Direktlänk till inlägg 9 juni 2024

EN GÅNG VAR DET ENKELT

Av Anita - Söndag 9 juni 11:16

 

En gång var det enkelt. Man ringde och fick prata med en levande människa som fixade det man ville.

 Nu är det mesta svårt, för att inte säga omöjligt.

Att datorer och telefoner skulle göra livet lättare att leva är fan ett stort skämt.


Som jag kanske berättat så ska jag på tre dagars semester (hemlig) och det är minst 10 år sedan jag var på semester sist.

Nästa måndag är jag alltså borta och naturligtvis händer allt just då.

1. Konsert som jag velat gå på.

2. Läkartid på ögon i Östersund.

3. Halvårskoll hos sköterskan i Kälarne.


Ok konserten kunde jag väl skippa.

2. Som tur var så kunde sköterskan på ögon fixa att ändra tid när jag var där.

3. Nu ni kommer jag till det värsta. Att ändra en tid på en läkarstation borde väl vara enkelt.

MEN -- numera är det ingen människa som svarar. Man ska trycka siffror för det man ska ha.

Fick till svar att dom kunde ringa upp om en timme. Ingen ringde. Jag ringde igen och fick svar att dom kunde ringa upp men det kunde ta upp till tre dagar.

Då ringde jag 1177. Där fick jag svaret att jag skulle trycka på den läkarstation jag tillhörde. När jag gjorde det fick jag svaret ett det inte fanns någon sådan läkarstation. Då gav jag upp.


När jag ändå satt här vid datorn och våndades så tänkte jag beställa bilbesiktningen. Jaha ja, hur jag än tryckte på dagar så hände inte ett skit. Jag bad Kinabror försöka på sin mobil men inte ens han fick fram något. Tänkte att dom hade semester men i så fall borde det väl stå på hemsidan eller någonstans. Gav upp på det också.


Nytt pass eller sånt där europakort behöver jag ha om min mobil lägger av och jag ska ha ett nytt bankide för snart går det inte att använda körkort som leg. Ingen tid på länge. Att åka 20 mil för att få ett pass och 20 mil för att hämta det.


Förr när livet var enkelt gick jag in på polisen och dom fixade det ganska snabbt. Bara 2 mil dit men nu finns det varken bank eller poliser på långt längt håll. ibland hände det till och med att polisen kom in på jobbet med ett nytt pass. Det var service det.


Det fanns fler bussar också och tidtabellen stod vid busshållplatsen. Nu finns inget sånt och knappt några bussar heller. Att hitta tidtabellen på datorn är minsann inte det enklaste ska ni veta åtminstone inte för mig. 


Skulle man parkera i stan kunde man stoppa in pengar eller använda bankkortet inte en app eller flera appar.

Ingen app behövde man för att komma in på toan heller. Det var enklare förr.

 

Så imorgon ska jag på det igen. Försöka i alla fall och se om det går bättre. Idag regnar det och jag har tänt i kaminen för att få till lite skönare luft inomhus. Jag är så less på allt krångel, livet skulle väl vara gott att leva eller?????


Dagens ord: Det var enklare förr och man kunde i alla fall få prata med en levande människa.

 
 
Ingen bild

Robert

Söndag 9 juni 12:02

JA du har rätt i allt Anita, men då det gäller bussar så kanske folket får skylla sig själva lite, för idag har dom flesta en eller 2 bilar och tar bilen istället för buss

Anita

Söndag 9 juni 12:05

Nja jag har då bara en bil som knappt går som du vet går ingen buss förbi hos mig och har inte gått på länge

 
Ingrid

Ingrid

Söndag 9 juni 12:02

Det är mycket som blivit väldigt kkomplicerat. Äldste sonen höll på att få hjärnblödning av ilska när han kom in på en restaurang där man måste ladda ner deras app och beställa det man villa ha via den. Inte ens ett glas öl kunde han få i baren. De svarade bara:"Det får du beställa via appen".
Ha en fin söndag!
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
Emma

Emma

Söndag 9 juni 12:48

Åh vad jag känner igen mig! Tänk att då är jag ju ändå snäppet yngre och borde verkligen kunna det här. Men det är ju inte bara lättare om man är yngre än mig och vuxit upp med datorer, det är ju även en klassfråga. Jag har en gammal telefon och den orkar inte med en massa appar. Elektronik är både dyrt icke miljövänligt och rakt av skapar krig och elände tex i Kongo. Så varför ska man behöva köpa nytt och logga in för allt? Lösenord på lösenord. Jag blir galen! Och vad jag än gör så spåras det av mobilen så den ska vet vilken reklam jag ska visas och vad mer används den informationen till. Man kan inte längre handla med kontanter eller ens sätta in kontanter på kontot utan att man måste berätta var de kommer ifrån. Varje ärende som du beskriver är en strapats och man får försöka igen en annan dag. Alla borde ha en egen administratör/ assistent i så fall..

http://dunsaluns.bloggplatsen.se

 
Göran

Göran

Söndag 9 juni 14:55

Det KANSKE inte var bättre förr, men.... Nog FAN är det sämre nu!!!

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

Söndag 9 juni 15:20

Om det krånglar så mycket som det har gjort för dig så förstår jag att allt känns som om det var bättre förr. Men jag hör till den skara som tycker att mycket har blivit betydligt lättare att fixa nu. När det funkar som det ska så är det väldigt lättsamt att kunna boka tider via nätet. Har du testat att avboka tid via 1177 på nätet? Där finns du registrerad på din hälsocentral och där kan du klicka på avboka tid. Så fungerar det i alla fall där jag är listad. Lycka till!

http://ibod11.com

Anita

Söndag 9 juni 15:33

Nej du jag fick till svar att min läkarstation inte fanns .Idag fanns den plötsligt och jag har försökt igen. Få se om jag får ny tid.

 
Anki

Anki

Söndag 9 juni 19:31

Ja du ... kan bara hålla med ...just det här du beskriver var bättre förr!
Hoppas det löser sig!

http://ankisbildblogg.wordpress.com

 
Soldansaren

Soldansaren

Onsdag 12 juni 11:30

Samhällsservice kopplas ner. När jag var med min 82-åriga, datorlösa mamma på något så exotisk som ett bankkontor för att hon skulle skaffa ett konto där, påstod de att vi borde bokat tid för detta och det var tre månaders väntetid. På internetbanken tar det tre minuter att skapa ett konto. Jag ilsknade till (min gamla mamma hade åkt buss i över en timme för att komma till den jla banken) och då kunde de plötsligt fixa ett konto på tio minuter. Så det är inte det att det inte går. Hoppas din läkarstation återuppstår och att du får en härlig, och efter detta välbehövlig semester!

http://soldansarenssida.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Söndag 23 juni 08:23

         Midsommarafton och tyvärr har det varit kallt och blåsigt några dagar men jag har ändå försökt att få upp lite björkar framför bron och gjort en lövmatta och några kransar. Det finns ju otroligt mycket blommor i år så blomprakt finns det g...

Av Anita - Tisdag 18 juni 10:15

  Nu ni ska ni få höra. Alla har vi våra drömmar och jag har haft en del och jag har nog inte fått några förverkligat men nu ni. Jag har alltid älskat ånglok. Tror att dom första jag såg var på tv på gamla filmer. Dom är så mätkiga och har sådan...

Av Anita - Torsdag 13 juni 06:19

      Rackars katt, han har börjat vara ute tidigt på morgonen. Halv 5 väcker han mig och jag drar täcket över öronen och försöker somna om men när han inte ger sig så är det bara att kliva upp. Solen har redan gått upp och jag ser ut över sjön fr...

Av Anita - Onsdag 5 juni 09:23

  Jag vet inte om jag kommer ihåg allt men jag får väl försöka. Torsdag kom AMV och Gubben och på fredag åkte vi till handelsträdgården för att köpa de sista blommorna. Det är till mina tre blomlådor under fönstren och AMV skulle ha till sommars...

Av Anita - Torsdag 30 maj 04:40

  Redan vid fyratiden väcker katten mig. Den knäppa katten är precis som jag. När det är vinter och snö vill vi inte kliva upp men nu attan vill han ut mitt i natten och jag kan inte somna om.   Fönsren står öppna och det är svalt coh skönt på...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2024
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards