Alla inlägg den 4 september 2021

Av Anita - 4 september 2021 09:19

 

Dt är nu det kommer. Mörker och frost och isande vindar. Så har det varit i flera dagar nu och jag hatar blåst. Bara därför har jag börjat med dumheten att ligga längre på morgonen . Ligga och läsa och inte kliva upp förrän klockan är över 8.


Det finns så mycket jag skulle gjort. Det finns grönsaker och frukt att ta reda på. Fönster som inte är putsade på flera år. 


Ute är det dags att rädda pelargonerna från frosten och ställa in dom i växthuset.

Så skulle jag klippa ner en massa vinbärsbuskar och klippa ner i rabatter.

Tvätta bilen och laga rost.

Ja, listan är lång men jag är på dåligt humör när det blåser och energin och lusten finns inte. 

Jag skulle inte sitta här och kasta bort tid på att skriva blogg men jag har liksom inte kommit igång med något. Att gå ut nu i blåsten och två grader varmt känns inte kul så nu sitter jag här och nog har jag många funderingar att prata om.


Min väninna Gulliga Susanne såg en bänk som hon visade på facebook och då började jag tänka på mina bänkar.

I min trädgård gäller det att flytta sig efter solen och då måste man ha någonstans att sitta.


1. Från morgonen så är det Kinabrors försturapp som får sol först. Både på tidiga våren och längre fram brukar vi sitta där och dricka kaffe i den första solen.

  

Senare på dagen är det min gamla veranda med den gamla hammocken som gäller. Bara inte när det är som hetast på sommaren. Då är det för varmt där.

 

Då kan man sitta under fåglarnas träd i skuggan istället. Förut när Sonen spelade gitarr brukade han sitta där och spela och det var så mysigt.

 


Framför huset finns en lång bänk där vi förut satt med ett bord framför när vi var många.

 

Det är en halv stor stock som står på kubbar och funkar fint.

 

På eftermiddagen finns det flera platser att sitta på för att få olika utsikter. Den här vid källarkullen kan man sätta sig och vila en stund.

 

Det här är min nyaste. Enkelt ska det vara. Två stubbar och en bräda duger gott. Här är det utsikt över sjön och ängarna och blommorna i trädgården.

 

När det är varmt kan man sitta på min farstukvist i skuggan och på kvällen skiner solen rakt på ända till solen går ner.

Så det gäller att söka sig till de soliga ställena men nu när det tokblåser hjälper inte det. Det är kallt. 


Nåja vad kan man mer säga. Jag ska väl försöka börja göra lite nytta. Genom fönstret ser jag att rönnbusken har fått besök av massor med koltrast och andra trastar. Jag väntar på sidensvansarna men dom har inte kommit. 


 

Nej nu får jag väl komma mig igång med något och inte sitta här och slöa. Ska kanske börja med att göra en äppelkaka och sedan lägga in squash och paprikor och lägga in gurka för nu finns det massor i växthuset. Mera kryddor ska torkas och så skulle jag ha gjort lingondricka men det är så söligt så jag känns inte ha ork till det. 


Dagens ord: Vem sa att pensionärer har det långsamt. Inte jag i alla fall. 


Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards