Direktlänk till inlägg 4 februari 2023

INNAN SOLEN GÅR UPP

Av Anita - 4 februari 2023 09:20

 

Jag vaknar av att jag fryser trots två täcken och flanellpyjamas. Vill ligga kvar när jag kommer ihåg att jag inte har någon ved inne.   Jag ligger kvar och läser Silverviken (en riktigt bra bok). Händerna måste jag ha ovanför täcket och efter ett tag är dom iskalla och jag måste försöka komma upp.


Fryser när jag måste klä på mig och trappräcket iskallt är när jag går ner.

Jag har ett reservförråd av ved på förstukvisten som jag bara använder i nödfall. Om jag skulle vara sjuk eller om det är snöstorm eller över 30 grader kallt. Drar på mig ett extrapar sockar för golvet är iskallt. 


Inser att bara solen kommer upp och det är lite varmare så måste jag ut för nu tog jag det sista i reservförrådet.

Tänder i köksspisen. Sätter på kaffet. Brer en macka. Fy så mina händer är kalla.


Värmepumpen går för fullt men det tar dåligt när det är så här kallt. Dricker kaffe och ser på morgonprogrammet på tv insvept i min filt. En macka och så äter jag upp den sista av rabarberkrämen. Ingen energi att ta tag i allt jag tänkt.


Igår var det fredag och DansBritt och jag for till Älggårdsberget och åt lunch och så handlade jag mat. Ganska tomt i kylskåpet nu.

Det var meningen att jag skulle laga kålpudding och bjuda Broder B med Fru men hon hade blivit sjuk så det blev ingenting av det. Jag hade en lateftermiddag och skulle egentligen hämta ved men sket i det och såg på tv istället.

Det blev "Händelser vid vatten" och den är spännande men samtidigt väldigt rörig. Jag gillar inte när man hoppar mellan nutid och det som var för länge sedan. Får liksom ingen reda då. 


Ni ser jag solen komma upp lite sakta så nu får jag väl försöka komma mig ut och hämta ved .

 

Dagens ord: Kram på er och jag hoppas att ni slipper frysa. 




 
 
Göran

Göran

4 februari 2023 10:25

Vilken vacker bild på den snötyngda trollskogen. Och på den unga Anita också! Hoppas du fått upp värmen nu. Jag håller med om TV-serien, den blir lite rörig ibland. Men samtidigt är den väldigt välgjord, som nästan alltid i SVT;s produktioner. Ska titta på den innan dagen är över. Annars undrar jag... Får du också lite Farmen-abstinens på fredagar o lördagar? När söndagen kommer är man ju sååå nyfiken. Synd förresten att Sebastian inte fick välja förstekämpe. Enligt de trailers de visat så blir det tydligen nån allmän tävling i tinget den här veckan. Där nästan vad som helst kan ske, gissar jag. Imorgon får vi veta! Hoppas kylan ger med sig så att du får en fin lördag!

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

Anita

4 februari 2023 14:59

Jo jag är nyfiken på hur det blir på farmen imogon.

 
Ingrid

Ingrid

4 februari 2023 10:29

Jag tycker att "Händelser vid vatten" är sällsynt rörig. Jag ser den, för jag vill ju se svenskproducerat, men kan inte låta bli och sitta och jämföra med alla bra serier som t ex Danmark och Norge har gjort. Fast sonen säger att det nog inte är något fel på själva tv-serien. Han har läst boken och den är lika rörig den.
Hoppas att du solen tittar fram så att du får upp värmen lite!
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
Ingen bild

Liselotte

4 februari 2023 13:49

Det är vidrigt att frysa! På mitt senaste jobb (är en glad pensionär numera) som medicinsk sekreterare och med ett mestadels stillasittande jobb framför en dator hade vi som värst +17 grader inne. Vi satt med torgvantar, tjocka tröjor, halsdukar och mössa på oss. När all energi gick åt till att försöka hålla värmen så var det inte lätt att koncentrera sig på arbetet. Det gick väl an för sköterskorna som fick springa runt, men för oss som satt stilla var det hemskt. Detta förde med sig att man blev på dåligt humör också.
Hoppas i alla fall du fått upp värmen nu. Koka dig lite varm choklad och sätt dig framför brasan och dröm om våren och sommaren som är i annalkande.

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

5 februari 2023 07:07

Inte kul att vakna till ett kallt hus och frysande ta sig an dagen. Men jag hoppas att solen kom med lite energi till dig och att huset blev lite varmare framåt dagen. Kanske värmde det lite att tänka tillbaka till dagar som den på den fina bilden på dig.

http://ibod11.com

 
Oneinamillion

Oneinamillion

6 februari 2023 16:53

Jag håller med dig om Händelser vid vatten, men nu vill jag ändå se till slutet. Började läsa boken för många år sedan, men orkade inte läsa hela, tyckte den var märklig då. Kallt har vi även här i söder. Usch hoppas på mildväder snart igen.

http://www.sarplaninac.bloggplatsen.se

Anita

6 februari 2023 17:52

Jag minns gröna vågen människor som kom hit upp och bodde på fäbovallar och ödetorp i skogen och skulle leva på naturen. Dom flesta kom från städer och försvann redan efter första vinterns kyla.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards