Alla inlägg den 13 september 2021

Av Anita - 13 september 2021 11:43

I går regnade det hela dagen men ett duggregn och det var inte kallt. Jag tog på mina nya stövlar och regnkläderna och började gräva upp pelargonerna och sätta dom i krukor som sedan fick stå i växthuset ett tag innan jag tar in dom. Dom är så stora så jag måste klippa ner dom för att dom ska få plats i fönstren inomhus och då försvinner ju alla fina blommor.

 

Vilken tid det tog och så fick jag ett tips om var det växte rödgul trumpetsvamp i närheten. Då gick jag iväg och plockade en halv korg full med svamp och så fick Broder B dom för jag har ju faktiskt ganska mycket så jag klarar mig hela vintern i alla fall.


Så kom TuppOla med lite kött och så var jag en sväng bort till Kinabror. Jag hade ju egentligen tänkt fara på Qul i Backen och lyssnat på Henrik Åberg men tiden räckte inte till.

 


Som vanligt blir det inte som man tänkt och så var det bokcirkeln också klockan 6 på kvällen. Synd i alla fall men man kan inte göra allt samma dag.


Ny dag kommer upp och då skiner solen men det är bara några grader ute och blåser som sjutton. Jag har ju så mycket att stå i så jag tog på regnkläder och stövlar och gick ut för att ta in dynor ur hammocken och göra klart med pelargonerna. Oj så jag frös. Mössa på men fingrarna blev som is. Nu har jag gett upp och gått in i värmen. Fan vad jag blir galen på blåsvädret.


Gräsmattan är full av svamp.

 

Den här vet jag inte vad det är men lite fin är den allt ser ut som en blomma eller flera blommor.

 

Det här är väl någon sorts riska skulle jag tro men inte blodriska för dom känner jag igen.

Så finns det någon skrövlig sak och så en massa björksopp och karljohan som är illa angripna av insekter. 

Det finns massor med smörsopp också och flugsvamp förstås. Nå skit samma. Jag ska inte han mer svamp.


Potatisen skulle grävas upp och fuxian skulle grävas upp och tas in.  


Det är så synd för just nu mår den som bäst av regnet och har massor med knoppar. Jag vet att dom kommer att ramla av när jag tar in den. 


Som ni hör är jag inte på humör idag. Jag har ont i ryggen efter gårdagens bravader och fryser som sjutton efter den timme jag plågade mig ute i den ilskna jävla vinden. Skulle behöva haft skoteroverallen och vantar men då kan man ju inte röra sig.


Letar febrilt efter något positivt att ge er idag och då kom ja på att lingondrickan blev jättegod. Äppelkakan blev också bra men den är redan slut efter att Kinabror och hans son ätit den till efterrätt.


Sedan kan jag bara tala om att jag är så jävla avundsjuk på alla som åker kors och tvärs överallt. Jag kommer ingenstans. Inte har jag något sällskap och inte vågar jag ge mig iväg någonstans själv för jag är så feg och inte vågar jag köra bil annat än runt omkring här. Ser på facebook hur dom far överallt. Äventyr här är mest att råka köra på någon älg eller att livrädda kraschade fåglar.


Dagens ord: Att vara avundsjuk är fult men jag är inte missunnar ingen. Det är mitt eget fel att jag är feg och fattig.

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards