Alla inlägg den 1 september 2021

Av Anita - 1 september 2021 18:19

 

Det blev ett bra slut på augusti också. Nu blev det surströmmingsfest på pro och Kinabror och jag åkte dit. Gamle A följde också med och det var så trevligt att träffa gamla bekanta som man inte sett på mer än ett år nu. Äntligen lite annat än att bara lufsa omkring här i Fisksjön.


Dessutom vann jag tre stycken krukväxter på lotteri. Nog för att jag har blommor så det räcker men det var sorter som jag inte har så det var väl kul.


Så inatt började det blåsa som sjutton igen. Tänk så fint det är när det är lugnt men det är minsann inte så ofta. DansBritt, Kinabror och jag hade bestämt att vi skulle försöka att gå och se om det fanns rödgul trumpetsvamp på vårt vanliga ställe.

Om det fanns! Mer än vi någonsin har plockat förut.

 

Fulla korgar fick vi på kort tid och som vanligt så gick vi upp på den vanliga kullen som är vit av mossa och satt oss och fikade.

 

Hunden Jack var med förstås och även han fick en smörgås för han sprang omkring och var alldeles vild av glädje av att få springa på ett ställe han inte brukar vara på.

   

Det är en så gullig och snäll hund men lite tiggig har han blivit på äldre dagar men det är nog mitt fel som sticker till honom lite hundgodis då och då.

  

Så var det bara att åka hem och lägga svampen till tork och rensa den lite.  Stekte upp lite svamp till middagen för att få smaka medan den var alldeles färsk.


Även på min gård är det massor med svamp men mest sopp, björksopp och smörsopp och så en massa små som jag inte vet vad det är.

  

Dom små växer på grodans stubbe men dom är lite fina i alla fall även om jag inte tänkt äta dom.


Så är det kväll och solen skiner så fint ute men det blåser så kallt. Än har det inte varit frost och jag hoppas att det håller sig lite till så inte mina pelargoner fryser och inte mina grönsaker heller. Vi får väl se.


Dagens ord: En bra skörd och en trevlig dag igen.

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards