Alla inlägg under juli 2021

Av Anita - 30 juli 2021 10:03

 


Det har varit några dagar med full rusch. Finväder och jättevarmt. Jag och pelargonerna trivs utmärkt i den här hettan. Aldrig har mina pelargoner varit så fina. Det är min farmors gamla pelargoner och så några från DansBritt pappa och några från tant Alma längst bort i byn där Holländarna bor nu.

 

Tror att den här är en mårbacka.

 

Den knallrosa är DansBritts pappas pelargoner.

 

Tant Almas är både röd och lite rosa.

 

Den här röda är lika stor som en fotboll och är av farmors gamla alltså snart 100 år gamla.

 

Sedan de små vita som är som små bollar är också farmors gamla.


Det var allt om pelargoner men det är bada och stöka och vattna och så det som är värst. Katten Morris på rymmen. Han är ju lite fläng i päran och inte som andra kattor. Han har stuckit förut när Gosan åt Sundsvallsborna har farit hem. Kanske letar han efter henne även om dom inte är vänner, kanske är det alla hundar som är här som gjort det att han inte vill vara hemma. 


Eftersom han inte brukar hitta hem så gick jag ut med meddelande på Facebook och fick en massa svar bla ner från byn. Det är ju mer än tre km dit ner och hade han vinglat sig iväg dit så vet jag inte hur det gått. Mycket trafik och andra kattor som kunde ge honom stryk och han är ju kastrerad så han hade inte haft nöjet att sätta på någon fin liten kattfröken ens. Vilken vånda. Bett alla i närheten titta i sina uthus och vi har letat och ropat och farit omkring som toka och sökt.


Nu kom det en natt då det skulle bli oväder och oväder blev det inte måttligt heller. Det kom över 40 mm regn under natten. I morse läste jag ett meddelande från en granne en km bort. Hans hund hade jagat upp katten på hans loge och vi fick komma och hämta honom. Jag klädde mig och tog bilnyckeln och skulle gå ut. Då sitter kattskrutten på bron och väntar. Man kan väl bli galen.

 

Han var inte ens hungrig och inte blöt av regnet. Han tog en slurk mjölk och en tugga mat men sedan försvann han upp i sovrummet och lade sig att sova.

 

Det bevisar i alla fall att han fått lite vett i skallen och att han äntligen hittar hem. Pusta ut gör jag.

Igår satt Sonen och jag hela dagen med att installera en ny mobil som jag fått av honom. Det är alltid ett meck och jag ångra bittert att min bok med lösenord och sånt är kladdig och överstruken och ändrad och inte alls stämmer med verkligheten. Bara det tar evigheter att få till. Trött i skallen blev jag och Sonen som skulle lära mig en massa blev helt utpumpad han också och så var det oron för katten.


Dagens ord: Snurrigt nu.

Av Anita - 28 juli 2021 07:26

 

jag älskar värme och mår gott i värmen. Så har ju jag den lyckan att jag har en egen badstrand alldeles vid huset med sandstrand och strandstuga och bastu. Det är bara att hoppa i vattnet och svalka sig.


I  förrgår började jag dagen med att vattna blommor och det tar alltid en väldig tid. Att ha en trädgård innebär ju mycket arbete men det är roligt. Allt utom gräsklippningen men den behöver jag inte bry mig i nu för Sonen klipper gräs när han är hemma.


Nå, sedan kastade jag in ved någon timme och inne i vedboden var det rätt svalt.


Sedan var det nere vid sjön. Det växer alldeles för mycket vass så Sonen brukar slå varje år och det gjorde han den dagen. Jag drog undan alla vass som kom iland. På bryggan låg Broder B:s fru och Snickarmagnus fru. Sedan kom dom andra också. Det är lite virrigt och ingen ide att berätta för det kommer och går folk hela tiden. 


Borta vid riktiga badstranden är det folk hela dagarna nu och det är barnskrik och hundar som skäller.

Ute på sjön far det båtar och en och annan flotte. Nu är det härligt liv i Fisksjön, inte tystnad och kyla som på vintern.

 

På tal om hundar. Den jättegoda hunden Nalle kom också ner till sjön och hunden Jack badar som vanligt varje dag.


Han och jag stannar till vid jordgubbspyramiden och mumsar på både jordgubbar och smultron. De flesta jordgubbar äter fåglarna upp men dom behöver dom väl mer än jag. Man ska inte vara sniken. Man ska dela med sig och det gör jag.

 

Det blommar som mest nu och till och med en och annan ros blommar.

 

Dom gula gillar jag mest.

 

Igår kom PappersBeda och dottern och badade och hälsade på. Det var jättelänge sedan jag träffade dom för som vanliga människor så har dom varit på semester.

Jag har inte varit på semester på många år. Alla säger att jag inte behöver någon semester men det är fel. Att åka någonstans betyder att man får ny energi och nya intryck som man kan använda sig av hemma sedan. Nå nu är det som det är.

Kanske ska Kinabror och jag åka på auktion till helgen och då får jag i alla fall se lite mer folk. Jag brukar aldrig köpa någonting men titta och köpa en varmkorv och prata med gamla bekanta är ju alltid roligt.


Nu ska jag ut och kasta in ved och plocka rödvinbär och svartvinbär till gele. Sista fina dagen blir det väl så där en tre bad också och troligen dyker det upp folk som det brukar göra när vädret är så här.


Dagens ord: En del gillar värme och en del gillar kyla. Må värmen hålla i sig.

Av Anita - 26 juli 2021 06:18

 

Nu förstår man varför dom tar siesta över varmaste dagen utomlands. Från att det varit så kallt och blåsigt så vi till och med fått elda i braskaminen så blir det jättevarmt och jag älskar jättevarmt men man blir trött av all värme och bad och behöver vila lite från och till. Att ta en paus i strandstugan och ligga där och lyssna till vågorna är ju verkligen en härlig siesta som man får unna sig. 


Det har varit en ganska fartfylld helg. Oj så mycket folk det börjar bli nu.

Jag hade lovat att så fort blåsten upphörde skulle jag steka kolbullar nere vid sjön för hela gänget. Så lördag morgon började jag med att göra smet och hacka fläsk och så snodde jag ihop en tårta som jag garnerade med mina smultron och jordgubbar från jordgubbspyramiden.

 


Sonen har besök den här helgen av sin kompis Magnus.

 

Dom leker mest med några tekniska grejor som dom har.


Så kom AMV och Gubben och tro det eller ej. Dom hade med sig två jättefina madrasser till mig. Dom håller på att flytta till ett mindre hus och har inte plats för alla grejor så nu har jag fått madrasserna. I vilket fall så kan jag nu slänga ut den 35-åriga madrassen som sista åren haft fjädrar som stuckit mig i ändan på nätterna. 


Oj så bra jag sover nu. Att det kunde bli sådan skillnad trodde jag aldrig. Nog om det. Det var kolbullestekningen jag skulle berätta om.

 

Sonen skjutsade ner en massa grejor till sjön och tände i vedspisen. Det är så fiffigt att ta bort plattan på den och då får stekpannan plats och elden värmer den underifrån. Ingen fara för att det ska fara gnistor. Man får vara försiktig med elden den här tiden.

 

Så kommer det fler och fler. En del på fyrhjuling och en del med bil, en del kommer till och med till fots. 

Det är bara att köra igång. Helt plötsligt blev det jättevarmt och det är tur att jag gillar värme för det är varmt vid vedspisen och solen gassar.

 

Alla väntar på att få en kolbulle.

 

Så kommer AMV:s och Gubbens barnbarn med pappa också men sedan kom det nog inga fler tror jag.

 

Så tog Sonen över stekningen ett tag så jag också fick äta en kolbulle och så blev det kaffe och tårta.

 

Känns som om resten av dagen gick i ett rus. Folk kom och gick och så framåt kvällen började Sonen grilla kött. 

Jag bäddade min säng med nya madrasser och bytte sängkläder. Det var nog livat till efter tolv på natten men oj så gott jag sov.


Igår var det ännu varmare. Läge att tvätta lite kläder när det torkar så bra. Vattna blommor förstås. Dom har farit illa under den här perioden med kallt och varmt och blåsigt om vart annat men grönsakerna växer bra. 


Så var jag nere vid sjön och målade några stenar och kände mig ledig en stund. Tog en tupplur i strandstugan och målade lite stenar bara för att jag kan och vill. Ibland måste man göra onödiga saker.

 

Så började åskan dundra borta i väst. Det var båtar ute på sjön och en flotte men att vara på sjön när det är åska är inte bra så dom försvann fort och jag gick upp till huset. Det dundrade och small och rätt som det är så kommer det en väldig skur så tvätten blev blöt igen. Så kan det bli.

Folk kommer och folk försvinner. Nu kom Snickarmagnus med fru och ska börja sin semester. Nu är nästan alla samlade här omkring.


När det slutade regna for Sonen och jag bort till Kinabrors sommarstuga där det var full fart med hundar och ungar och matlagning och allt som blir när man är många.

 

Hunden Jack har varit hos mig mest hela dagen. Gubbarna har varit på sjön och fått massor med fisk. Kinabror sa att det tog tre timmar att rensa och fileea fiskarna så det var säkert många. 


Det är tyst med fåglarna nu, bara sädesärlorna och svalorna kvittrar. Sommaren går alldeles för fort. Veden ligger där den ligger för jag har varit lat i flera dagar nu och idag blir det nog inte något heller. Det är för varmt för att stå på vedbacken. 




 Dagens ord: Nu mörknar det om kvällarna och sommaren går alldeles för fort.


Av Anita - 21 juli 2021 11:07

 

I veckor har jag gruvat mig för att börja kasta in veden i vedboden och nu när det fortfarande blåser isvindar så vad ska man göra. Jag sätter igång med vedhelvet och inte nog med det. Jag tänkte lyssna på Radio Jämtland under tiden som en liten tröst men tro på fan att det var inställt för att det skulle bli sport istället. Denna jäkla sport.


Nåja livet ska inte vara bra hela tiden men i ett par dagar har jag tröstat mig med roliga saker.

Hjortronplockning när det är gott om bär var ju ett av det.


Det andra var att åka till Västerövsjö på konstutställning. Jag är full av beundran för dom som fixar och donar där. Tjejerna i Övsjö är något speciellt. En skriver böcker, en skriver kåserier i en tidning och en spelar dragspel.


Att gå på konstutställning kan låta trist kanske men det är då det sista det var. Vilka fantastiska tavlor. Önskar jag hade pengar och kunde köpa. Dessutom blev jag så sugen på att måla själv. Det var länge sedan nu.

 

Bilder ska tända minnen och känslor och när jag ser den här bilden minns jag hur det kändes att sitta på vedlasset med pappa och åka med en bit. Hästen som frustade i kylan så det stod rök omkring mulen och timret som luktade så gott.


 

Det här förstår ni väl. Den sista dansen på natten då sommarnatten är ljus och musiken ljuv.


Sedan har dom en konstpark. En stig man kan gå där det finns de klurigaste installationer som får en att läsa och tänka och titta. Helt otoligt roligt att titta på.

   

Tänker ju på Kinabror som egentligen  heter Göte och tokig i att fiska.

 

Så var det fika förstås och det bästa av allt med hembakade kakor, rullrån och stut av hembakat tunnbröd och gott kaffe och så de glada tjejerna som flera av dom är mina skolkamrater.

 

Glada positiva och roliga tjejer då som nu.

 

A-K som numera bor i Östersund men far hem för att hjälpa till med konstutställningens fika. Det är det bästa med små byar där folk ställer upp. Man hade till och med en liten loppis. 

'Det är så roligt att träffa gamla bekanta igen och i det kalla blåsiga vädret behöver man något att glädja sig pt.


Det var bara 6 grader ute inatt och isande vind från väst. Vinterkläder och sockar på igen. Vädret är helt galet och jag fryser som en tok när jag måste ut och det måste jag.


Så nu står jag i vedboden och kastar in ved och svär och är precis lika sur och vresig som jag blir när det är kallt och blåsigt. Önskar att jag vore en positiv skit men har jag inte varit det förut så inte blir man bättre med åren.


Dagens ord: Fy sjutton för blåsväder.


Av Anita - 19 juli 2021 16:16

Före detta grannen sa så ibland fast på dialekt. De är nå lurt me väre. Så sant är det minsann. Den här helgen har visat på det.


Lördag var det dagen då såpbandyn skull gå av stapeln nere på Håsjögården. 

Vet du inte vad såpbandy är? Jo man öser såpvatten på en jättestor presenning och så spelar man bandy på den. Så ramlar och halkar dom hit och dit och så vinner någon till slut.

 

Enda tillställningen som är i sommar. Sommarcafe och Vägkyrka är stängt men som sagt Såpbandy ska det vara. 

Varmt och nästan hett var det.


Massor med folk var det. Tror att dom flesta var mer intresserad av att äta kolbulle och hamburgare och träffa folk. Nu när man inte träffats på så långe så finns det mycket opratat minsann. Tänk så roligt att se vägen på byn full med bilar. Det hände nog sist när det var auktion på byn.


Jag träffade en skolkamrat det första och hon kom och gav mig en påse med yllesockar och vantar så jag inte skulle frysa så väldigt när det var vinter. Det var väl gulligt om något. Hon är en som läser min blogg och ser hur jag svär över kyla och mörker och snö.

 

Så hem och så kommer Kinabror med lilla Stina på fyrhjulingen. Hon ville så gärna bada tillsamman med mig så då gjorde vi det.

 

Sedan gjorde jag plankstek till Sonen och Fjällan och så kom en av mina trumbyggarkompisar hit och hälsade på. Det var väldigt länge sedan vi sågs så vi satt i solen på förstukvisten och pratade om hur vi haft det och om vi träffat några andra av trumbyggarfolket. Kul när det kommer någon som man inte sett på länge.


Så kom söndagen med att jag vaknade på natten och frös. Det blåste och var kallt och jag hade fönstret öppet. katten och jag kröp ihop under täcker och söndagen var det precis som om det aldrig varit varmt. Usch vilket skitväder.


Kinabror med barn och barnbarn och gullige Liam skulle på loppisrunda och jag följde med. Inte för att jag skulle ha något men det är så roligt att se de olika gårdarna och grejorna som finns.

Vi började vid Kilen. Liam som är den omtänksammaste och gulligaste jag vet han handlade en stor docka till sin syster och badsalt till sin mamma. Vilken trettonårig kille tänker först på det innan han gör av med pengarna på sig själv. Jo Gullige Liam.


Så till Bispgården och till Pålgård. Där finns en gammal fin gård som har något alldeles extra. 

 

Den är från 1700-talet om inte äldre och det märks minsann.

 

Lillstina och Arvid poserar utanför.

Inne finns det massor med mystiska grejor, allt från gamla fantomentidningar till märkliga foton och smycken och så finns det humlor.

 

Mannen som äger gården var också gullig som istället för att spruta gift på humlorna varnade för dom. Dessutom så fanns det skrymta på hans gård och det kände jag minsann. Vilket ställe.


Så till Krångede och LoppisCarin där vi tittade på grejor.

Sedan gick det lite snett. Vi skulle åka till jordgubbscafe och försökte följa skyltarna men kom fel och hamnade uppe på en skogsbilväg. Det blev att vända och till slut hittade vi igen gården och den var minsann gammal och fin.

 

Tänk så mycket fina ställen och roliga saker det finns den här månaden på sommaren men tiden är kort. Tur att sommargästerna kommer så man kommer ut på något och får se lite roliga grejor. 


Hem och så skulle då Sonens Fjälla åka tillbaka till Skåne och hon skulle åka tåg från Bräcke kl tio på kvällen. Det är inte så långt till Bräcke, bara så där sju mil så jag följde med som sällskap. Jag är alltid pigg på att åka iväg någon sväng och när Sonen och jag åkte hem såg vi fyra rävar. Jag har inte sett en enda räv på hela sommaren.


 

Kinabror och jag steg upp tidigt imorse för att plocka hjortron. Det var läge för det när det blåste så mygg och knott höll sig borta. Ingen värme idag heller men det fanns gott om bär.

 

Jack hängde med och gick omkring och ät bär och tuggade.

 

Visst fick vi till mycket på den lilla stunden vi var iväg.

 

Sedan fick jag frukost hos Kinabrors son och fru och när jag kom hem hade Gamle A just parkerat sin gamla volvo på gården och kommit in med ett kexpaket i handen så vi kokade kaffe och fikade och så kom Sonen och Kinabror in och fikade dom också. 


Sonen hade varit och köpt en tv som han kunde ha uppe på sitt rum för vi har olika smak om tvprogram så då kan han se på bad han vill. Så kan det gå.


Jag gick ut och såg hur eländig det såg ut med mina växter, torka och blåst är förödande för blommor och blader. Nu har dom i alla fall fått vatten och omvårdnad och så kom Kinabror och Lillstina och jag gjorde köttfärsås och spagetti och Stina åt med oss. De flesta barn gillar den maten.


Hoppas nu bara att det blir bättre väder imorgon för nu blir man less på blåst och kyla. Jag vill ha sommaren tillbaka och det fort.

 

Dagens ord: Det är någe lurt med väre Det är då så sant som det är sagt.



Av Anita - 17 juli 2021 06:11

 

2018 i juli var den sommaren som var het och vattnet började sina i brunnen.

Det var sommaren med skogsbränder och hetta.  Det var då jag hittade det gamla badkaret borta vid ladugården. Visst är det härligt att ligga i det gamla karet och vifta med tårna och äta lite hallon från buskarna omkring. Men.....vilket förfärligt kort. Jag är ful men inte så där ful. Jag har inte så där stora fötter heller men ok här får ni det att skratta åt. Man får väl bjuda på sig själv lite då och då.


Nåja vi tar lite annat från dagen som är dag. Jag brukar inte vakna så tidigt på mornarna men i morse var det lögn i helsike att sova. Tror jag steg upp kl 5 och ute var det klart och friskt och vackert. Diskade det som stod på diskbänken  Gick ut en sväng precis när solen gick upp.

 

Det blir en bra dag idag känns det som. 

 

Riddarsporrarna har slagit ut och lyser så blått i rabatten.

 

Kinabrors blomlåda dignar av pelargoner.


Igår var det lite svalare ut. Sonen, Fjällan, DansBritt och jag åkte på cafe och åt räkmackor.

Senare på kvällen stekte jag den sista älgbiten jag hade kvar. Det var en älgkalvfile som jag sparat för att bjuda Sonen och Fjällan på och det blev uppskattat.


Nu har Kinabrors son med familj kommit och med sina två hundfröknar. Jag har blivit bättre i mitt ben och tog en promenad bort till dom igår kväll.

 

Dom åt grillat.

Lillkillen stod på bryggan och metade och hundarna sprang omkring.

 

Den ena ser ut som en murkla i ansiktet men det må man väl få göra. Man kan få ett bra liv ändå.


Ja vad har mer hänt. Jo. Sonen har med hjälp av SundsvallsUlf rensat mina stuprännor från löv och skit.

 

Så har Sonen gräsröjt nere vid sjön och klippt gräsmattor. Jag har fått ägna mig åt matlagning och lite rensning i rabatter.

Så har jag tvättat Kinabrors mattor. Igår blev det inget bad för mig. Vi var ner till kyrkogården och vattnade igår kväll.


Nu minns jag inget mer. Ska väl koka mig lite kaffe att börja dagen med.

Idag är det såpbandy nere vid Häsjögården så jag ska väl ge mig iväg dit och titta en stund och kanske köpa mig en kolbulle.


   


Dagens ord: Nog är sommaren en härlig tid trots ilskna bromsar.

Av Anita - 15 juli 2021 09:00

 

Bal i Fisksjön eller rättare sagt balar. Nu kommer hjältarna. Dom som i sommarhetta sitter i sina traktorer och slår ner gräset, drar ihop det till doftande höremmar som får fiskmåsarna och andra fåglar att dyka efter mask och döda möss.


Dom håller på hela dagarna och till sent på kvällarna.

 

Dom gör balar och packar in dom i plast.

 

Många blev det närmare bestämt 36 stycken påstår Sonen som räknat dom.

 

Nere vid sjön är vi badande och så har jag lagt Kinabrors skitiga mattor i blöt.

 

 

Det är riktigt varmt ute och riktigt varmt i vattnet. Jag som älskar värme njuter men vi har ett elände och det är bromsarna som bits.  Sonens Fjälla har väldiga besvär för hon är ju inte van. Hon får stora bölder och feber. Attans attans. Alltid ska det vara något.

 

Mitt ben är inte riktigt bra men bättre. Sådan tur att Sonen kastat sig över gräsklipparen och fixade gräset. Sedan så grillade han kött och vi njöt av sommarens första grillning här hemma hos oss.

 


AMV och Gubben är här och dom har massor med barnbarn och barn och grannar här. Vi räknande till åtminstone 12 stycken på deras veranda härom dagen.

f  

Så igår eftermiddag åkte jag till Hammarstrand för att gå på konsert i kyrkan tillsammans med DansBritt.. Det var två duktiga ungdomar som sjöng och spelade. Det var en vilsam stund men sedan när vi skulle hem kom världens åskskur med ösregn. Vi blev helt genomblöta när vi försökte ta oss in i DansBritts lägenhet. Vi fick ta av oss skorna och plaska i vattnet.. 


Det blev till att stanna hos henne tills det slutat regna och vi satt och drack te och såg på tv. 


Idag har Sonen fått till fyrhjulingen och det är mulet ute. Jag ska tvätta mattor men innan ska jag stöka lite i köket. Kylskåpet är fullt med gamla rester och disken väntar på att tas om hand. Varmt är det . 


Idag kommer Kinabrors son med familj och vi blir ännu fler i byn. Det börjar likna ett riktigt stor by nu med alla som är här. Ungar hundar men dåligt med vin.


Dagens ord: Önskar att det var en riktig bal i Fisksjön inte bara höbalar.


Av Anita - 13 juli 2021 08:07

 

Det trodde ni va? Då ska jag berätta om gårdagen.

Visst, när jag skadat mitt ben inser jag hur mycket man rör sig egentligen och så besvärligt det är att halta omkring.


Solen sken redan från morgonen och nu när Sonen och Fjällan kommit började vi dagen lite lugnt med kaffe och mackor. 

Fjällan badade det första hon gjorde.

Sonen började meka med fyrhjulingen. Han fick inte till den för batteriet funkade inte. Började ladda det Så kom Kinabror en sväng med hunden Jack. Jack gillar fjällan och blev alldeles till sig.


Så kom postbilen och så kom vägskrapan och så kom till slut BonnAnna och började slå åkrarna. Å så gott det luktade. Nyslaget hö det är sommar det. Så kom Broder B med Fru och vi pratade en stund.


Så åkte vi till Hammarstrand för att handla mat. Vi bestämde att äta lunch på Lergodset men det var stängt. Vi for på nya cafeet men där var stängt. Vi for på Bil och Gummi för att köpa nytt batteri men det fanns inget. Till slut var vi iväg på campingen och åt så vi fick i alla fall mat. Handlade en massa mat och så for vi hem


Badade och blev bromsbiten som vanligt.

Det var ett väldigt väsen på åkrarna längre bort. Det var kråkor och skator och fiskmåsar  som slogs.

 

Vi åkte ner och vattnade på gravarna.

Badade igen och så kom Sundsvallsborna (ja bara Ulf o Gina) och Sonen plockade fram en konstig apparat som han köpt.

 

Fullständigt galet, man ser en massa grejor ungefär som i dom där gamla grejorna där man satt in en platta fast rörliga.

 

Till och med jag provade.

 

Så kom Broder B med fru och hund och efter en stund kom TuppOla med Sambo och hund och vi badade igen. Sambon hade bakat rabarberpaj och vi fikade och pratade och gjorde upp planer för en fest.

 


Ja då var huset fullt med folk och hundar och jag trivs ju väldigt bra med det. Det for en massa bilar bortåt byn och Kinabror sa att han trodde det var fest hos Emils. 


Vad mer, jo en massa tvätt gjorde vi å dagen och som sagt. Tystnaden på landet är nog en annan dag. Nu är det hallaballo för hela slanten.


Inget batteri fick Sonen tag i förrän Kinabror kom på att han hade ett likadant i snöskotern som han kunde låna. Han har börjat ladda det så vi får se

. Mitt ben är lite bättre med massage och salva så jag kan linka mig fram rätt bra.


Katten Morris har kommit hem. Fåglarna har slutat bråka på åkern. Det luktar gott men ni kan ju tänka er vilket liv. Traktor,vägskarpa, bråkande fåglar och en massa trafik på vägen. Det ni var tystnaden på landet det och jag småler och tycker att det är väldigt härligt när det äntligen händer något och allt på en gång. 


Vad mer, jo en gentingdilla under kudden på förstukvisten hittade vi igen också.

  Något konstigt ljud nere vid AMV och Gubbens hus måste undersökas och så blev det natt och inte knappt ljust på hela natten. Tror säkert att jag glömt något för det var en väldigt rörig dag. Jag somnade visst en stund i hammocken också och snarkade. 


Dagens ord: Vem trodde att det skulle vara lugnt och tyst på landet.. Den trodde i alla fall fel i Fisksjön.



Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards