Alla inlägg den 19 mars 2021

Av Anita - 19 mars 2021 12:05

När man vaknar och det är 24 grader kallt när det skulle vara vårvinter så vad gör man då. När jag bytte sängkläder igår och tog bort filtarna för värmen och flanellakan byttes ut mot tunnare. Det skulle jag inte ha gjort.


Vad gör man då. Det är kallt i sovrummet för elementet har jag slagit av men ändå finns det ett annat ljus i sovrummet som berättar att det är vårvinter i alla fall trots kylan.

 

Jag ligger kvar under täcket och katten Morris kryper ner under täcket. Jag läser och han ligger och kurrar och spinner och mår gott.

 

Det är tur att vi har våra djur som alltid är till en stor glädje.

Broder B:s hund är ju så gullig även om han är stor och viftar ner både det ena och det andra från borden.

 

Nu har jag i alla fall plockat bort det sista av julen. Lossat ljusslingan från väggen och bytt ut mina röda gardiner mot gröna. 


Jag har varit på besiktningen av bilen och tänk er att jag fått ett helt blankt papper utan någon som helst anmärkning. Det ni har då inte hänt förut för jag har bara haft gamla ratbilar. Det var väl den här veckans oväntade höjdare..

Det händer ibland något kul också faktiskt. 


Gamla A kom med sina vanliga dammsugare till fikat och vi fikade.

Jag åt middag hos Kinabror. Tog sparken på sjön. Han har kört upp en väg med fyrhjulingen så vi har inte långt emellan oss. Tar väl bara några minuter om det glider lätt på sparken. Älgbiff med lök och potatismos. Gottigottgott,


Det tråkiga den här veckan är att Kinabrors son med familj inte kommer till påsk som det var tänkt. Det är den där coronan som förstör.


Annat är att fågelborden börjar bli mer eller mindre trasiga och igår ramlade en fågelholk ner. Det är liksom ruttet det mesta här hos mig.

 

Nu har solen gått i moln och det ska visst bli snö på eftermiddagen.


Det är ju skidskytte på tvn så det blir väl att sitta och glo. Snön har i alla fall ramlat av taken så lite vår är det i alla fall. 


Det har tinat lite så de saker som gömt sig i snön har börjat titta fram.

 

Den där svalan av järntråd är väl den första man får se på länge. Jag längtar efter mina fina svalor som brukar komma den 21 maj varje år, nästan alltid på dagen.


Visst fågelhusen är fulla med domherrar, talgoxar, nötväckor, blåmesar och hackspett. Det blir dyrt med frö men det får man ta. Alla ska ha mat, både fåglar katter och hundar.

Det har till och med kommit en speltokig tjädertupp till gården men jag har bara sett spåren än så länge.


Dagens ord: Det som göms i snö kommer upp i tö.


Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards