Alla inlägg den 23 mars 2022

Av Anita - 23 mars 2022 09:07

 


Det är många år sedan det var en sådan fin vårvinter. Vilka kalla nätter som gör att det är fint att gå på sjön och det är till och med skare på mornarna. Det har inte blåst som det annars brukar göra och dagarna har varit så varma och soliga. Det är nu det händer.


Fågelkvitter och takdropp och så börjar det dyka upp folk mest varje dag. Inte hinner jag skriva något heller men idag är det lite mulet så jag håller mig inne en stund. Annars så drar solen en ut.


Lite bättre i foten efter fotvården förra veckan och Jack och jag går varje dag på skoterspåren.


Lördagen for TuppOla och Kinabror på pimpeltävling och jag hade Jack hemma hos mig. Vi satt på Kinabrors trappa och njöt av solen.

Då kom Broder B med fru och sitt Skånefrämmande. 

 

Dom hade åkt på snöskotertur och var glada och tyckte att livet lekte. Vi fikade förstås och satt och pratade rätt länge.


Killarna kom hem men utan pris. Jag hade gjort en jättegryta med mat för det är bra att ha när man inte vill sitta inne och laga mat. Frysa in och ta fram är ju bra det. Tänk så bra det är med frysbox. Förr fanns ju bara jordkällaren.


När Kinabror och jag satt och såg på tv efter maten ringde telefonen ett par gånger och det var en gammal jobbkompis som jag inte pratat med på säkert 20 år. En så härlig kille var han när vi jobbade tillsammans. Han sjöng "Brittas restaurang" varje morgon när han kom till jobbet. Ingen tråkig kontorist med slips var han minsann.

Vi pratade jättelänge nog mer än en timme och jag blev på riktigt bra humör.


Så var det "Lets dance" på tv och det gjorde kvällen till en härlig kväll men jag säger som hon Mandelman. Orättvist att kvinnor ska ha högklackade tortyrskor på fötterna. Undrar vilken idiot som hittat på det. Jag blir rent förbannad när jag tänker på det.


Så blev den söndag. Först kom holländarna och det är alltid trevligt att träffa dom. Så kom TuppOla med Sambo och hunden Alice och vi fikade lite lätt. Hela gänget drog iväg bort till Kinabrors sommarstuga där dom har nära ut på sjön och nära till grillplatsen.

 

Jag väntade på Sofiepropp som skulle komma och så gick vi också bort till Kinabrors sommarstuga. Solen gassade och Kinabror hade tänt eld i grillplatsen och efter ett tag kom alla in på land och vi grillade korv.

 

Tänk att varmkorv är så gott när man äter det ute.

 

Sedan gick vi hem och såg på skidskytte. Så var det dags för mig att åka på bokcirkel och hem igen för att se sista avsnittet av Farmen och som jag önskade vann Cissie. Sedan blev det första avsnittet på Robinsson och där verkar det vara en massa underliga människor minsann.


Kvällarna är vackra nu med härliga solnedgångar.

 

Ny vecka och redan från morgonen kom det folk. Först Rosenknoppen som skulle till Kinabror och sedan kom en granne till och hälsade på en stund.

Jag putsade två fönster till så nu har jag bara drygt 30 rutor kvar. Kvällen var det styrelsemöte på Häsjögården och dagarna bara flyger iväg.

  

Dagens ord: Vi har i alla fall tur med vädret.





Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards