Direktlänk till inlägg 12 september 2022

EN BRA HELG

Av Anita - 12 september 2022 20:07

 

Det har varit fint väder. Började på fredag med vår vanliga resa för att äta lunch tillsammans med DansBritt. Den här dagen var AMV och Gubben här och dom följde också med. Minns inte vad vi gjorde när vi kom hem men AMV och jag såg på tv på kvällen i alla fall.


Så kom lördagen och när älgjakten slutade så åkte Kinabror, hans son och jag iväg och plockade lingon. Det gick ganska bra för det fanns rätt mycket.

 

Jack gillar lingon och naturligtvis tog han dom största och finaste mitt framför näsan på mig.

 

Var sin hink fick vi till på en liten stund.

 

Så hem och gubbarna rensade bären medan jag fixade rotmos och fläsklägg. Det blev omtyckt och var riktigt gott.

 

Jag rodde ut på sjön en liten stund på söndagen.  Satt en stund hos AMV och Gubben. En av våra barndomsvänner var också där och förstås Kinabror och Jack. Vi blev där en bra stund och pratade och drack kaffe. Sedan for AMV och jag ner till kyrkogården för att plantera lite ljung på gravarna. Det är dags för det nu.


Kvällsmat hos Kinabror. Jättegod janssons frestelse. Så var helgen slut och Kinabrors son for iväg i morse mot Skåne för nu var jakten slut för ett tag. Det är någon veckas uppehåll som tur är.

 

Måndag och jag såg att midsommarblomstren hade slagit ut igen efter lång tid. Kinabror kom och hämtade lite ved till sommarstugan och så kom Broder B. Han hade med sig hunden Nalle den stora goa knulen till hund.

 

Jag stekte pannkakor till bröderna till lunch. Det var länge sedan jag stekte pannkakor och det var riktigt gott.

 

Nu ska det ju vara regn resten av veckan och på tv är det bara politiken. Man vet inte hur det blir nu. Det verkar rörigt vad jag kan förstå. Lika bra att inte tänka på det för man kan inte göra något. 


Satt en stund i hammocken och läste på eftermiddagen . Det var så väldigt skönt i solen så man får passa på. Sedan gjorde jag fläskkotletter  till middag för Kinabror och mig. Foten värker som sjutton. 


Dagens ord: Å, om hösten inte kunde komma alldeles för fort.


 
 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

13 september 2022 18:31

Ja, det verkar ha varit en väldigt fin och trevlig helg. Jag är imponerad av hur mycket lingon ni fick ihop och att du orkade gå där med din onda fot. Kanske borde du vila den mer men det är ju så tråkigt att inte använda fötterna och gå ut.

http://ibod11.com

 
Soldansaren

Soldansaren

13 september 2022 20:54

Vilka dagar ni har i alla fall. Visste inte att hundar tyckte om lingon. Tråkigt med din fot. Hoppas att den läker ihop sig fort. Var rädd om dig.

http://soldansarenssida.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards