Direktlänk till inlägg 9 november 2021

EN MÄNSKLIG RÄTTIGHET

Av Anita - 9 november 2021 10:35

 

En släkting skrev: "Sluta gnäll på vintern. Du får väl flytta. En norrlänning gnäller inte " tycker han.

Håll käften och låtsas !Va? 


Vadå, det måste väl vare en mänsklig rättighet att gnälla när det är skit.

Nej, man ska hålla käften och vara psitiv när snön rinner ner i nacken och händerna är iskalla och fötterna är blöta och armarna värker efter snöskottning. Det är ju det som väntar nu i kanske sex månader. Visst, man ska bara le och vara glad .Så fan heller.


Visst hade jag kunnat följa med resten av familjen till Skåne när jag var ung, men nu är det för sent. I min ålder är det mesta för sent. Det är bara att försöka stå ut och hoppas att det kommer en ny sommar. Inte ens det kan man vara säker på.

 

Det är bara att stå ut men inte sjutton tänker jag vara positiv och låtsasglad.

En dom som jag gillar är Ronny Eriksson i Eskefurat.  Hans låt: " Det är lika bra att sluta drömma det går åt helvet i alla fall, om man drömmer om Paris så hamnar man i alla fall i Hudiksvall.". Inte för att jag drömt om Paris men jag har drömt om Italien. Inte hamnade jag i Hudiksvall och inte ville jag göra det heller men tanken, tanken kära vänner.

Han är en som säger som han tänker i sina låtar och det gillar jag.


Idag snöar det för fullt. Jag sopar bron. Jag matar fåglarna. Hämtar posten och ser att ett rådjur har lämnat spår i snön och mumsat på brockolin som jag inte tagit bort. Bra det.

 

Jag skulle åka på PRO-möte men bilen är full med snö och vägen oplogad så jag skiter i det och hoppas att det blir bättre tills imorgon när vattengympan börjar.

 


Dagens ord: En mänsklig rättighet att säga hur man känner och inte låtsas vara så jävla positiv. Till sommaren kära vänner då ska ni få se på positivitet så det ryker om det.

 
 
Ingrid

Ingrid

9 november 2021 12:27

Visst ska man väl ha rätt att gnälla och beklaga sig i sin egen blogg. De som inte gillar det kan ju låta bli att läsa den!!
Jag hoppas verkligen att de plogar vägen så att du kan komma iväg på vattengympan i morgon.
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
Göran

Göran

9 november 2021 12:47

En bekant hade följande text på en skylt i sitt kök för många år sen och jag tänkte på den när jag läste dina ord. "Jag behöver ingen jävla charmkurs. Jag har redan en in i helvete positiv inställning till alla jävla idioter som kommer hit och gnäller. Så dra bara åt helvete! Och STANNA DÄR SEN!"

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
Lena

Lena

9 november 2021 17:58

Gokväll i stugan!

Jo man får tycka som man vill, jag gillar vintern men ändå längtar jag till Greklands sköna värme... till Italien som jag tror är så vackert... & till Svenska värmen... är verkligen kluven! & snart sätter jag upp stjärnorna i fönstren! ja man får väl göra som man vill! ha ha ha...
Jag tvättade fönstren för inte så länge sedan, går inte att ta bort mina blommor, orkideeblommorna som är enorma går inte att flytta hi hi men skit samma, jag ser ut & det jag vill *skratt* Domherrarna & fruarna är så feta så jag gapar! dom roar mej :) :)
Städa borde jag göra mer, där är jag född som Extrem bohem, mitt signum... pust... önskar faktiskt jag vore mer av ordning & reda men inser att det är som det är...
Nåväl livet fortsätter oavsett & tur är väl det, men nog vore några sommarstrålar underbart *skratt*
Varm kram till dej fina fina du *hjärta*

http://frallorna.bloggplatsen.se

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

9 november 2021 18:51

Det är ju frivilligt att läsa bloggar och det fina med att ha en blogg är just att där får man skriva precis vad man vill. Alla behöver inte tycka lika. Jag trivs väldigt bra med vintern men för den skull behöver inte alla andra göra det. Skriv som du vill, det gör jag också och alla andra bloggvänner :D

http://ibod11.com

 
Carmen

Carmen

9 november 2021 20:52

Men snälla vän.. Självklart få du klaga och tycka att livet är skit i omgångar precis som alla andra. Jag skriver inte alltid så positiva och snälla inlägg själv, ibland använder jag extremt hårda ord. Yttrande frihet och även ilska måste man få ut. Jag hänger inte ut namnet på personen som jag föraktar som mest just nu men nog har jag skrivit ett mindre snällt inlägg. Jag vet ju också att personen i fråga inte kan läsa min blogg. Så beklaga dig så mycket som du bara vill.
All heder till dig och att du vågar vara dig själv.
KRAM Carmen.

http://thatsmylife83.bloggplatsen.se

 
Anki

Anki

10 november 2021 09:12

Bästa Anita! Nog har man rätt att uttrycka sina åsikter och känslor i sin egen blogg! Om nu någon inte gillar det, så är det ju bara att låta bli att läsa - och framför allt låta bli att kommentera!
vintern är verkligen inte rolig alla gånger!
Ha en bra onsdag!

http://ankisbildblogg.wordpress.com

 
Åke

Åke

28 november 2021 14:01

Så fin bild på ferrarin, jag kallar den så och hos mig hänger den alltid upp o ner vid frömataren. Och du: Ronny Erikssons låt har man sjungit många gånger på när det gått snett.

http://www.nacka144.se

 
slope

slope

18 september 2023 08:43

Allt här är så fridfullt och landskapet är så vackert.

http://https://slope3d.org

 
slope

slope

18 september 2023 08:44

Allt här är så fridfullt och landskapet är så vackert.

http://https://slope3d.org

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Av Anita - Onsdag 27 mars 07:54

  Det har varit en hel del sista veckan Lördagen var det årsmöte nere i byn och vår nya ordförande hade fixat att dom som ville kunde komma och underhålla. Dessutom hade hon lagat en massa god mat. Faktiskt hade det kommit mer folk än det brukar o...

Av Anita - Torsdag 21 mars 14:58

  Det flyger tre svanar över sjön. Borta vid åmynningen hör jag en strömstare kvittra och kastar sig i vattnet med ett plask. Är inte det vårtecken om något?   Kinabror är ute på sjön och drar upp en gädda som är mer lik en krokodil. Ett j...

Av Anita - Onsdag 20 mars 10:21

  Nu samlar jag på vårtecken. Jag har tre perioder av mitt sovliv. Sommaren naken i  sängen. Hösten den kinapyjamasen men iår blev det så kallt redan i oktober så det blev flanellpyjamas som kom på direkt och så har det varit hela vintern Vi...

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards