Direktlänk till inlägg 20 februari 2022

SLUTAT SNÖA

Av Anita - 20 februari 2022 11:57

 

När det slutat snöa och solen tittar fram känns det lite bättre faktiskt. Vi har fått undan snön men nu börjar det vara stora snöhögar överallt och det går inte att gå på sjön för det är för mycket snö.

Nu börjar tiden då snöskotrarna börjar köra på sjön så det blir väl lite bättre så småningom. Hunden Jack och jag går våra rundor som vanligt. Fredag var det lunch på älggårdsberget och så måste jag handla lite till.


På kvällen när jag skulle gå och lägga mig såg jag att det var norrsken så jag talade om det för Kinabror och vi stod ute en stund och tittade på det.

 

Jag försökte fånga det på bild men det gick inte så bra med den här mobilkameran men det var stjärnklart och månen var full och det var så där tyst som det bara kan vara en klar kväll här i skogen. Inte ett knyst inte ens en uggla eller räv som skrek. Bara tystnaden.

 

Så blev det lördag.


Först gick Jack och jag en promenad och sedan gick  vi med Kinabror en sväng och sedan var vi trötta och fikade hs honom och Jack somnade i mitt knä. Sedan bar Jack in lite ved. 


 

Mitt gula hus har fått snö långt upp mot väggarna för det isolerar bra för kylan och nu är det kallt igen 19 grader i morse när jag steg upp.


 

Köpte en tulpanbukett när vi var iväg på byn. Det muntrar alltid upp. 


Så tar vi lite sommarbilder igen nu från 2018

 


Det var den sommaren som det var skogsbränder på flera ställen och det var riktigt hemskt och man blev lite mer vaksam. Eldningsförbud och dålig med vatten var det.

 

Det var varmt i vattnet och vi badade väldigt mycket.

 

Det var då jag badade skumbad nere vid sjön i gamla bläckbaljan och åt hallon från busken bredvid och vi skrattade och skrattade.  Ja det var annat än bara snö och snö det.


Dagens ord: Som jag sagt förut så är snö bara fint på julkort.

 
 
Ingrid

Ingrid

20 februari 2022 12:34

Det var väl tur att det slutat snöa i alla fall, men oj så kallt ni har. Här är det ett par plusgrader, men snålblåsten gör att det känns som flera minus.
Vilka härliga sommarbilder. Nog är det skönt att det inte är så många månader tills våren och sommaren är här. Sen önskar man att det gick att stoppa tiden lite....
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
Göran

Göran

20 februari 2022 12:56

Jo, det är som värst nu och kanske ett tag till. Men, du... det är bara ungefär fyra månader till midsommar!

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
Anki

Anki

20 februari 2022 13:23

Nu räcker det verkligen med snö hos dig ... men det är fint när solen skiner!
Mysig bild på dig och Jack! Och fina minnesbilder från sommaren 2018!

http://ankisbildblogg.wordpress.com

 
Soldansare

Soldansare

20 februari 2022 17:40

Älskar den där bilden på dig i badkaret! Det ser verkligen härligt ut. Hoppas den värmer dig lite nu i all den där snön du har uppe hos dig. Men våren är på väg. Här har snödropparna börjat titta upp genom snön och fåglarna sjunger. Snart kommer den!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

20 februari 2022 20:09

Vad man än tycker om snö så är det vackert när snöröjningen är klar och när solen skiner så att det glittrar i snön.
Vilken tur du hade som fick syn på norrskenet. Jag har sett bilder som visar norrsken här i krokarna också men jag själv har inte lyckats få syn på något. Det är många år sedan jag såg något norrsken nu.
Härlig bild där du och Jack myser tillsammans i soffan :D

http://ibod11.com

 
Sarplaninac

Sarplaninac

22 februari 2022 07:22

Åh vilka härliga bilder du bjuder på. Vilken livskvalité;)
Jag har fortsatt blogga nu, men ändrat inriktningen och namnet lite på bloggen.
Kram Fd skogsälvan

http://www.sarplaninac.bloggplatsen.se

Anita

22 februari 2022 07:51

Jag har funderat vart du tagit vägen. Hur kommer man in på din nya blogg

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards