Alla inlägg den 6 augusti 2022

Av Anita - 6 augusti 2022 07:05

 

Jag har tittat i garderoben gång på gång för att se vad jag skulle ha på dansen på kul i backen idag Jannez spelar där och dom är så bra Så många danser jag dansat till dom så gott som varje år i många år. Nu skulle jag äntligen komma iväg.

Då slår livet till med hårda slag. Plötsligt får jag ryggskott och kan knappt ta mig ur sängen. Min hälsporre kommer också tillbaka med kraft. Så drömmen tog slut och vardagen slog till. Vilken dålig sommar det varit.


Ser på katten och önskar att jag hade lika lätt att ta mig ur sängen och att jag rörde mig lika smidigt som katten Morris.

 

Som lök på laxen bet jag i ett havreflarn och en tand gick sönder. Nu är det inte lätt att leva. Först kostnaden för bilen och så tandläkarbesök om jag kan få tag i någon tandläkare och det är minsann inte det enklaste i semestertider.

Så börjar det regna och Sonen som ska köra bil hela vägen till Skåne idag. Oro för det och för ovädret som ska komma med åska och elände.

Oroar mig dessutom för veden som ska in och för alla 30 bärbuskar som ska rensas. Hur ska jag klara det?

Ser framför mig alla människor som dansar och skrattar ikväll och här sitter jag. Gamkärringen med krämpor och snart är sommaren slut.


Nåja vil pratar inte mer om det. Vi tar en promenad i trädgården istället. Trots det dåliga vädret verkar det växa ganska bra.

 

Runt pyramiden har jag träget kämpat med att plantera rosor som sorken lika träget tuggat i sig . Konstigt nog så kommer dom upp men inte med så många blommor men i alla fall.

Kallhålet Fisksjön gör så gott det kan.

 

Ibland kommer det någon gullig liten unge och vill sitta där inne en stund.

 

 

Fuxian blommar troget trots blåst och regn.

 

Jag tycker mycket om borstnejlikor för dom tål det mesta och blommar länge och med fina färger.

 

Nu klättrar humle och andra slingerväxter på huset och får det att se riktigt småmysigt ut.

 

Det är grönt överallt. Här blir det mest grönt och lite blommor men fint på sitt sätt. Man får vara glad för det man kan få till i alla fall.

 

Jättedaggkåpan är hur stor som helst och blommar överallt i min trädgård. En fin blomma med blad som är lika vackra som dom gula fluffen.

 

Eken växer för varje år och snart kan jag sitta under eken och läsa om jag får ha hälsan.

 

Även bara grönska i olika gröna nyanser kan vara fint på sitt vis.

 

Jack gosar sig i gräset.

 

Nere vid sjön väntar bastun på att någon ska tända upp Nästa helg blir det växtfärgning. Hoppas att jag blir bra till dess och att det blir skapligt väder men det kan nog inte bli sämre än förra gången vi färgade.

 


Dagens ord: Ingenting blir som jag tänkt speciellt den här usla sommaren.



Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards