Alla inlägg den 12 mars 2022

Av Anita - 12 mars 2022 09:42

 

Nu är tiden då man kan sitta på Kinabrors trappa och lapa sol. Hos Broder B har barnbarnet Gullige Liam kommit för att dra med snöskotrar och fiskegrejor ut på sjön och pimpla.

 

Jesses så han har vuxit. Tycker nyss att han var en liten liten gullplupp, nu är han bara en stor gullplutt.


Jag har ju min fot så jag kan inte följa med på sjön. Inte för att jag velat dra upp fisk ur ett hål men jag brukar ju följa med och göra brasa på land och se till att vi kan grilla och sånt. Nu blir det inte så och jag får nöja mig med att sola på trappan.


Jag har en väninna som sysslar med zonterapi och hon kom och hälsade på. Det är så länge sedan vi hade tid att sitta och prata och umgås och det var riktigt trevligt. Det var på torsdagen och så kom Gamla A också. Det blev en riktigt trevlig dag i alla fall. Hunden Jack var kvar hos mig för det är så isigt på sjön så han fick inte följa med gubbarna på sjön. Hunden blev så väldigt glad när det kom folk till mig. Han är en så social hund och älskar människor, dom flesta i alla fall.

 

Det fanns många ömma punkter på fötterna och det blev faktiskt lite bättre när väninnan klämt  på foten. Hoppas det blir bättre nu för det är nu man kan gå på de hårda snöskotervägarna lite hit och dit. Vårvinterns nöjen minsann.


Fredagen åkte vi som vanligt till Älggårdsberget och åt lunch. Det var så gott minsann.


Nu har jag fått mitt nya bankkort och det fungerar i alla så jag kunde handla mat som vanligt. Kinabror och jag handlar bara en gång i veckan så det gäller att planera och komma ihåg vad man är utan.


När jag kom hem bestämde jag mig för att bada bastu. Solen gassade och sken och det var lätt att få eld.

 

Solen gassade utanför och jag satt och gosade mig i den goda värmen i bastun. 

 

Värmarna står och väntar på våren. Jag ska ha några fruntimmer här och vi ska färga garn. Det var länge sedan jag gjorde det nu och jag hoppas att jag minns hur man gjorde. Det är minsann väldiga procedurer innan det är klart men det ska väl gå.



Det var ett tag sedan jag ides skotta fram bastun och tända eld men nu blev det ju av i alla fall och nu ska jag försöka basta lite oftare åtminstone om det är skapligt väder.

När jag tittade på bilden jag tog i bastun undrade jag vad i sjutton det var för skugga som fanns på bilden. Är det ett troll eller en ängel eller vad sjutton kan det vara.? Allt ska man inte veta.

 

och dagen gick och kvällen kom och det blev ett fint skymningsljus och det blev minusgrader.

 

Ugglorna började hoa som ugglor gör den här tiden på våren och jag sjönk ner i soffan och såg på tv.


Vaknar till en kall morgon och hör Jack stå på gården och skälla och morra. Det är Broder B och hunden Nalle som kommer vandrade nere på sjön. Vi går in till Kinabror och han äter lunch och bjuder på kaffe och macka. 


Så drar dagen igång och solen börjar lysa och snart blir det nog varmt och fint ute för nu blåser det inte. Få se om jag kan gå en runda med min onda fot. Hoppas det. Egentligen skulle jag putsa fönster men det skiter jag i. Förhoppningsvis kommer det flera dagar.


Dagens ord: Lika bra att inte ha några planer.



Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards