Alla inlägg den 17 april 2021

Av Anita - 17 april 2021 08:55

 

När jag nästan gett upp om att vintern skulle försvinna så händer det. Visst, nätterna har fortfarande minusgrader men på dagen skiner solen och försöker smälta skaren så gott hon kan. Blåsten har slutat vina och det är som om ett under skett. solen är VARM . Det är LUGNT

 

Energin återkommer för oss alla. Kinabror drag iväg till björkbacken och startar motorsågen. Jack och jag packar ryggsäcken och drar bort till honom för att sitta på marken och dricka kaffe och äta mackor.

 

Jack får tigga utomhus och visst får han en bit macka. Sedan går han och jag hem. Han börjar busa och skälla på en gammal stubbe. Även han känner av våren.

 

För första gången når solen till altanen och jag sätter mig där.


Gamle A kommer och han har tagit på sommarskorna. Vårtecken.


Jag har letat fram ett par gummistövlar som inte har hål. Jag har letat fram sommarjackan, den som jag har som jobbarjacka ute.


En ny dag och motorsågen brummar i björkbacken.

Broder B har också piggnat till och kastat sig över sin gamla motorcykel och börjar meka. Dundrar iväg på isen för att testa och visst. Den luktar och fräser men går i alla fall.


Dags för fika i björkbacken och Broder B hänger med dit.

 

och solen gassar och värmer. Broder B följer med på fika i björkbacken.

 

Jack och jag kollar bäcken men i skogen är det både is och snö  men visst finns det en bit som man kan rensa. Den vanliga bäckrensningen är snart på gång.


. Så gick jag hem och satt på verandan och tittade på fåglarna som är extra hungriga nu. Det är ett kvitter av hundar fåglar och när jag blundar så tänker jag att det äntligen är vår.

Leran svätter om fötterna när jag går på gården där Eon har förstört i höstas.


Så kom AMV och Gubben en sväng och så kom Broder B med fru och barnbarn

Hunden Nalle sticker in huvudet under min arm när jag äter för att få en smakbit.

 


Senare på kvällen går Kinabror och jag bort till Broder B för att dricka kvällskaffe. Tänk att inte behöva frysa när man traskar iväg. 

 

När jag går hem vid halv niotiden skiner solen fortfarande och det är tyst men så på Gubbflon i stortallen sitter koltrasten och sjunger fast det är kväll. Jag stannar en stund och sjunger tillbaka och han svarar och så står vi en stund och kvittrar till varandra innan jag tassar iväg hem. Koltrasten som sjunger i stortallen, det mina vänner är vår.


Dagens ord:   

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards