Alla inlägg den 6 mars 2022

Av Anita - 6 mars 2022 13:28

 

Kallt på nätterna och sol som värmer på dagarna. Skoterspåren är fina och hårda att gå på och det är tom skare en del mornar. Ljuset väcker mig redan klockan sju på morgonen. Sätter på radion i sovrummet och den fina känslan försvinner fort nog när man får höra mera elände om kriget som bara blir värre och värre.


Jag har ont i foten och har inte kunnat gå så långt och igår hade jag Jack hela dagen. Alla tre bröderna B var på rally. Det var "kärleksstigen" ett rally som inte varit på många år.


Jag kom i alla fall iväg på vattengympa i onsdags. Torsdagen kom Gamle A som vanligt och Kinabror kom också in så vi fikade och pratade som vanligt.

 

Gick en runda med Jack och solen började gå ner och det var så varmt i solen.


Fredagen blev en konstig dag. DansBritt kunde inte följa med oss på den vanliga lunchen för en av hennes barnbarn hade magsjuka så hon skulle vara barnvakt.

Vi for ändå och då träffade jag en kvinna som berättade att vi var släkt. Vi var tydligen tremänningar på mormorssida.

Det vimlar av släktingar på morors sida eftersom dom hade så många barn. Vet ju att vi har över 20 kusiner och desto mer kusinbarn.


Så tänkte jag gå in på skoaffären och köpa nya stövlar till nästa vinter eftersom det var rea och mina stövlar börjar gå sönder men det blev inte så.


När jag handlade mat funkade inte mitt bankkort så jag fick be Kinabror betala. Försökte ta ut pengar på bankomaten men inte det funkade inte heller. Däremot funkade brorsans och han har samma bank och en hemsk tanke kom för mig. Tänk om någon varit in och slukat de ynka kronor jag har på banken. Allt kan ju hända i dessa hemska tider.


Vi for hem och jag kollade att pengarna fanns kavar på kontot och då förstod jag ju att det var något fel på kortet . Började ringa banken för att få ett nytt och vilken cirkus det blev då. 

Att komma fram till en människa är ju svårt . Man får vänta och vänta och kopplas bra länge men till sist fick jag tag i en tjej som skulle hjälpa mig. Hon föreslog att jag skulle komma in på banken. Jo tjosan du, 10 mil enkel resa.


Då skulle man spela in när jag pratade. Sedan koppla till bankid och under tiden prata med tjejen. Oj oj oj. Det gick inte bra alls. Vi försökte flera gånger innan allt funkade och hon såg att mitt kort av någon anledning blivit avmagnitiserat. 

Det skulle komma ett nytt och jag drog en suck av lättnad. Hela proceduren hade tagit flera timmar. Tänk vad livet blev hopplöst krångligt sedan dom drog in banken. 

 

Så är det söndag och vasaloppet. Det är nästan den enda idrott jag tittar på, mest för allt kul som är runt omkring.

Det var roligare förut när jag hade sällskap varje vasalopp av Grannen och Snälle Sven om kom med smörgåstårta och vi satt och mumsade och såg på tv. Nu sitter jag ensam med en torr gammal ostmacka och glor.

 


Så småningom kom Broder B med Fru och ena barnbarnet och vi gick in till Kinabror och fikade. Nu ser jag att TuppOla också kommit. Det har börjat blåsa ute men skit samma. Jag vilar min fot så länge och hoppas på bättre tider.


Dagens ord: Hoppas att inga träd blåser ner och att kriget tar slut.



Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards