Alla inlägg under december 2021

Av Anita - 9 december 2021 13:30

 

Onsdagen när jag lyckades köra undan lite snö med slungan och hämta ved och lite annat började ju bra.


Dessutom fick jag tid för att ta tredje sprutan och influensasprutan. Då lyste en konstig lampa på bilen och nu är det ju tur att Broder B bor i närheten och kunde skjutsa mig och så köpte vi glykol och så var bilen ok igen men i alla fall.......

Tyvärr var sprutbesöket  samma tid som vattengympan så det missade jag.


Kom hem och tog en apelsin och så märkte jag att det var något konstigt. Visst det hade gått en plomb i en tand nu igen. 

Det var bara en vecka sedan jag tappade en plomb och fick den fixad för 1600 kronor. Nåja  men en plomb till efter bara en vecka. Det var minsann inte det jag önskade mig

Ska jag säga något positivt så var det att jag blev bjuden på mat hos Broder B.


Ja så fick jag då tid idag kl 11 och nu sitter jag här med en lagad tand och en bedövad läpp och 1800 kr fattigare.

Inte nog med det. Årets dyraste elräkning dök upp. 2000 kr. Undrar vad december räkning ska gå på som har varit ännu kallare minsann. Det är inte nådigt att vara fattigpensionär nu för tiden och värre lär det väl bli om jag ska tappa en tand i veckan. Fy sjutton.


Dagens ord: Nu är jag lite missmodig minsann. Undrar vad som ska hända närnäst.

Av Anita - 8 december 2021 08:40

Kallt och då behövs det mycket ved och jag släpar uppför backen från vedboden. Kärran går tungt för jag har inte skottat för det är för kallt att vara ute. Det brukar inte snöa när det är kallt men det har det gjort sista veckan. Alla dagar har jag fått sopa av bilen även om det inte är så mycket. Så jag fryser om fingrarna.

 

Jag skulle ha burit ut askan ur spisarna. Jag skulle ha startat snöslungan Eulalia. Jag gruvar mig som sjutton. Igår var jag iväg på provtagning och idag ska jag iväg och ta tredje coronasprutan. 


Visst, jag har suttit och bakat rullrån av det nya receptet med vichyvatten och kardemumma i. Dom blev så bra. Frasiga och tunna och goda.

 

Ibland önskar man att man vore en katt. Han går ut en kvart varje dag och sedan bara ligger han där han hittar varmaste stället. Ibland sitter han och tittar lite slött på fåglarna utanför och lapar lite mjölk och ligger i min säng och spinner.

 

 

Träden är fulla med rimfrost så omgivningen ser ut som julkort överallt och är vackert men .........det är kallt och det går mycket ved och det går en massa el. Tänk så dyrt det ska bli för dom som har rörlig el och nu har ju en del elbilar som drar en massa el också. 

 

Idag är det bara 10 grader kallt och jag skulle ju dra igång snöslungan men jag gruvar mig och gruvar mig men jag måste. En del säger att man bara ska göra vad man vill men vad sjutton. Det är bara något fjask. Det finns ju massor av saker som man måste göra vare sig man vill eller inte. 


Jag skulle vilja ha en dräng som gjorde allt sådant där skit som jag avskyr men nu för tiden finns det inga drängar eller pigor och inga pengar att anställa heller. 

 

Förmodligen är jag nog en ganska lat kvinna. Jag har inte eldat i bastun på länge. För kallt för snöigt. 

Med ena örat lyssnar jag på tvn där den där städtanten säger att man ska släpa ut sina mattor och lägga dom i snön. 

Hon verkar ägna hela sitt liv åt att städa. Fy sjutton. 


Jag gillar att se på svenska filmer. Vet inte vad jag gillar för alla säger att dom är så dåliga men det tycker inte jag. Dom har så fina kläder och det är så mysiga miljöer och kvinnorna är så naturligt vackra och naturen är så fin. Dessutom är en del filmer som ÅsaNisse och sådana så roliga för en enkel människa som jag. Saknar Mustachen för det var bara han och jag som förstod det roliga i gamla filmer och oj så vi skrattade.


 

Nej nu måste jag leta fram skoteroverallen och hä mig ut och försöka slåss med snön och den förhatliga maskinen men först en kopp kaffe till.


Dagens ord: Det finns mer man måste än vad man vill.


Av Anita - 4 december 2021 18:36

 

Banne mig tror jag inte att julmagin börjar slå till. 

Vaknar till att det småsnöar och är bara 8 grader kallt och inte en vindpust. Man kan inte tänka sig en finare dag. Jag tänker inte skotta och börjar med att plocka ihop mitt tomteland.

 

Det var tur det för jag fick reda på att TuppOla skulle komma med sin son och hans familj. Två gulliga ungar och den minsta inte ens ett år men gud så söt med sina runda kinder och små vita pärltänder och leende. Barn brukar gilla tomtar och julkrubbor så nu har dom något att titta på.


Jag hann precis hämta julbocken och göra ordning på förstukvisten innan dom kom.

 

Nu var jag på riktigt julhumör och skulle hämta hem en julgran innan det blir för mycket snö och för kallt. 


TuppOlasonen har ju snöskoter och han körde upp vägen ner till sjön så det blev enkelt att såga ner en liten gran. 

Så körde han hem den till mig. Nu står den i uthuset och väntar för det är lite för tidigt att ta in den.

  

Så blev det ett väldigt körande med snöskoter och så lillkillen efter på kälken. Sedan hunden Waimo som också ville springa efter.

 

Mitt i allt så kom Holländarna med en jättefin ljusstake som dom gjort till mig.

 

Dom barnen kom också in och tittade på tomtelandet. Så roligt det är med barn. Bara barn kan få en att känna att julen är en magisk tid. En tid när allt kan hända, eller vad tror ni?


Så blev det risgrynsgröt och ostmacka och sedan flyttade vi oss in i vardagsrummet för att dricka kaffe och äta pepparkakor och se på skidskytte. Lillkillen ville lyssna på mitt gökur och gå upp i övervåningen och se på alla grejor och hämta ner en korg med gamla leksaker. Vilken härlig dag det blev och det är verkligen fint ute när det dalar snöflingor sakta sakta precis som det brukar göra på julfilmer från USA.

 

Ingången till skogen är täckt av snö och rimfrost så man kan nästan tro att tomten skulle komma tassande genom porten en mörk kväll men än så länge ser jag bara spår av den stora fina räven som kommer ibland.


En till överraskning fick jag igår kväll. Broder B:s dotter Jennie hade gjort ett jättefint knyt till mig med genomskinlig plast och rosett och inne i det var både hembakta kakor och godis hon gjort. Undrar om jag kan hålla mig till jul utan att smaka. Tveksamt. 


Om jag ska säga något negativt och det kan jag ju inte låta bli, surkärring som jag är.


Dagens ord: Imorgon måste jag få igång Eulalia den tjuriga snöslungan och skotta innan det blir för mycket snö.






Av Anita - 2 december 2021 11:01

 

Kallare och kallare och det är fuktigt i luften så rimfrosten blir tjockare och tjockare på träden. Tur att jag bar in en massa ved igår så jag slipper gå ut mer än att hämta posten och mata fåglarna.

 

Morris tittar ut genom fönstret men var bara ut en liten liten stund i morse.

 

Jag åkte på vattengympa och det var så skönt och speciellt att sitta en stund i bastun med de andra kvinnorna och bli riktigt genomvarm. Sedan åkte jag och hämtade goa hunden Nalle för Broder B med fru var borta. Hunden Nalle och jag låg i soffan och såg på tv. Han är tung men varm att ha som täcke och en riktig goknul som man inte kan annat än älska.

 

 

Julen kryper sakta närmare i alla fall. Belysningen är uppe. 

Mjuktomtarna fick komma fram i värmen idag. Veden sprakar i spisen men det är lite kallt inne ännu men blir väl bättre när det får brinna i kaminen en stund.

 

Dagens ord: Hoppas att det blir lite mildare för imorgon ska jag ut med bilen.

Av Anita - 1 december 2021 10:31

  

Det är så det är och har varit nu i dagar på dagar. Det enda röda man ser är uthusväggen och domherrarna som har kommit nu.

Kallt har det varit ocKså.

 

Lite varmare idag men i alla fall över 15 grader. Det har varit en fuktig kyla, ni vet en sådan som gör att det är frost på alla grenar och på alla saker.

 

Som jag berättade så tappade jag en jätteplomb i lördags. Måndagen ringde jag till tandläkaren men där var det datafel och man kunde inte se om det fanns lediga tider. Som man vet så är vi helt beroende av datorerna. Det är minsann inte till att titta i någon lista som dom gjorde förr i tiden så jag fick ingen tid men igår morse hade det fixat sig och jag fick komma och laga tanden. Dyrt som vanligt förstås men jag skulle få räkning för det funkade inte med betalapparaten så jag hoppas att det dröjer. Jag vill ju ha lite pengar före jul för julmat och sånt.


I måndags i skymningen vid tretiden provade jag att göra rullrån på nya rånjärnet. Dom blev så där men nu har jag fått ett nytt recept som kanske gör dom sprödare.

 

Lite mysigt att sitta och grädda och se på den blå skymningen utanför. 

 


Om jag nu ska försöka vara lite positiv i detta mörker så är jag i alla fall tacksam för min värmepump och för att jag har fast pris på elen och har haft det länge så att det inte blir så dyrt att ha på värmen. 

Jag är tacksam för att jag har ved så jag kan elda och för att min nya kamin ger väldig värme.

Jag är tacksam för att bilen går bra även nu när det är kallt.

Tacksam för att vattengympan börjat så man får bli lite mjukare i kroppen.


Nåja igår åkte jag med Broder B och frun till Bräcke och hälsade på AMV och Gubben. Då ringde TuppOla och sa att jag blivit hackad på facebook och mycket riktigt så var det.  Jag ändrade lösenord och hoppas att det har försvunnit nu.

Mindre tacksam för sådan skit.

Inte är jag tacksam för snön heller men det vet ni ju. Usch för det vita.

 

Dagen ord: Det blåser i alla fall inte.


Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6
7
8 9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards