Alla inlägg under februari 2022

Av Anita - 26 februari 2022 08:39

 

Ett par dagar har jag varit så förbannad att jag inte velat skriva innan jag har lugnat ner mig .

I förrgår blev det krig i europa, något man inte ens kunnat tänka sig i våra värsta drömmar.


Inte nog med de naturkatastrofer som blir fler och fler. Inte nog med att det florerar smittan i hela världen och har gjort i ett par år nu utan nu blir det krig.


Bara för att en jävla skitgubbe vill ha makt. Det finns ingen anledning att med det stora rike han har att styra över ska ge sig till att anfalla grannlandet som är så mycket mindre. Har han inte nog med att sköta om sitt eget land där det finns massor med fattigdom och elände att ta tag i. Pengarna finns ju för vad kostar det inte att ha en arme med alla skjutvapen och den attans boven har till och med kärnvapen. 

Tror ju inte att det ryska folket vill kriga och skicka ut sina män och söner till att dö i krig för en skitgubbe dom vad jag kan förstå bara vill ha makt.


Jag blir så rasande när jag ser stackars människor försöka ta sig ut ur landet, gråtande barn och kvinnor som inte vet hur dom ska klara sig. 

Varför? Det är bara att hoppas att inte det jävla aslet trycker på knappen och spränger hela jorden i bitar.

Är det vår sista tid nu? 


När jag sitter här och skriver och tittar ut genom fönstret . Det är 15 grader kallt men jag vet att mitt på dagen så är det nog plusgrader. Bröderna har farit redan för att fiska. Jag är hemma med hunden Jack och idag tänker jag skotta fram min bastu och min strandstuga. Det knastrar i vedspisen för jag måste tända en brasa när det är så kallt.


Det känns så otroligt att det rasar ett krig inte så långt bort. Tänker på ondskan och maktgalenheten och vansinnet och inget kan man göra.  Så förfärligt och nog blir man rädd. Rätt var det är så är vår fina värld borta tack vare de maktgalna gubbtjuvarna som finns lite här och var och som bara vill vara störst.


Dagens ord: Förbannade jävla arsle, skitgubbe må någon ta kol på fanskapet.


Av Anita - 22 februari 2022 09:44

 

Det händer inte mycket den här tiden och inte vet jag något spånnande eller roligt som jag kan berätta om. Bara för att skriva något så bästämde jag mig för att berätta om en vanlig tråkig dag. Dagen var igår då det var mulet ute och grått men ingen snöande som tur var.


Sov till halv nio. Katten Morris väckte mig. Han ville väl ut. Låg kvar och läste en stund innan jag klev upp.

Tittade i mobilen och hade ett meddelande från AMV. Hon och Gubben är på Mallorca och ska vara där länge. Hon hade fotat utsikten från balkongen. Havet glittrade utanför och det var 15 grader varmt. Å så härligt och det är dom så väl unt för dom har haft jobbigt med flytt och annat hela vintern. Tänk om jag också kunde komma till värmen åtminstone en gång till i  livet.


Kliver upp cch släpper ut katten. Tar min medicin, sätter på kaffepannan och brer mig ett par mackor.. Som vanligt sitter jag framför morgonprogrammet när jag äter frukost.


Borstar tänder och kammar hår men duschar inte. Det gör jag aldrig på morgonen för då blir man kall när man ska ut. Det får bli på kvällen men då badar jag för det mesta i badkaret. Ligga i värmen i badkaret och lyssna på musik och läsa lite grann är ju ett av mina nöjen. Lite, men men får nöja sig med det lilla.


Hunden Jack kommer in och vill ha lite ost.. Det får han varje morgon.

Som vanligt är det stökigt på bordet i vardagsrummet och jag plockar undan lite grann.


I dag tänder jag inte i vedspisen för det känns ganska varmt inomhus och veden börjar sina så jag får spara lite grann på eldandet.

 

Så hör jag hunden Jack skälla till och jag ser att holländarna går förbi på byvägen och ner från sjön kommer Rosen farande på skoter. Han ska in till Kinabror och hälsa på. Kinabror och jag bor ju på samma gård men i var sitt hus.


Katten kommer in och vill ha mat. Fåglarna vill också ha mat och nästan överfaller mig när jag kommer ut. Jack springer bort till postlådan och hämtar posten. Det blåser kallt ute.


Jag plockar ur diskmaskinen och diskar kastruller. Jag har så liten diskmaskin så jag får inte plats med stora saker. Läser tidningen. Tar reda på lite tvätt.

Skär klyftor av en apelsin och det är blodapelsiner. Mina favoriter och jag tänker på att dom har växt på bergsluttningarna på Sesilien i Italien. Det måste vara en vacker syn.


Broder B kommer med hunden Nalle. Den stora gulliga hunden som gillar mig lika mycket som jag gillar honom. E#fter en stund går dom bort till Kinabror och så sitter dom tre gubbarna där och surrar och dricker kaffe.


Sedan dom gått så kom Kinabror in och vi stekte oss lite varmkorv till lunch.


Jack och jag skulle gå en promenad.

 

Gubbarna har kört med snöskoter och nu börjar spåren bli riktigt hårda och fina att gå i. Vi går skogen mot Stedesbacken och det gillar Jack. 

 

Det är många ekorrar i träden där och han gillar att nosa efter dom.

Framme vid Kinabrors sommarstuga går vi ut på sjön och tar skoterspåret på isen hem igen. En lagom promenad.


Tänder baraskaminen och tittar på Åsanisse. Sofiepropp ringer och vi pratar en stund. Min svägerska kommer in en stund och vi pratar ett tag.


Nej kära vänner. Ni hör ju att det här livet inte är så spännande precis utan bara vardagligt som det är den här tiden på vintern. Kinabrors son med familj brukar vara här på sportlov den här veckan och då brukar det minsann vara roligare.


Det här var ju bara en halv dag men jag ska inte tråka ut er med en hel dag så det får räcka nu.  

Vi tar väl lite minnen då från en ljusare tid juli månad 2019. Utflykt men gänget till hoverbergsgrottorna.

 

Så var DansBritt och jag iväg på dans förstås.

 

Så var det riktigt varmt så det blev mycket bada och vara utomhus och grilla och sitta i solen på bryggan.

 

Ja det var det. Massor med ungar och hundar och glada människor och bad och god mat och bärplockning. Allt som gör livet gott att leva. Sonen och Fjällan var hemma här också. Alltid lika trevligt och jag är glad att han hittat en så gullig tjej.


Dagens ord: Det händer mer på en månad på sommaren än vad det gör på hela vintern. Vintern är en pest.



Av Anita - 20 februari 2022 11:57

 

När det slutat snöa och solen tittar fram känns det lite bättre faktiskt. Vi har fått undan snön men nu börjar det vara stora snöhögar överallt och det går inte att gå på sjön för det är för mycket snö.

Nu börjar tiden då snöskotrarna börjar köra på sjön så det blir väl lite bättre så småningom. Hunden Jack och jag går våra rundor som vanligt. Fredag var det lunch på älggårdsberget och så måste jag handla lite till.


På kvällen när jag skulle gå och lägga mig såg jag att det var norrsken så jag talade om det för Kinabror och vi stod ute en stund och tittade på det.

 

Jag försökte fånga det på bild men det gick inte så bra med den här mobilkameran men det var stjärnklart och månen var full och det var så där tyst som det bara kan vara en klar kväll här i skogen. Inte ett knyst inte ens en uggla eller räv som skrek. Bara tystnaden.

 

Så blev det lördag.


Först gick Jack och jag en promenad och sedan gick  vi med Kinabror en sväng och sedan var vi trötta och fikade hs honom och Jack somnade i mitt knä. Sedan bar Jack in lite ved. 


 

Mitt gula hus har fått snö långt upp mot väggarna för det isolerar bra för kylan och nu är det kallt igen 19 grader i morse när jag steg upp.


 

Köpte en tulpanbukett när vi var iväg på byn. Det muntrar alltid upp. 


Så tar vi lite sommarbilder igen nu från 2018

 


Det var den sommaren som det var skogsbränder på flera ställen och det var riktigt hemskt och man blev lite mer vaksam. Eldningsförbud och dålig med vatten var det.

 

Det var varmt i vattnet och vi badade väldigt mycket.

 

Det var då jag badade skumbad nere vid sjön i gamla bläckbaljan och åt hallon från busken bredvid och vi skrattade och skrattade.  Ja det var annat än bara snö och snö det.


Dagens ord: Som jag sagt förut så är snö bara fint på julkort.

Av Anita - 17 februari 2022 13:19

 

Flera dagar då snön bara vräker ner och förstör alla planer som man haft. Tisdagen tänkte jag åka på pro nöje med film och fika men oplogat och snöigt och eländigt. Skotta och sopa och bilen ser ut som en stor snöhög. Det blev att stanna hemma och inne det. Humöret på sämsta läge minsann. Tänk att mitt sinne blir så segt och ilsket och deppigt när det snöar.


Igår var det samma. Visserligen skulle jag ju vara glad att Kinabror skottar både med traktor och fyrhjuling så jag bara behöver göra handskottningen men det är nog så illa det och jag får ont överallt. Tre gånger sopade jag av bilen innan jag kunde ge mig iväg på vattengympan.


Det gjorde mig ju på lite bättre humör för det är alltid härligt att vara i vatten och prata med dom andra i badet och ta en bastu men när jag kom ut och skulle hämta bilen var den vit av snö och det hade frusit på rutorna så jag fick skrapa och sopa och blev genast kall och blöt igen. Fan ta gubben snö.

 

En av mina bloggvänner skrev om hur det var förr i tiden då folk hälsade på varandra utan att ringa eller bli bjuden. Så inser jag ju att jag lever i gammeltiden. Det är så är det här hos mig i den här lilla byn. Vi hälsar på lite hur som helst hos varandra. Det är bara att gå in och det finns alltid en kopp kaffe. Sällan låser vi dörrarna och det händer att det sitter gubbar runt köksbordet när jag kommer hem från någon runda.


Nu kan vi inte gå någon runda hunden Jack och jag. Skoterspåren är igendrivna  och vi kan inte gå någonstans mer än ner till sjön. Skit med snön som sagt.


Vi återgår till 2017 i juli. Vad hände den sommaren tro.

 

Massor med barn på besök och det är alltid trevligt.

 

Surströmming på Kinabrors paveljong.

 

Det var mycket hjortron den sommaren.

 

Dans i Hällesjö. Klart att jag ska iväg då.


Ja det var väl en fin sommar vad jag minns. Tur att sommarn finns och jag hoppas innerligt att det blir dans när sommaren kommer men än är det lång lång tid innan den förbannade snön går bort.


Dagens ord: Sov du lilla videung än så är det vinter.


Av Anita - 14 februari 2022 09:33

Det har varit några dagar med full ös. Fredagen var det som vanligt att åka till  Älggårdsberget och äta en fantastisk lunch.

 

Lördagen snöade det och Bröderna B tog snöskotrarna och åkte iväg till Kolbjännsjön för att fiska. Dom var utrustade med nya blänken på pimplarna och nu skulle det väl bli röding till middag på söndag tänkte jag.


 

Som ganska vanligt är så var det TuppOla som drog upp en massa fisk och dom andra fick ingenting. Blev pannbiff istället.


 



Hunden Jack stannade hos mig och vi låg i soffan och tittade på skidskytte på tv. Sedan kom Sofiepropp och skulle ligga över hos mig. Vi gjorde en god kaka med ananas i och lagade lite mat och dagen forsade iväg ganska fort.


Igår blev det tö och det droppade från taken och fåglarna började sjunga. Sofies mamma kom och hämtade henne och sedan kom Gulliga Susanne med en massa böcker till mig. Hon hade med sig lotter och tårta och hon är som vanligt en ljusglimt som det bara sprakar om. Tänk om man hade lite av hennes energi. Vissa människor ser man till och med deras energi och omtänksamhet lysa omkring dom. Hon är en sådan. Telfonsamtal med Sonen och en skolkamrat och sedan se på Farmen hos Kinabror och köttfärssås och pasta hos honom.


Vad mer. Jo Åke på Alnön lägger ut skyltar varje söndag och jag har ju tänkt lika men det finns ju inga skyltar här men så fick jag se en skylt i Kinabrors hall som han tänkt använda vid behov skulle jag tro. Den kommer här så då har jag väl lagt ut en skylt i alla fall och så den på Älggårdsberget.

 

Vi går tillbaka till är 2016.

 

Det var dans förstås tillsammans med min skolkamrat Marianne. Roligt hade vi förstås.

 

DansBritt är med i en kör som är otroligt trevliga att höra på. Det är sväng och fart på dom tjejerna minsann och trevligt att gå på deras konsert.


Det är allt man missat under den här coronan men nu hppas jag att det blir mera nöjen till sommaren för nu när gammeldomen slagit till så måste man skynda sig att göra det man kan medan man kan. Nu vet man inte hur länge man har benen i behåll och inte är alltför virrig i plymen.


Så då är det Alla hjärtans dag.

 

Kram till er alla och hoppas att ni får kramar och godis och rosor. För egen del så blir det säkert ingenting. Den tiden är över nu. Gammeldagarna har man inga större förhoppningar om att ens få en kram.


Dagens ord: En promenad på isen men hunden Jack är inte det sämsta det heller.



Av Anita - 9 februari 2022 10:57

 

När man läser andras bloggar kommer egna minnen fram. Som det där med elastabyxor. Det var så modernt på 50-60-talet och naturligtvis skulle man ha elastabyxor. Speciellt när man åkte skidor och skridskor och gud så man frös i dom där hemska påhitten. Så efter ett tag blev det knän på dom också och dom var inte längre snygga ens. Hällor under fötterna som skavde och här på det här fotot hade jag faktiskt kort hår som jag sällan hade och som jag ångrade bittert att jag klippte mig. Ja det var då det. Nog minns ni väl det.


Nu något helt annat 

 

Innan snön från väster kommer skiner solen från öster och Jack och jag går på sjön.

 

Han har grävt fram en gammal älgskånk som han skulle ha med sig hem. 

 

Det är de här fina hundarna som gör mig på lite bättre humör. Jack som alltid vill gå till skogen eller ner till sjön så fort jag visar mig. Snäll och god är den hunden och klok.

 

Så stora gulliga Nalle som är stor som en liten häst men fortfarande tror att han ska sitta i knä och gosa. Svansen när precis upp till att vifta ner både koppar och fat från bordet och han når upp att ta all mat som finns på borden om ingen ser men gud så go han är. Dessutom kan han sitta på gården och inte gå ut på vägen även om det kommer många hundar som går förbi.


 Jag har snart plockat bort julgrejorna och talgoxarna har börjat med sitt vårkvitter, bara lite men ibland kommer en liten trudelutt. Hackspetten har också börjat trumma så där energiskt som den bara gör när våren närmar sig. 


Idag är det en stor dag. Dagen då vi får börja leva som vanligt efter coronan men nog får man akta sig ett tag till i alla fall. Längtan till att träffa folk och få gå på dans sitter i hjärtat men får väl sitta där stilla ett tag till.


Så var det minnen. I dag kom jag till 2015.

 

När någon av gänget fyller jämt så åker vi på en resa och i juli 2015 var det höga kusten som fick besök. Kul var det i alla fall.

 

En mysig kväll i Kolbjönnsjön blev det också.

 

Så var det dans förstås. Här på Björnlogen i Storåsen, en by långt inne i skogen. Roligt var det förstås vad jag minns. Det är alltid roligt med dans och att träffa gamla bekanta.


Det var allt för idag. 

Dagens ord: En liten fågelsång gör att hoppet om våren tänds.

Av Anita - 6 februari 2022 10:45

 

Så är det söndag och egentligen är det väl en vilodag men så har det väl aldrig varit nu för tiden. När man är pensionär är alla dagar lika och ibland glömmer man bort vilken dag det är.


För oss (Kinabror och andra vänner) är det fredagen som är helgdag. Trodde att det skulle skita sig den här fredagen men så blev det inte. Torsdag natt började det toksnöa och det skulle bli än värre på lördag men med Kinabrors mod och fyrhjulsdrivna bil och med AMV:s Gubbes bilvana så drog vi iväg för att äta den goda maten på Ålggårdsberget.

AMV och Gubben hade med sig två av sina kompisar och Kinabror och jag hämtade upp Dansbritt.

 

Oj så vi åt och vi åt så vi var rent trötta.

 

Det är väl det enda som har hänt den här veckan. Annars har det mest varit att plocka undan julen och skotta snö och bära ved och så gå nere på skoterspåret med hunden Jack. Han är som galen nu när han fått rumla om i snön och det är tur att det är någon som gillar snö.

 

Ok då. Det är vackert med snö och nu igår började solen skina också så det var riktigt fint och Kinabror kör med traktorn så det är bara handskottning för mig där det inte går att komma åt med traktorn men det är nog för att bli blöt, bli trött och få ont i ryggen. Det är väl gammeldommen och min pessimistiska själ som gör det mesta. 

Nu hoppar vi över till något annat tex till år 2014 och sommaren där.

 

Det var då vi badade så mycket.

 

Det var då Kinabror fick så mycket fisk.

 

Det var då stormen hade tippat omkull Sundsvallsbornas strandstuga.

Det var då vi dansade på Stromboli och flera andra dansbanor och det var så kul.


Det var då det men på onsdag är det slut med alla restriktioner för coronan och det är väl bra men man får väl ändå hejda sig lite för det är fortfarande en massa smitta. 


Dagens ord: Dag för dag närmar vi oss sommaren men det går minsann sakta.

Av Anita - 2 februari 2022 09:18

 

Tittade en stund på bingolotto härom kvällen och en av Lottas gäster började prata om att han hade mattfransfobi.

När han började prata om att han hade fobi för för struliga mattfransar. Även när han besökte folk var han tvungen att rätta till deras mattfransar och han förstod inte hur man kunde ha det så. Inte kamma sina mattfransar, hua!

 

Men ta mig i häcken!!! Va,Aldrig i livet att jag ens skulle lägga märke till om mattfransarna vore i olag. Om man bryr sig om sådana fjaskbagateller kan man inte ha mycket att bry sig i.


Vilken tur att jag inte har vänner som bryr sig i mina matttrasfransar eller om jag har smutsiga rutor. Fast, jag vet ju inte. Kanske mina vänner och bekanta går omkring och säger till varandra. "Såg du vilka rufsiga mattfransar Anita hade. Henne är det då ingen ordning på". Nej, jag tror inte det. Dom flesta har väl mer bekymmer att fundera över ska jag tro.


Nog om det. De här dagarna har det varit kallt igen så lagom att städa ut julen.

 

Det tog hela dagen att klä av julgranen och bära ut den. Överallt massor med barr. Plocka bort adventsljusstakar och stjärnor. Ta bort och byta juldukar till vanliga. Sopa golv. dammsuga golv och se så mörkt och dystert mitt vardagsrum blev när granen kom bort.


Igår tog jag tag i köket. Bytte gardiner. Gick upp i min spökskrubben och letade efter andra gardiner. Kallt var det där minsann när det är 20 grader kallt ute men jag hittade både nya stolsdynor och dukar och gardiner. Så blev det att klättra och hänga upp och plocka med blommorna i fönstret och sopa och greja och stånka och pusta. Hann fara till Kälarne och uträtta lite ärenden och så var det middag hos Kinabror som tur var. Kvällen slutade med att se på Mandelsmans på tv. Å så grönt. Å så fint. Å så jag längtar till sommaren.


Så till gammeltiden. 2013 var det byfest i vår lilla by Fisksjön.

 

Det var tipsrunda och så var det mat i "Väst i gålans" ladugård som man gjort om till jättefint.


Så var det också året då jag började med min loppis och som var riktigt trevligt och det kom massor med folk och många stannade och pratade om när dom var här och badade och lånade våra båtar en gång i tiden.

Det var en riktigt trevlig sommar med massor av fester och många danskvällar. Ja det var då det! 


Nå, ¨åter till 20 grader kallt och det är väl bara att fortsätta ta bort julgrejor. Tänker att jag är en tok som drar fram så mycket så det tar dagar att få bort det.


Dagens ord: Det hade kunnat vara värre men det hade kunnat vara bättre också.





Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards