Alla inlägg den 9 februari 2022

Av Anita - 9 februari 2022 10:57

 

När man läser andras bloggar kommer egna minnen fram. Som det där med elastabyxor. Det var så modernt på 50-60-talet och naturligtvis skulle man ha elastabyxor. Speciellt när man åkte skidor och skridskor och gud så man frös i dom där hemska påhitten. Så efter ett tag blev det knän på dom också och dom var inte längre snygga ens. Hällor under fötterna som skavde och här på det här fotot hade jag faktiskt kort hår som jag sällan hade och som jag ångrade bittert att jag klippte mig. Ja det var då det. Nog minns ni väl det.


Nu något helt annat 

 

Innan snön från väster kommer skiner solen från öster och Jack och jag går på sjön.

 

Han har grävt fram en gammal älgskånk som han skulle ha med sig hem. 

 

Det är de här fina hundarna som gör mig på lite bättre humör. Jack som alltid vill gå till skogen eller ner till sjön så fort jag visar mig. Snäll och god är den hunden och klok.

 

Så stora gulliga Nalle som är stor som en liten häst men fortfarande tror att han ska sitta i knä och gosa. Svansen när precis upp till att vifta ner både koppar och fat från bordet och han når upp att ta all mat som finns på borden om ingen ser men gud så go han är. Dessutom kan han sitta på gården och inte gå ut på vägen även om det kommer många hundar som går förbi.


 Jag har snart plockat bort julgrejorna och talgoxarna har börjat med sitt vårkvitter, bara lite men ibland kommer en liten trudelutt. Hackspetten har också börjat trumma så där energiskt som den bara gör när våren närmar sig. 


Idag är det en stor dag. Dagen då vi får börja leva som vanligt efter coronan men nog får man akta sig ett tag till i alla fall. Längtan till att träffa folk och få gå på dans sitter i hjärtat men får väl sitta där stilla ett tag till.


Så var det minnen. I dag kom jag till 2015.

 

När någon av gänget fyller jämt så åker vi på en resa och i juli 2015 var det höga kusten som fick besök. Kul var det i alla fall.

 

En mysig kväll i Kolbjönnsjön blev det också.

 

Så var det dans förstås. Här på Björnlogen i Storåsen, en by långt inne i skogen. Roligt var det förstås vad jag minns. Det är alltid roligt med dans och att träffa gamla bekanta.


Det var allt för idag. 

Dagens ord: En liten fågelsång gör att hoppet om våren tänds.

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards