Direktlänk till inlägg 31 augusti 2022

INTE SOM ANDRA ÅR

Av Anita - 31 augusti 2022 08:19

 

DansBrittt, Kinabror och jag brukar leta svamp mellan älgjakterna men iår ser vi ständigt och jämt på facebook att folk plockar svamp för fullt även runt omkring här i trakten. 


Älgjakten börjar ju redan på torsdag så det känns som om vi måste iväg och titta efter svamp även om det är en hel månad tidigare än vanligt.


En fin dag, som igår, var det läge att ge sig iväg. Det var visserligen mulet men ingen blåst och ganska milt i luften.

Hunden Jack var överlycklig. Alltid roligt för en hund att komma på nya ställen och få lukta på nya dofter. Det kan jag gott förstå.


Visst hittade vi svamp. Rödgul trumpetsvamp. Visserligen ganska små och inte så många som vanligt men skit samma. En fin dag blev det i alla fall.

 

Sedan det bästa. Vi har en kulle där vi brukar sitta. Där är vitmossan mjuk och skön att sitta på och inget är så gott som kaffe och macka ute i skogen. Visserligen inte så mycket som vanligt och ovanligt små.

 

Hunden Jack ska ju inte tigga men när vi är ute så gäller andra regler. Då får man både godis och bitar av mackan och visst kan man ta sig en tupplur också.

 

Så började det dugga lite lätt men det gör ingenting. Vi är ju inte av socker så vi smälter inte.

 

Sedan tussade vi hem i lugn takt. Jag med min onda fot blev efter men hunden Jack låter ingen försvinna i skogen utan kom tillbaka och såg till att jag hängde med dom andra.

Så var det till att lägga ut svampen till tork och Kinabror som skulle laga mat tog med några stycken att steka och lägga i pytt i pannan.

 

Genom fönstret såg jag att ogräset vinda hade börjat blomma och nog är dom vackra i alla fall. Pelargonerna blommar för fullt men snart snart blir det frost och det är tid att börja plocka in blommorna och annat innan det fryser. 

 

Ack sommaren är alldeles för kort. Nu får vi se om vi hinner plocka lingon innan älgjakten börjar. Det verkar bli gott om lingon men som sagt. Den evinnerliga älgjakten som håller på anda till vintern kommer gör att man blir avstängd från skogen. 


Dagens ord: även ogräs kan vara vackert. 


 
 
Göran

Göran

31 augusti 2022 09:03

Det är ett utmärkt bra svampår åtminstone häromkring så kolla fler ställen så hittar du säkert. En plats där man hittar massor ena året kan vara nästan tomt året efter. Men då brukar de finnas på andra platser istället.

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Margareta wårenius

31 augusti 2022 12:37

Visst är den härliga sommaren kort, alldeles för kort!

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

31 augusti 2022 18:39

Härligt ser det ut där i skogen och jag skulle ha blivit lycklig om jag hade hittat några rödgula trumpetsvampar. Jag ska ge mig ut i skogen och försöka få tag i några trattkantareller lite senare i september och förhoppningsvis finns det inga jägare i fjällnära skog. Förra året var det i alla fall ingen jakt där.

http://ibod11.com

 
Anki

Anki

1 september 2022 06:54

Härliga trumpetsvampar! Här väntar jag på att svamparna ska vakna efter söndagens rejäla regnväder.
Ser mysigt ut där i skogen!

http://ankisbildblogg.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Av Anita - Onsdag 27 mars 07:54

  Det har varit en hel del sista veckan Lördagen var det årsmöte nere i byn och vår nya ordförande hade fixat att dom som ville kunde komma och underhålla. Dessutom hade hon lagat en massa god mat. Faktiskt hade det kommit mer folk än det brukar o...

Av Anita - Torsdag 21 mars 14:58

  Det flyger tre svanar över sjön. Borta vid åmynningen hör jag en strömstare kvittra och kastar sig i vattnet med ett plask. Är inte det vårtecken om något?   Kinabror är ute på sjön och drar upp en gädda som är mer lik en krokodil. Ett j...

Av Anita - Onsdag 20 mars 10:21

  Nu samlar jag på vårtecken. Jag har tre perioder av mitt sovliv. Sommaren naken i  sängen. Hösten den kinapyjamasen men iår blev det så kallt redan i oktober så det blev flanellpyjamas som kom på direkt och så har det varit hela vintern Vi...

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards