Direktlänk till inlägg 10 juni 2022

TORSDAG

Av Anita - 10 juni 2022 20:03

 

Vad gör man en torsdag då man är för feg för att åka ensam på dans. Jo nog finns det att göra när det är en fin dag med bara lite vind. Gräset växter som sjutton och det är bara att sätta igång.

 

Förberedelserna inför växtfärgningen tar tid när saker ska fixas.

Trasiga lock till värmarna.

Nedramlade värmare och förstörda bord.

Ja vinden har verkligen ställt till det där nere.

Så växer brännässla och gräs som sjutton och det tar tid att försöka rensa upp och göra fint. Jag lyssnar på musik på radion och föraktar mig själv för min feghet. Jag har ju fått lite pepp av en del bloggvänner men jag får skylla mig själv som inte vågar göra någonting. Fegskit är vad jag är. Dans som är så kul.


 

Nåja jag fortsätter nere vid sjön och så småningom går jag upp och lagar lite mat till Kinabror och mig. Jack ligger ute och är sur för Nalle är med Kinabror den här dagen och då blev det lite surt, inte vet jag varför för dom kommer ju bra överens när dom är utomhus.


Så fortsätter jag stöka med min gräsröjare och mina händer.

 

Fixar lite mera slingerväxter i portarna och rensar lite i rabatter och så ta ut lite fler gyckelblomster och så planterade jag brockoliplant som nu blivit rätt stora.

 

Lilla tomtenissen sitter och spanar under eken.

 

Vid storstenarna blommar det fint. Så småningom kommer det att bli borstnejlikor där och det är fina blommor tycker jag.

 

Solen står lågt och ger ett fint skimmer men myggen börjar bli riktigt ilskna. Får nog ta fram myggdödarna snart..

 

Bakom gammelladugården börjar solen gå ner bakom skogsbrynet men än kommer ljuset att skina över sjön.

 

Då är dags att gå in för att slippa myggen och för att vila sin trötta kropp ett tag och se på facebook och se om det kommit några bilder från Hanssons Loge.


Idag fredag och som vanligt lunch på Älggårdsberget. Handla mat och så hem. Bort till Kinabrors sommarstuga och hjälpa till att sätta upp hans paveljong. Regn kom det sedan och åska och det blev ingen gräsklippning som jag tänkt men det kommer en ny dag imorgon och gräset är förmodligen kvar då.


Dagens ord: Om man är feg får man skylla sig själv för att man får jobba istället för att dansa.

 
 
Dunsaluns

Dunsaluns

11 juni 2022 12:10

Oj vad vackert du har och GÖR omkring dig. Snälla söta, förakta inte dig själv. Fundera på vad du är rädd för. Vad är det som är så hemskt att du inte tillåter dig själv att äntligen åka och dansa? Du gör så fint där hemma, men snälla åk iväg och roa dig lite när tillfället kommer. Du förtjänar alla roliga stunder du kan få. Och ålar du inte dit, så gräm dej inte, var glad över allt det fina du valde att göra istället. Ha en underbar sommar!! Ps. Bodde jag närmare hade jag följt med o dansa. Dans är ju föda för själen.

http://dunsaluns.bloggplatsen.se

 
Ingrid

Ingrid

11 juni 2022 14:46

Visst ska du väl åka och dansa om du tycker att det är roligt. Hoppas att du kommer iväg!
Ha en skön helg!
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
Soldansare

Soldansare

11 juni 2022 18:38

Vad synd att du inte vågade dig iväg, men du har ju en fantastisk trädgård att pyssla i. Det är så vackert i Fisksjön.

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

12 juni 2022 05:34

Vilka vackra bilder och vilket fantastiskt ljus det är i några av dem. Trist att du gick där och längtade och inte kom iväg och jag skulle ha känt likadant. Jag skulle även ha gjort likadant och struntat i att åka till dansen. Men nu fick du väldigt mycket gjort och det kan ju kännas skönt i efterhand.

http://ibod11.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards