Alla inlägg den 26 augusti 2021

Av Anita - 26 augusti 2021 09:51

 

I förrgår var det till och med någon liten solglimt så pass att Kinabror, Jack och jag kunde sitta i solen på förstukvisten och dricka förmiddagskaffe. 


Jag beslöt mig för att nu skulle det minsann bli gräsklippning och passa på när det var uppehållsväder. Nej, det gick inte bra. Borde lärt mig vid det här laget att man inte ska rycka och slita i den gamla stela kroppen men jag min tok tror fortfarande att jag är ung och smidig och stark.


Ryckte och slet för att få gräsklipparen att gå igång men ack nej. Rätt vad det var så small det till i min axel och nu har jag skitont i den.


Kinabror drog igång gräsklipparen när han kom och han har också ont i en axel. Bara skit med folket. Nåja jag klippte och klippte och kanske för sista gången om den här blåsten och kylan och regnet ska hålla i sig. Usch.


Igår regnade och blåste det hela dagen.  Broder B:s fru ringde och bjöd på fika och vi åkte dit. Hon hade nybakade goda kanelbullar som hennes dotter gjort. Det finns bara tre som kan göra sådana bullar. Det är PappersBeda, min mamma och så Broder B:s dotter. Jag kan inte alls baka. Det blir för det mesta misslyckat.

 

Nalle har inte förstått att han är en stor och tung hund utan han vill så gärna gosa och sitta i knä. Han är så innerligt go den hunden men stor och tung och släpper en massa hår. Vad gör det, vi är bästa vänner i alla fall.


Kinabror och jag åkte iväg till Hammarstrand och handlade lite mat och lite hundgodis och sedan var jag lat hela dagen. Läste en bok och låg i soffan framför tvn och degade men ibland ska man göra det speciellt när axeln inte ville göra några rörelser. Hoppas att den läker till sig av sig själv.


Pratade i telefon med min kusin som fyllt år och med DansBritt och med HunnGun. Förhoppningsvis ska HunnGun  och vi träffas i helgen och visst ska vi det. Vi träffas i alla fall en gång om året och det ska vi inte missa hoppas jag. Vi har alltid lika trevligt när vi träffas.


Nu ska jag bli surkärring en stund. Satt och såg på morgonprogrammet på tv och som vanligt så är det ju lite då och då mode som gäller just nu. Jo skit. Visst plockar man fram tråkigheten. Det ska vara beige, brunt, grått, svart och vitt. Mitt i mörkrets tid ska vi gå omkring som några trista sopsäckar och se lika tråkiga ut som vinterns mörka dagar. Varför i fridens namn ska det vara så trist.  Det är väl nu som man ska ha glada färger för att liksom väga upp det tråkiga eller......???????


Nåja, jag behöver inga nya kläder så det är skit samma. Den här sommaren har jag inte köpt ett enda plagg. Mina garderober är fulla med kläder som jag inte ens har använt och kläder intresserar mig inte längre. Jag har ett enda nytt plagg och det är den fina stickade tröjan jag fått av Broder B:s fru.


Nu sitter jag och funderar och tänker och minns. Ser ut genom fönstret och ser att rönnen har massor med bär, ser på skålen med äpplen jag fått av TuppOlas Sambo.

  

Dom luktar så väldigt gott och jag har tankar på att göra en äppelkaka.

Jag ska i alla fall koka lingonsylt. Jag har massor med lingon i frysen så jag behöver nog inte plocka några iår men jag vet inte. Det finns gott om lingon och dom är roliga att plocka.


På gräsmattan sprutar det upp svampar i massor och jag vet att en del är ätbara men jag ids inte. Skulle vilja gå till skogen och se om trattkantarellerna har kommit men det är för regnigt och blåsigt för att gå ut.


Inga bilder har jag tagit.

Katten Morris vägrar gå ut.

Hoppas att ni får en trevlig dag.

Ni hör ju att mina tankar flyger som svalor från det ena till det andra men sån är jag. Flaxar hit och dit i tanken ibland.


Dagens ord: Fåglarna har i alla fall mycket mat när det är så här mycket rönnbär.





Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards