Alla inlägg den 19 september 2021

Av Anita - 19 september 2021 09:36

 

Jag hatar gammeldommen. 

Jag gjorde ju bara det jag brukar göra varje höst.

Visst, det regnade och även om jag hade regnkläder blev jag blöt inpå skinnet när jag försökte gräva upp mina pelargoner och bära dom i tunga krukor ner till växthuset och böja mig och vrida mig i olika håll.

Visst blev jag genomblöt när jag hoppade över diken och gick i skogen och plockade svamp.

Visst gick jag dubbelvikt och plockade lingon.

Visst tog jag upp potatis och gick dubbelvikt igen.


Visst blev det en ganska onödig tur när AMV och jag kom på att vi skulle leta efter ett gammalt tvättställe nere efter ån och inte hittade stigen utan gick omkring i blötskogen och bland ris och hålor och med bara foffatofflorna på fötterna.


Ja men vad då då. Gjorde jag inte liknade ifjol och året innan och året innan utan problem men nu ni kära vänner. Nu har gammeldommen slagit till. Fan vad jag har haft ont överallt. Axlar nacke vekrygg och benen och höfterna. ja fan överallt. I två dagar har inte kunnat gjort ett enda dugg och det har inte blivit ett dugg.

 

Jack har hjälpt mig att dra ris och Kinabror har hjälpt mig att kapa ner grenar på eken. Han har kapat och jag och Jack har dragit ris.

 

Om jag lever och få ha hälsan kanske jag nu kan sitta under eken till nästa sommar och drömma om tider som var innan gammeldommen slog till.


Igår var Sofipropp här och vi satt och såg film framför tvn och gjorde inte just mer än att äta och se på tv och försöka röra oss så lite som möjligt.Konstigt


Jag har fått äpplen av Gamle A och av Tuppola så jag ska väl till och göra en massa grejor av det men mest har jag tittat på facebook och upptäckt att alla far omkring överallt.


Funderingar kring det är att när man valt att leva själv utan man så kommer man ingenstans. Delvis för ekonomin men mest för att jag inte vill åka ensam någonstans. Är men däremot så feg och troligen så tråkig så ingen vill göra sällskap med mig någonstans heller så får man sitta här hela tiden och drömma om tider som var då jag också kom iväg någonstans för att se något nytt. Konstigt att tänka sig att det är slut på det roliga nu och ingenting att se fram emot.

 

Solrosor är mina favoriter bland blommor förutom rosor förstås och både rosorna och solrosorna har fått knoppar men jag tror inte att dom hinner slå ut.

 

Det har varit långe mellan soldagarna nu och sol behövs för att allt ska växa och blomma och må bra. I dimma, regn och blåst händer ingenting positivt. 


Nåja, ni som kan ge er iväg på resor hit och dit och har sällskap så uppskatta det och ta det tillvara. Tids nog kanske det kommer den tiden när ni får sitta hemma och glo ni också och bara tänka på hur roligt det var förut.


Dagens ord: Det finns dom som har det värre. Jo då, jag vet det men det är liksom inte någon tröst.



Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards