Alla inlägg den 5 juli 2021

Av Anita - 5 juli 2021 18:12

 

Det mesta har blivit lyckat de sista dagarna. Hur kan det bli annat när man har värme och man kan vara vid sjön och bada gång på gång.

Jo, nog kan det gå lite på tok i alla fall. DansBritt och jag var vid sjön hela dagen och frampå eftermiddagen hände det. Vi blev fullständigt attackerade av bromsar i massor. Dom bet och slet. Vi försökte till och med gå in i strandstugan men dom kom efter. Vi fick ta till sjappen helt enkelt.

Tog bilen och åkte bort till kinabror vid hans sommarstuga och där var inte en enda broms. Däremot fick vi äta middag i skuggan på hans paveljong. Kälknul med vinsås och potatissallad. Å så gott. En mör och fin kälknul är bland det godaste som finns. 


Har ni tänkt på att man uppskattar mer det man får när man sällan får något nytt. Mina nya dynor till hammocken är riktigt bra att sitta och njuta på. När dom gamla är säkert mer än 20 år gamla så känns det faktiskt fint att få något nytt.

 

Sitta där och kura ihop sig och ta en lur mitt på dagen är väl härligt. Känna doften av rosor och höra humlorna surra fridfullt.  

  

Broder B med fru kom en sväng och vi satt och fikade.


 

Synd bara att allt går så fort och lika fort som rosorna slår ut lika fort dalar bladen till marken och är borta.

 

Nu var det så att jag behöver en ny klänning till fredagen. Att få tag i en klänning så här utan vidare går ju inte. Jag har ju långt till stan och inga pengar heller. Det blir att gå in i gamla klädskrubben och se vad jag har. Hittade en klänning jag hade för länge sedan. Svart med rosenknoppar på men tyvärr hellång. 


När man hittar en klänning som man har väldiga minnen av. Oj så mycket roligt jag haft i den och den är nästan rundskuren och fladdrade i vinden. En klänning som jag vandrat i sommarnätter tillsammans med snygga killar 


Tänkte att jag skulle klippa av den en bit så den blev kortare och modernare. Varför gör man saker man inte klarar av och innerst inne vet att det skulle gå på tok. Mätte och klippte. Provade och såg att den var mycket längre bak. Klippte av den bak och provade och insåg att den var kortare bak. Klippte lite mer fram och vad blidde det.

För kort och ojämt överallt. Hur är det man säger. Det blidde en tumme istället för en vante. Ingenting kvar av den.

Bara att inse. Jag vätte fel eller vad jag gjorde.

 

Skit, gick ner och badade istället.

Letade sedan efter en kjol som jag vet att jag har någonstans men var? Är det vättrarna som tagit den eller vad? Vi får väl se. Får väl kasta mig in i klädkammaren och se vad jag kan hitta. Blir väl någon råd. 


Så blev det kväll och solen gick ner och kastade sina sista strålar på gräset. 

 

Slutade dagen med en cykeltur. Det är så ljust och man kan inte gå och lägga sig förrän det är natt egentligen. 


En ny dag. Samma härliga väder. En tur till Hammarstrand för att handla lite. AMV och Gubben här och AMV och jag tillbringade det mesta av dagen nere vid sjön.

 

Badade och satt på strandstugeverandan och pratade och solade och var allmänt lata och det har vi minsann gjort rätt för.

Ingen gräsklippning idag. Kanske lite blomvattning framöver kvällen och en cykeltur ner till byn för att vattna på gravarna. 


Dagens ord: Lite bromsbett och en sönderklippt klänning får man väl stå ut med.








Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards