Direktlänk till inlägg 1 april 2023

DJURENS MORGON

Av Anita - 1 april 2023 09:59

 

igår fick jag låna ett par bra solglasögon av Broder B och jag följde med honom och Nalle en bit på Fisksjövägen. Jag försöker att gå lite grann nu men jag blir så trött.

Det var väldigt mycket spår efter djur överallt. Trevligt för annars har det varit ganska spårlöst i vinter. Ekorrar är det mest men förstås räven och rådjur och kanske något annat djur dock inga älgspår jag jag sett på länge.


Så kommer en solig lördagsmorgon. Inte lika kallt idag bara 15 grader och solen skiner. Ute i fågelbordet är det full fart. Både domherrar och talgoxar och en del andra. Hackspetten är förstås här, flera stycken. Dock inga vårfåglar. Jag väntar på koltrasten för han brukar komma först.

 

Katten Morris sitter och tittar ut och morrhåren rör sig när han får se ekorrarna som kommer för att retas med honom.

En av dom kommer in på trappen för att undersöka om det är frön kvar i solrosfrösäcken som jag tömt.

 

Det är den stora feta pappan som kommer dit. Sedan kommer morsan också.

 

Ni får förlåta mina dåliga foton. De två mindre barnen håller till i björken och leker tafatt och springer upp och ner och tjattrar och busar.


Så blir det plötslig väldigt lugnt, fåglarna flyger iväg, ekorrföräldrarna ropar på sina barn och dom sticker iväg. Vad ska nu hända? 


Visst har jag sett spår av räven men aldrig sett att han är så nära när det är ljust. Fin är han. Yvig svans, ingen rävpest där inte.

 

Han vandrar omkring och kollar efter något att äta. I fågelbordet finns inget bröd eller något för det har ekorrarna satt i sig och fågelfrö är kanske inte det godaste.

 

Så fin han är och stor. Tänk så många möss han ska ta och vilken nytta han gör. Det tycker jag och hoppas att inte jägarna skjuter honom utan att han få vandra över åkrar och gårdar och hålla efter. 


Jag städar badrummet och eldar i spisen. Dricker kaffe och solen skiner in genom mina skitiga fönster.

 

Tänker att jag ska berätta för er om min fuxia. Den har en ganska besvärlig vandring att göra varje år.

Nu har den stått i jordkällaren hela vintern och när jag tog ut den var det bara en torr buske och jag tänkte att den nog var död. Men, jag ger aldrig upp på blommor. Dom brukar repa sig för det mesta. Ingen kan vara vacker hela tiden.

 

Tog in den och började vattna i alla fall. Man ska aldrig ge upp på blommor som ser döda ut. Precis som med oss människor så kan man repa sig med god vård och vänliga tankar.


Så nu har det gått två veckor och den är redan full med blad.

Nästa steg är att ta ut den i växthuset i början av maj och sedan planteras den ut i sin vanliga plats i trädgården där den får blomma tills det är dags att rädda den in i jordkällaren över vintern.

 

I juli blommar den för fullt där den står i sin gamla järnring på sin vanliga plats. Visst är blommorna fantastiska och vissa mer än andra. Om det inte vore så långt till våren och snöfritt i alla fall. Den blommar ända till i slutet av september.


Hör att folk tycker om snön och skidåkningen och jag förstår inte ett dugg. Allt är bara vitt och kallt. Inga goda dofter. Ingenting att titta på. Allt är likadant överallt och inga fina kort kan man ta. (Nåja möjligen på ekorrar och rävar då). 


Dagens ord: Ni som gillar snö njut och passa på för jag hoppas att snöhelvetet snart försvinner.


 
 
Ingrid

Ingrid

1 april 2023 13:36

Vilka härliga foton av rävar och ekorrar!
Jag tycker inte alls att de är dåliga. Man har ju ofta bara några sekunder på sig, för de sitter ju inte stilla och poserar.
Lycka till med fuxian!
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
Lena i Wales och lite överallt

Lena i Wales och lite överallt

1 april 2023 17:11

Fint djurliv du har runt dig. Räv var längesedan jag såg.
Underbar fuchsia. Hoppas den blir lika fin i år.
Trevlig lärdagskväll!

http://lenaiwales.wordpress.com

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

1 april 2023 20:10

Vad roligt att kunna titta ut och se både ekorrar och fåglar på nära håll. Men allra roligast var det säkert att få se räven. Jag blir lika glad varje gång jag ser en frisk räv. Jag har sett så många skabbrävar och jag lider med dem varje gång och önskar att någon jägare snart ska göra slut på deras plåga.
Din fuchsia är så fin och du ska vara riktigt stolt över den, precis som med din ek.
Ja, du vet ju att jag gillar vinter och nu har vi haft härlig vårvinter med solsken hela dagarna i drygt en vecka. Dagsmeja och nästan ingen vind gör att jag har kunnat njuta av värmen på balkongen trots minusgraderna :D

http://ibod11.com

 
Soldansare

Soldansare

2 april 2023 20:16

Mycket imponerad av din hand med blommor. Jag försökte övervintra pelargoner en gång men de verkade fullständigt stendöda framåt vårkanten. Kanske skulle jag haft bättre tålamod. Numera håller jag mig till elefantöron, de är jag riktigt duktig på.

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
henyty

henyty

4 april 2023 09:59

A great book or article has the power to alter the lives of many people. Please keep this information up to date as I appreciate you providing it. I'll be your constant companion.

http://https://emojihub.org

 
Oneinamillion

Oneinamillion

4 april 2023 17:50

Trist med all snön. Det är kallt här också, -2 imorse, men dock ingen snö. Nu lyser solen och jag längtar verkligen efter våren

http://www.sarplaninac.bloggplatsen.se

 
jane

jane

5 maj 2023 11:13

The article offers a unique perspective on the topic that I had not considered before.

http://sumpleteunlimited.com

 
positive words

positive words

23 maj 2023 15:13

Jag älskar forex. De är så vackra djur!

http://www.positivewordsthatstartwith.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 23 april 10:24

  Det går sakta med våren här i Fisksjön. Visserligen har alen gula hängen som gör att jag går omkring och nyser fast jag äter allergimedicin.  Kallt på nätterna så snön tinar inte trots att solen skiner på dagarna.  Vägen är visserligen bar m...

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards