Alla inlägg den 2 februari 2022

Av Anita - 2 februari 2022 09:18

 

Tittade en stund på bingolotto härom kvällen och en av Lottas gäster började prata om att han hade mattfransfobi.

När han började prata om att han hade fobi för för struliga mattfransar. Även när han besökte folk var han tvungen att rätta till deras mattfransar och han förstod inte hur man kunde ha det så. Inte kamma sina mattfransar, hua!

 

Men ta mig i häcken!!! Va,Aldrig i livet att jag ens skulle lägga märke till om mattfransarna vore i olag. Om man bryr sig om sådana fjaskbagateller kan man inte ha mycket att bry sig i.


Vilken tur att jag inte har vänner som bryr sig i mina matttrasfransar eller om jag har smutsiga rutor. Fast, jag vet ju inte. Kanske mina vänner och bekanta går omkring och säger till varandra. "Såg du vilka rufsiga mattfransar Anita hade. Henne är det då ingen ordning på". Nej, jag tror inte det. Dom flesta har väl mer bekymmer att fundera över ska jag tro.


Nog om det. De här dagarna har det varit kallt igen så lagom att städa ut julen.

 

Det tog hela dagen att klä av julgranen och bära ut den. Överallt massor med barr. Plocka bort adventsljusstakar och stjärnor. Ta bort och byta juldukar till vanliga. Sopa golv. dammsuga golv och se så mörkt och dystert mitt vardagsrum blev när granen kom bort.


Igår tog jag tag i köket. Bytte gardiner. Gick upp i min spökskrubben och letade efter andra gardiner. Kallt var det där minsann när det är 20 grader kallt ute men jag hittade både nya stolsdynor och dukar och gardiner. Så blev det att klättra och hänga upp och plocka med blommorna i fönstret och sopa och greja och stånka och pusta. Hann fara till Kälarne och uträtta lite ärenden och så var det middag hos Kinabror som tur var. Kvällen slutade med att se på Mandelsmans på tv. Å så grönt. Å så fint. Å så jag längtar till sommaren.


Så till gammeltiden. 2013 var det byfest i vår lilla by Fisksjön.

 

Det var tipsrunda och så var det mat i "Väst i gålans" ladugård som man gjort om till jättefint.


Så var det också året då jag började med min loppis och som var riktigt trevligt och det kom massor med folk och många stannade och pratade om när dom var här och badade och lånade våra båtar en gång i tiden.

Det var en riktigt trevlig sommar med massor av fester och många danskvällar. Ja det var då det! 


Nå, ¨åter till 20 grader kallt och det är väl bara att fortsätta ta bort julgrejor. Tänker att jag är en tok som drar fram så mycket så det tar dagar att få bort det.


Dagens ord: Det hade kunnat vara värre men det hade kunnat vara bättre också.





Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards