vår nya ordförande hade fixat att dom som ville kunde komma och underhålla. Dessutom hade hon lagat en massa god mat. Faktiskt hade det kommit mer folk än det brukar o...

Av Anita - Torsdag 21 mars 14:58

  Det flyger tre svanar över sjön. Borta vid åmynningen hör jag en strömstare kvittra och kastar sig i vattnet med ett plask. Är inte det vårtecken om något?   Kinabror är ute på sjön och drar upp en gädda som är mer lik en krokodil. Ett j...

Av Anita - Onsdag 20 mars 10:21

  Nu samlar jag på vårtecken. Jag har tre perioder av mitt sovliv. Sommaren naken i  sängen. Hösten den kinapyjamasen men iår blev det så kallt redan i oktober så det blev flanellpyjamas som kom på direkt och så har det varit hela vintern Vi...

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards