Alla inlägg den 14 augusti 2021

Av Anita - 14 augusti 2021 08:31

 

Har ni tänkt på att allt tar längre tid än man tänkt. ...eller är det bara jag som alltid tror att saker och ting ska gå fort att göra. Som i förrgår när jag hade planerat att jag skulle laga utsidan på källaren. Det har rasat ner....det har murknat trä som håller emot  jorden och det behöver bytas lampor, städas och lite annat.


Leta reda på träskiva och brädor och ta fram borrmaskinen.

Så kom hunden Jack och Kinabror och vi blev sittande i solen och fika lite grann och leka lite med Jack.  och tiden den gick och halva dagen gick till att fixa i källaren.

 

Det blev bra till slut i alla fall.


Så fixa lite i trädgården.

 

Lukta lite på den gula rosen.

 

och den canadensiska älggräset.

 

Så kom Broder B med fru och deras gäster och började plocka vinbär och krusbär och sedan gick vi ner till sjön.

 

Så fin dag med härliga sommarmoln och lugnt vatten. Jag hämtade kaffe och vi satt nere vid sjön och fikade och sedan blev det ett bad och vattnet var i alla fall 20 grader varmt. Så gick den dagen och det var en riktigt härlig dag.


Så fredag och Kinabror Dansbritt och jag återgick till gamla vanor med att äta lunch på matställe. Det blev Lergodset som vi åt på den här gången. Så fara på kyrkogården och byta blommor på mammas grav för dom gamla hade dött.

Handla mat och allt tog sin tid så klockan var nära tre när jag kom hem. 


Nu började jag med att plocka fram saftmajan. Här ska saftas.

 

En del av rödvinbären blir lättsockarad matdricka som jag fryser in i små flaskor för att dricka till maten.


En del blir blandning av rödvinbär och svartvinbär och så till slut blir det svartvinbärssaft.  Det tar mer tid än vad man tror för flaskor ska letas fram, kokas och fyllas och det blir ett väldigt svabb och före innan det är klart.

 

Framåt kvällskvisten hade jag burit ut allt i källaren och visst är det en god känsla när man ser sina flaskor stå där på rad och nog har jag så det räcker hela vintern.

 

Så tar jag min lilla hink och tänker se om jag kan hitta några hallon men så blev det inte men jag hamnade borta hos Kinabror vid hans sommarstuga och åt glass och drack kaffe.

Vädret var rent makalöst och jag tog med mig hunden Jack hem och vi gick till badstranden så han skulle få springa i vattnet och leta pinnar och ha det härligt.

 

Så gick den dagen och fjärilarna flyger och trollsländorna landar på mina händer.  Svalorna flyger och nu har ungarna i tredje kullen börjat flyga på försiktiga vingar. 


En ny morgon då det regnar men regn behövs också så det finns inget att säga om det. 


Tänkte på att det kanske är jag som är ovanligt långsam nu för tiden kanske lika långsam som min stensköldpadda.

Det är en av mina sidor, att rätt som det är hittar jag något som jag ser är något annat än stenar och då kan jag inte låta bli att med några enkla färgfläckar gör något annat än en sten.

 


Dagens ord: Med åldern blir man långsammare eller????

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards