Direktlänk till inlägg 14 juni 2022

LITE LEDIGT MÅSTE MAN HA

Av Anita - 14 juni 2022 09:18

 

Lördag bestämde Kinabror och jag att vi skulle ta ledigt från gräsklippning och annat stök. Vi for iväg till Bräcke och hälsade på AMV och Gubben Där hade det varit väldiga skyfall som fyllt Coop med vatten och lite överallt men det hade gått bort men det låg tunga moln lite över alltsammans.


Det var en dag med crousing på byn. AMV:s bror med fru var där och strax drog karlarna på byn och vi tre fruntimmer tog med hunden Jack på skogspromenad. Vi kom in på Sankt Olofsleden och där var det fint att gå och vi var ute länge tills det började mörkna ännu mer. Precis när vi kom in började det regna och efter ett tag kom karlarna också in.

Det blev middag och vi väntade ut regnet och sedan gick vi ner på byn.

 

En jättestor regnbåge avlöste regnet och så for bilarna varv på varv och spridde avgaser över hela byn. Jag förstår mig inte på vilket nöje det kan vara att stå och glo på gammelbilar som kör varv på varv runt byn i flera timmar. När dom började börna (alltså bränna däck) så röken av gummi fick mig att ha svårt med andningen. Då gick AMV, hunden Jack och jag hem till AMV och det var skönt att komma bort från avgaserna

Åkte hem och fast det var sen kväll så var det ljust och fint ute.


Söndagen så klippte jag gräs och klippte gräs. Sedan kom Broder B med fru och Kinabror och jag gick bort till dom för TuppOla med Sambo skulle komma dit och visa husbilen.

 

Sedan hem och klippte mer gräs och började städa nere  vid sjön.

Det var bastun som skulle få lite såpskurning och nytvättade handukar.

 

Det var det gamla skithuset som behövde skuras och fixas till. Det är närmare till skithuset om någon inte skulle orka gå upp till huset. Nöden kan ju komma hastigt på och vi ska ju vara några fruntimmer där nere i flera dagar så det kanske kan behövas.

 

Så var det strandstugan som skulle städas och så ska alla grejor ner dit. Oj så mycket grejor det behövs när man ska hålla på med växtfärgning. Middag hos Kinabror och sedan for jag på sista bokcirkeln före sommaruppehållet.


 

Så kom veden och männen som fraktade hem den kom in på fika. Skönt att vintern är räddad Nu är det bara kvar att kasta in alltsammans i vedboden men först ska veden torka.


Sedan gräsklippning igen och så kom AMV och Gubben och solen kom fram. Vi satt nere hos dom och fikade och värmdes av solen.


Frampå eftermiddagen gjorde jag köttfärssås och spagetti och vi fyra åt.

Sedan kom min fd svägerska och hälsade på och så kom Broder B med fru

Gubbarna satt i husvagnen och vi fruntimmer satt i mitt kök och pratade gamla minnen och stickning och lite av varje. Blev en riktigt trevlig kväll

 

Lite trött blev jag framåt kvällen när alla gått hem och somnade en sväng i soffan innan det var dags att lägga sig.


Idag blåser det igen och kallt dessutom Mulet är det men regnar inte, inte än i alla fall. Ska väl frakta ner en massa ved till sjön för det går åt mycket ved när man ska elda timvis i tre värmare för växffärgningen. Det blir väl lite gräsklipp idag också för gräset växer så det knakar.


Dagens ord: Dagarna går så fort så man tror inte sina ögon och nu vill man ju att tiden ska stå stilla så man hinner med.





 
 
Ingrid

Ingrid

14 juni 2022 16:36

Vilken trevlig helg du fick med utflykt till Bräcke och crousing och allt.Tänk att ni har fått så mycket regn, här är det så torrt, så torrt.
Visst går de här sommardagarna otroligt fort. Man skulle verkligen önska att man kunde stoppa tiden lite.
Ha det så gott!
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

15 juni 2022 06:50

Vilket bra beslut att ta ledigt från alla måsten och i stället göra en trevlig utflykt. Jag förstår mig inte heller på det där med att bilarna ska köra runt och jag tycker direkt illa om att de ska börna. Har de inte mer vett än så när det gäller miljötänk? Hoppas det blir fina dagar när ni ska växtfärga.

http://ibod11.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards