Direktlänk till inlägg 10 april 2022

INTE NU IGEN

Av Anita - 10 april 2022 08:26

 

När man precis börjat ana ett stråk av vår så blir det på dette viset. Varför blir det på dette viset?

Jag sitter här och ser ut genom fönstret och ser stora äckliga flingor dala ner. Dom dalar idag men igår så kom dom på snedden. Får väl vara tacksam att det slutat blåsa kan jag tro.

 

Massor med fåglar sitter i fågelbordet. Bofinkarna har kommit nu i stora hopar och hungriga är dom. Domherrar i massor och så en massa små söta grönsiskor och gråsiskor. Jag fyllde fågelborden tre gånger igår och det tog slut innan kvällen


Så har jag varit ut och sopat och skottat. Ont i ryggen har jag fått. Gammeldomen förstör så mycket. Vilken tur att Kinabror har kört det mesta med traktorn. Hur skulle jag annars klara mig i detta hemska snöväder.

 

Sparken har nästan försvunnit i snön. 


   

AMV och Gubben kom igår och hunden Jack blev helt exalterad av glädje. Dom är favoriterna och har inte varit här på en hel månad. Fint att träffa dom igen. AMV och jag tittade på foton från deras tid på Mallorca. 

Blått och turkos vatten och blommor och grönskande berg. Här är det bara vitt och grått och jag känner mig lika grå både inne och ute. Snart åker dom till Grekland. 


Kinabror och jag ska väl ha oss iväg till Hammarstrand och handla lite mat idag för nu börjar det ta slut i gömmorna efter att vi inte handlat på snart två veckor. Det är väl så långt jag kommer skulle jag tro. Kinabror åker snart till Skåne.


Dagens ord: Sov du lilla videung än så är det vinter.


 
 
Åke

Åke

10 april 2022 10:08

Det snöar på bra nu… kör försiktigt till Hammarstrand nu. Här kom det bara 1 dm med snö, men många olyckor blev det. Några hade ju fått på sommardäcken också förstås. Så tråkigt att dina rävar försvinner.

http://www.nacka144.se

 
Göran

Göran

10 april 2022 10:27

Vi är inte riktigt lika illa drabbade här vid kusten men nog har vi fått en del, här med. Jag har dock trotsat vädret och varit ute med bilen både igår och i fredags och hade inga problem att ta mig varken dit jag skulle eller hem igen. Men massor av avkörningar och krockar ser man på lokaltidningens hemsida. Min mormor brukade säga att det var bara bra med nysnö i april därför att "Då tar den med sig gammelsnön när den smälter!" Sa hon, ja... Fan tro´t!

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
Soldansaren

Soldansaren

10 april 2022 11:33

Här har det också varit "snökaos". Jag bor ju i stan så här är det alltid kaos när det snöar. Träd har gått sönder och det ena med det andra. Men jag ska inte klaga för idag gör jag som AMW och Gubben och åker till Mallorca. Var rädd om dig i snön!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Ingrid

Ingrid

10 april 2022 13:28

Så fint du har med fåglarna. Domherrar vet jag inte när jag såg senast, men jag matar ju inte småfåglarna längre sedan grannarna sett en råtta under min matstation. Man vill ju inte bli beskylld för att locka sådana matgäster.
Hoppas ni snart blir av med snön igen!
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

10 april 2022 18:05

Ja, nu har t o m jag tröttnat på snön och går och väntar på våren. Jag hade tur som hittade tussilago innan snön kom och begravde dem. Stackars de vårfåglar som har hittat hit. Domherrarna är ju vana men stackars bofinkar som möts av vinter när de kommer. Du är snäll som förser dem med så mycket mat nu när de verkligen behöver den.

http://ibod11.com

 
Lena i Wales och Spanien

Lena i Wales och Spanien

14 april 2022 17:06

Ska vintern aldrig ta slut för dig. Nu får det vara nog!
Hoppas i alla fall att du får en glad påsk!

http://lenaiwales.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 23 april 10:24

  Det går sakta med våren här i Fisksjön. Visserligen har alen gula hängen som gör att jag går omkring och nyser fast jag äter allergimedicin.  Kallt på nätterna så snön tinar inte trots att solen skiner på dagarna.  Vägen är visserligen bar m...

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards