Direktlänk till inlägg 27 mars 2022

DET SKET SIG

Av Anita - 27 mars 2022 11:11

 

Från glädje till missmod. Från sol och vårkänsla till snö och storm och annat skit.


Började egentligen i torsdag då det var dags för bilbesiktning. 2 år med bilen som klarat sig igenom besiktningen men nu var det fel på handbroms och någon fjäder som var av. Dags för service också så det lär väl bli en dyr historia. Skit.

 

En av mina fd jobbarkompisar skrev att jag skulle göra en avverkning på min skog. Va då skog. Jag har väl ingen skog mer en skogsdunge. Runt omkring har man avverkat. Vissa har försökt att gallra istället för att göra kalhyggen som skogsbolagen gör. Då har de träd man lämnat blåst ner i blåst så det har inte heller blivit bra.


 

Den lilla biten skog jag har är tillhåll för massor av fåglar. Nu i vårens tid har duvorna börjat kuttra och pärlugglan hoar på kvällen och snart kommer tranorna.

Bäcken som rinner genom skogen porlar och vättarna bor i underjorden.

 

Marken är full av orkideer som guckusko och nattviol.

 

myggblomster och olika nycklar. Dessutom många andra blommor som man bara ser där.

Att släppa lös en skogsmaskin sim skulle köra sönder den fuktiga marken och göra stora sura spår där allt detta bor. Ta bort den sista skogen som tar emot blåsten lite.

Nej, den skogbiten ska vara fristad för djur och växter och småfolk så länge jag får bestämma. Nog om det.


 

Så fredag blev det årsmöte på Håsjögården och lite mat. När jag kom hem stormade det så jag nästan inte klarade att ta mig in för vinden och natten blev förfärlig. Det gick inte att sova. Det dånade och huset skakade men det blev bara strömavbrott en stund om man ska vara positiv.


Igår eftermiddag blev det lite lugnare så jag kunde gå ner till sjön och se på förödelsen där. Det stora bordet som jag brukar skura mattor på hade blåst till skogen och benen hade brutits av.

Allt löst låg i skogen och det stora värmaren hade blåst omkull. Fågelbordet hade blåst iväg och varje hink och lösa grejor låg i skogen. Så var det med det.


Så blev det sommartid. Det fjasket som man håller på med varje år helt i onödan. Dessutom är det löjligt att kalla det för sommartid för just inatt snöade det som det inte gjort på veckor. Sommartid jo jag tack jag. 


Stora flingor dalar ner och det är nollgradigt.

 

Dagens ord: Sommartid och snö. Ja ni hör själv.

 
 
Göran

Göran

27 mars 2022 12:13

Felen du beskriver på bilen låter ju inte som så hiskeligt svindyra grejor. Jag kollade igår vad en ny startmotor till min bil skulle kosta och de billigaste jag såg kostade dryga femtusen. Så om det nu är den som lagt av så får det bli endera piratdelar från Tyskland eller begagnat från någon bilskrot. De har ju en gemensam webplats där man själv kan leta upp delarna man behöver. Bara att knappa in reg.nr, så hittar den grejerna åt en. Har du sen nån bekant som kan göra jobbet så sänmker det ju arbetskostnaden rejält mot en verkstad. Håller tummen för att det löser sig. Precis som jag gör med min egen plåtkompis...

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
Lena

Lena

27 mars 2022 12:20

Hej svejs!
Förlåt, men vilket fult medelande, dungar måste få finnas för djurlivet, vid avverkning är det lag på att spara gömslen för djur som blir jagade i det vilda, tyvärr ser jag ibland att det inte följs :( men guckuskon är fridlyst så din dunge borde vara fredad, om inte annat får du bli en trädkramare :)
Ja visst är det vår vi vill ha nu, men våren kommer alltid med spratt å tokerier…
Varm stor kram *hjärta*

http://frallorna.bloggplatsen.se

 
Ingrid

Ingrid

27 mars 2022 15:38

Även här har vårkänslorna fått stryka på foten, för i dag är det mulet, gråkallt och "marsgaisten veinar".
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

27 mars 2022 17:54

Vilkten otur att det blev extrakostnader för bilen. Det är aldrig kul men tyvärr dyker det alltid upp något som ställer till det. Det är en stor anledning till att jag privatleasar i stället. Jag vet vad jag har för kostnader.
Stormvindar gillar jag inte och nu tar det fart igen. I morgon blir nog en innesittardag.

http://ibod11.com

 
Hannas krypin

Hannas krypin

27 mars 2022 21:09

Vilken otur med bilen. Vi fick också påbackning på handbromsen på besiktningen. Trodde det skulle vara fjädern men det var en hel del grejer som behövde bytas.

http://hannaskrypin.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards