Alla inlägg den 12 augusti 2021

Av Anita - 12 augusti 2021 08:17

 

Egentligen gillar jag augusti. Det doftar på ett särskilt sätt liksom honungsaktigt. Det är daggigt och lite dimmigt på morgonen. Det är nu fjärilarna och trollsländorna far omkring. En stor fin sorgmantel satt på mig länge som ett fint brosch. 


I förrgår var Sofie propp kvar här hos mig. Jag började dagen med att plocka rödvinbär, det lilla som var kvar för fåglarna hade satt i sig det mesta. Svartvinbär är det massor av.

 

Så mycket bär så mycket bär.

 


Så kom en ungdomskamrat till Kinabror och vi satt och drack kaffe. Vi gick ner till sjön och satt på strandstugealtanen.

 

Tänk att det kan vara så varmt och fint. Ett tag trodde jag att sommaren hade tagit slut.

 

Så kom gamle A också så det blev tre gubbar nere vid sjön.

 

Sofiepropp och jag gick hem och lämnade gubbarna att prata sitt gubbsnack.

 

Frampå eftermiddagen började det mörkna på. Det smååskade runt omkring men inte så farligt. Det var först frampå kvällen när vi satt och såg på tv som det brakade lös riktigt. Det sprakade till i tvn och blev svart och jag skyndade mig att dra ur all elkablar och hoppades på att inte tvn gått sönder. 


Klockan var bara lite efter nio men vad ska man göra när det dundrar och brakar. Vi satt uppe ett tag men gick och lade oss väldigt tidigt. Regnat forsade ner.


Så igår började jag plocka svartvinbär. Det finns sådana massor. Bara på två buskar så fick jag en 10-litershink full. 


Så kom Kinabror och talade om att han hittat en död rävunge i diket uppe på Gubbflon. Den hade inga sår så det var säkert någon som kört över den. Dom kör ju som toka på vägen och det är mycket trafik nu när det är semestertider.


Så kom Sofiepropps mamma för att hämta henne och hon blev kvar en stund. Sedan åt Kinabror och jag macka och kaffe.

  

Krusbären har mognat och är massor men jag vet inte vad jag ska göra med dom. Ska höra om någon vill plocka.


Det var min tanke att jag skulle cykla bort till Broder B och hälsa på hans besök men så gick jag ner till sjön och tog ett bad och såg att det var en sådan där bräda som man paddlar på borta vid badstranden.


Det var min kusin och hennes barnbarn och dom kom och hälsade på. Det var länge sedan jag träffade henne så vi gick upp till huset och drack kaffe. Sedan dom åkt iväg på sin lilla bräda gick jag ner till sjön igen och satt en stund där och njöt av livet.


Gick bort till Kinabror för det var hans tur att laga middag. Medan maten blev kvar gick hunden Jack och jag i vattnet och letade pinnar (Det var mest han som letade ) Vattnet var varmt och skönt fortfarande så där 22 grader och det är inte illa.



Så gick jag upp till Broder B. Där blev jag bjuden på vin och vi satt där utomhus och njöt av solen. Hunden Nalle kröp upp i mitt knä stor som han är.

 

Broder B:s gäster hade ett fint tält att bo i. Det var riktigt fint.


Så hemåt igen och jag vattnade alla blommor utomhus. Tog in tvätt.


  Sedan kom hela gänget hit och TuppOla kom också. Det var läge för att leka i Kinabrors gubblekis.

 

Det blev tävlande i lite av varje både pilkastning och annat.

Jag hämtade Jack och tog en promenad ner till sjön.

 

Augustikväll när den är som bäst.

 

Egentligen har Jack det väldigt bra. Tänk att få leva i frihet utan band och få vara ute hur mycket han vill och följa med överallt. 

 

Att ha en hund man kan lita på och som alltid är i närheten är ju jättefint. Han är en av mina bästa kompisar och han har ett leende som inte går av för hackor.


Ja, det var allt för idag. Nu väntar en solig fin dag på mig. Vad det blir idag har jag ingen aning om. Jag tror i alla fall att jag ska laga vid källaren för snart ska saft och potatis in där och då ska det vara städat och fint.


Dagens ord: Det gäller att njuta av augustisolen. Att vara ute hela dagen är det som gäller.





Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards