Alla inlägg den 26 juli 2021

Av Anita - 26 juli 2021 06:18

 

Nu förstår man varför dom tar siesta över varmaste dagen utomlands. Från att det varit så kallt och blåsigt så vi till och med fått elda i braskaminen så blir det jättevarmt och jag älskar jättevarmt men man blir trött av all värme och bad och behöver vila lite från och till. Att ta en paus i strandstugan och ligga där och lyssna till vågorna är ju verkligen en härlig siesta som man får unna sig. 


Det har varit en ganska fartfylld helg. Oj så mycket folk det börjar bli nu.

Jag hade lovat att så fort blåsten upphörde skulle jag steka kolbullar nere vid sjön för hela gänget. Så lördag morgon började jag med att göra smet och hacka fläsk och så snodde jag ihop en tårta som jag garnerade med mina smultron och jordgubbar från jordgubbspyramiden.

 


Sonen har besök den här helgen av sin kompis Magnus.

 

Dom leker mest med några tekniska grejor som dom har.


Så kom AMV och Gubben och tro det eller ej. Dom hade med sig två jättefina madrasser till mig. Dom håller på att flytta till ett mindre hus och har inte plats för alla grejor så nu har jag fått madrasserna. I vilket fall så kan jag nu slänga ut den 35-åriga madrassen som sista åren haft fjädrar som stuckit mig i ändan på nätterna. 


Oj så bra jag sover nu. Att det kunde bli sådan skillnad trodde jag aldrig. Nog om det. Det var kolbullestekningen jag skulle berätta om.

 

Sonen skjutsade ner en massa grejor till sjön och tände i vedspisen. Det är så fiffigt att ta bort plattan på den och då får stekpannan plats och elden värmer den underifrån. Ingen fara för att det ska fara gnistor. Man får vara försiktig med elden den här tiden.

 

Så kommer det fler och fler. En del på fyrhjuling och en del med bil, en del kommer till och med till fots. 

Det är bara att köra igång. Helt plötsligt blev det jättevarmt och det är tur att jag gillar värme för det är varmt vid vedspisen och solen gassar.

 

Alla väntar på att få en kolbulle.

 

Så kommer AMV:s och Gubbens barnbarn med pappa också men sedan kom det nog inga fler tror jag.

 

Så tog Sonen över stekningen ett tag så jag också fick äta en kolbulle och så blev det kaffe och tårta.

 

Känns som om resten av dagen gick i ett rus. Folk kom och gick och så framåt kvällen började Sonen grilla kött. 

Jag bäddade min säng med nya madrasser och bytte sängkläder. Det var nog livat till efter tolv på natten men oj så gott jag sov.


Igår var det ännu varmare. Läge att tvätta lite kläder när det torkar så bra. Vattna blommor förstås. Dom har farit illa under den här perioden med kallt och varmt och blåsigt om vart annat men grönsakerna växer bra. 


Så var jag nere vid sjön och målade några stenar och kände mig ledig en stund. Tog en tupplur i strandstugan och målade lite stenar bara för att jag kan och vill. Ibland måste man göra onödiga saker.

 

Så började åskan dundra borta i väst. Det var båtar ute på sjön och en flotte men att vara på sjön när det är åska är inte bra så dom försvann fort och jag gick upp till huset. Det dundrade och small och rätt som det är så kommer det en väldig skur så tvätten blev blöt igen. Så kan det bli.

Folk kommer och folk försvinner. Nu kom Snickarmagnus med fru och ska börja sin semester. Nu är nästan alla samlade här omkring.


När det slutade regna for Sonen och jag bort till Kinabrors sommarstuga där det var full fart med hundar och ungar och matlagning och allt som blir när man är många.

 

Hunden Jack har varit hos mig mest hela dagen. Gubbarna har varit på sjön och fått massor med fisk. Kinabror sa att det tog tre timmar att rensa och fileea fiskarna så det var säkert många. 


Det är tyst med fåglarna nu, bara sädesärlorna och svalorna kvittrar. Sommaren går alldeles för fort. Veden ligger där den ligger för jag har varit lat i flera dagar nu och idag blir det nog inte något heller. Det är för varmt för att stå på vedbacken. 




 Dagens ord: Nu mörknar det om kvällarna och sommaren går alldeles för fort.


Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards