Direktlänk till inlägg 23 mars 2022

VILKEN VECKA

Av Anita - 23 mars 2022 09:07

 


Det är många år sedan det var en sådan fin vårvinter. Vilka kalla nätter som gör att det är fint att gå på sjön och det är till och med skare på mornarna. Det har inte blåst som det annars brukar göra och dagarna har varit så varma och soliga. Det är nu det händer.


Fågelkvitter och takdropp och så börjar det dyka upp folk mest varje dag. Inte hinner jag skriva något heller men idag är det lite mulet så jag håller mig inne en stund. Annars så drar solen en ut.


Lite bättre i foten efter fotvården förra veckan och Jack och jag går varje dag på skoterspåren.


Lördagen for TuppOla och Kinabror på pimpeltävling och jag hade Jack hemma hos mig. Vi satt på Kinabrors trappa och njöt av solen.

Då kom Broder B med fru och sitt Skånefrämmande. 

 

Dom hade åkt på snöskotertur och var glada och tyckte att livet lekte. Vi fikade förstås och satt och pratade rätt länge.


Killarna kom hem men utan pris. Jag hade gjort en jättegryta med mat för det är bra att ha när man inte vill sitta inne och laga mat. Frysa in och ta fram är ju bra det. Tänk så bra det är med frysbox. Förr fanns ju bara jordkällaren.


När Kinabror och jag satt och såg på tv efter maten ringde telefonen ett par gånger och det var en gammal jobbkompis som jag inte pratat med på säkert 20 år. En så härlig kille var han när vi jobbade tillsammans. Han sjöng "Brittas restaurang" varje morgon när han kom till jobbet. Ingen tråkig kontorist med slips var han minsann.

Vi pratade jättelänge nog mer än en timme och jag blev på riktigt bra humör.


Så var det "Lets dance" på tv och det gjorde kvällen till en härlig kväll men jag säger som hon Mandelman. Orättvist att kvinnor ska ha högklackade tortyrskor på fötterna. Undrar vilken idiot som hittat på det. Jag blir rent förbannad när jag tänker på det.


Så blev den söndag. Först kom holländarna och det är alltid trevligt att träffa dom. Så kom TuppOla med Sambo och hunden Alice och vi fikade lite lätt. Hela gänget drog iväg bort till Kinabrors sommarstuga där dom har nära ut på sjön och nära till grillplatsen.

 

Jag väntade på Sofiepropp som skulle komma och så gick vi också bort till Kinabrors sommarstuga. Solen gassade och Kinabror hade tänt eld i grillplatsen och efter ett tag kom alla in på land och vi grillade korv.

 

Tänk att varmkorv är så gott när man äter det ute.

 

Sedan gick vi hem och såg på skidskytte. Så var det dags för mig att åka på bokcirkel och hem igen för att se sista avsnittet av Farmen och som jag önskade vann Cissie. Sedan blev det första avsnittet på Robinsson och där verkar det vara en massa underliga människor minsann.


Kvällarna är vackra nu med härliga solnedgångar.

 

Ny vecka och redan från morgonen kom det folk. Först Rosenknoppen som skulle till Kinabror och sedan kom en granne till och hälsade på en stund.

Jag putsade två fönster till så nu har jag bara drygt 30 rutor kvar. Kvällen var det styrelsemöte på Häsjögården och dagarna bara flyger iväg.

  

Dagens ord: Vi har i alla fall tur med vädret.





 
 
Lena i Wales och Spanien

Lena i Wales och Spanien

23 mars 2022 11:57

Vad skönt att du känner att våren är på ingång.
Också roligt att kunna vara lite social igen.
Ha det bra!

http://lenaiwales.wordpress.com

 
Ingrid

Ingrid

23 mars 2022 13:24

Så härligt att ni har en så fin vårvinter och den där solnedgångsbilden är ju helt magiskt vacker. Du är en duktig fotograf!
Jag såg också på Let´s dance, men saknade de gamla programledarna, men man vänjer sig väl, fast David Lindgren tycker jag är lite jobbig.
Ha en fin fortsättning på veckan!
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
Anki

Anki

23 mars 2022 13:27

Verkligen härliga dagar nu ... och det händer mycket trevligt hos dig!
Skönt att foten är bättre också!
Önskar dig fortsatt fina dagar!

http://ankisbildblogg.wordpress.com

 
Göran

Göran

23 mars 2022 18:38

Oj, vilken tjusig solnedgång! Nu har du ju några fler bilder att svalka dig med framåt sommaren om det skulle bli en sån där nästan outhärdlig värmebölja. Precis som dina sommarbilder av bad, blommor, gäster och hundar kan värma en på vintern. Fick en liten blänkare på PM idag från en f.d arbetskompis som bor i Fuengirola i Spanien. Där var det visst regnperiod nu o han saknade skoteråkning och pimpelfiske litegrand. Så kom ihåg... Mindre än tre månader kvar till midsommarafton!

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

24 mars 2022 18:31

Vilka fina bilder från härliga dagar och trevligt sällskap :D Allra bäst är att din fot är på bättringsvägen. Jag hoppas det fortsätter så och jag hoppas att du ska klara av att vandra lite när vi är vid Höga kusten :D

http://ibod11.com

 
Anna-Maria

Anna-Maria

24 mars 2022 20:23

Vilken fantastisk solnedgång! Väldigt fint foto! :) Jag kan inte annat än hålla med Mandelmann också, varför ska tjejer ha högklackat för?! Vansinne!

http://www.annamarialundstrom.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Av Anita - Onsdag 27 mars 07:54

  Det har varit en hel del sista veckan Lördagen var det årsmöte nere i byn och vår nya ordförande hade fixat att dom som ville kunde komma och underhålla. Dessutom hade hon lagat en massa god mat. Faktiskt hade det kommit mer folk än det brukar o...

Av Anita - Torsdag 21 mars 14:58

  Det flyger tre svanar över sjön. Borta vid åmynningen hör jag en strömstare kvittra och kastar sig i vattnet med ett plask. Är inte det vårtecken om något?   Kinabror är ute på sjön och drar upp en gädda som är mer lik en krokodil. Ett j...

Av Anita - Onsdag 20 mars 10:21

  Nu samlar jag på vårtecken. Jag har tre perioder av mitt sovliv. Sommaren naken i  sängen. Hösten den kinapyjamasen men iår blev det så kallt redan i oktober så det blev flanellpyjamas som kom på direkt och så har det varit hela vintern Vi...

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards