Alla inlägg under januari 2022

Av Anita - 2 januari 2022 12:35

  

Kanske en ovanlig nyårsafton. Började som vanligt med att vi åkte ner till kyrkan och tände ljus på gravarna. Det var en fin dag även om det var kallt.

 

Skoteroverall hade Sonen så han frös inte.

 

Solen tittade fram så lite som den gör den här tiden och inte värmer den ett dugg.


Jag är van vid att det är lite fest när det är nyårsafton men den här dagen och kvällen var det bara Sonen och jag.


Utanför står mammas lila spark och jag tänker på henne. Hon tyckte om lila och hade ofta lila kläder och som sagt en lila spark.

 

Vi gjorde alldeles för mycket mat. Biff Black and white . Det kändes konstigt att vi inte var fler när det var nyårsafton. Vi brukar alltid vara det men alla var på annat håll och jag har inte fått mig till att bjuda hem någon.


Sonen kände sig lite mosig på kvällen och lade sig halv elva och jag tvingade mig att vara vaken till efter tolv men inte mer så jag hade inte ens någon att skåla gott nytt år med. 


Så det kan bli.

 

Det har varit kalla dagar och  tur att Sonen eldar och bär in ved.


Vi har gått någon promenad i alla fall.

 

Ute på isen har bäcken svallat över. Konstigt att det är så mycket vatten kvar i den. Den här tiden brukar det ju vara bottenfruset. Solen orkar nästan inte upp över skogskanten.

 

Så vaknar jag idag och ser ut på balkongen och ser att det kommit en dm snö. Vilken tur att Sonen är här och skottar. Han ger sig ut för att göra det och jag börjar blanda till lite rullrånsmet. Jag har alldeles för mycket grädde i kylskåpet och behöver göra slut på den innan den blir sur. Så nu har jag suttit här i en par timmar och gräddat och lyssnat på ett program på radion om Sven Ingvars och alla fina låtar.


Den som jag gillar mest är  "Når solen färgar juninatten" Den har stämningen som man känner när man varit på dans och  på väg hem när det ljusnar. När hjärtat är fullt av lycka och glädje och sommarnatten är ljus. Jag saknar det så hemskt mycket. Nu finns det bara mörker och väldigt lite glädje  och värme.

 

Nåja på köksbordet står tomten och ler och det sprakar i spisen och en hel hög med rullrån ligger på bordet och luktar kardemumma.  Kaffepannan står på vedspisen och puttrar och snart kommer Sonen in och gör mig sällskap.

Katten sitter i fönstret och tittar på fåglarna. Det hade kunnat vara värre minsann.

 

Dagens ord: Vi önskar väl oss alla att detta år ska bli bättre än det förra. 


Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards