Direktlänk till inlägg 15 maj 2024

SÅ KOM VÅREN

Av Anita - Onsdag 15 maj 12:09

 

Bara några dagar sedan isen gick. Rasslande kom de sista isflaken farande in mot badstranden. 


Så kom värmen. Så kom lommen och skrek ute på sjön. Så kom morkullan flygande över gården.

Så började vitsipporna breda ut sig i massor.

 

Så på måndags morgon kände jag hur ljummet det var. Jag skulle på tovningskurs och det var så varmt att vi satt ute och åt mitt på dagen. Minns att jag jobbade i samma hus när jag var 16 år och då satt vi ute i solen. Märkligt att sitta där nu efter så många år.

 

Tjejerna gör så mycket fint. Jag kände mig inte på humör utan gjorde bar några jordgubbar.

 

Så mycket fint man kan göra med lite ull.

 

For hem och började jobba utomhus. Nu skulle jag fläta och fixa en ny rabatt på baksidan av huset.

 

Där ska bli sockerärtor och sallad och så borstnejlikor och lite andra blommor.


Tänkte städa ur dammen som var full med löv och skit men så hände något jag inte räknat med. Hörde hur det plaskade i dammen och när jag kollade så var det en jättestor padda som höll till där. Jag har för länge sedan haft grodyngel där och nu förstod jag att det var meningen att det skulle bli små groddbarn och då kan man ju inte städa ur dammen. Där låg massor med geleklumpar med grejs i och då får jag ju låta dammen vara och hoppas att jag får massor med grodbarn.


Så mycket att stöka med den här tiden. Rensa ur alla rabatter och räfsa och städa.

I måndags kväll dök plötsligt en gammal jobbarkompis till mig  och det var nog säkert ett år eller mer sedan jag såg henne. Så roligt det blev och så mycket vi hade att prata om.


Nu kommer den tid då jag måste ut och upptäcka hur långt naturen kommit för nu är det spännande.


Gräslöken har kommit upp bara lite men i alla fall. När jag var barn satt jag på trappan och hade fått en spisbrödmacka med tjockt med smör på sidan med groparna och massor med ny gräslök på. Nu när den är mild och fin blir det enkla en riktig delikatess. Prova att sitta i solen och smaka på det.

 

Blåsipporna har slagit ut. Påskliljorna i min trädgård blommar för fullt. Ser att det börjar komma upp nässlor så snart kan jag göra nässelsoppa efter farmors recept som är lite extra gott.


 

När det är kväll så där vid niotiden brukar jag gå min vandring nere på strandstigen. Lyssna på lommen och på änderna och se tranorna gå uppe på åkern. Inga mygg ännu och det är så fint att gå omkring och upptäcka allt och se alla ändringar som blir dag för dag.

 

Jag går långsamt och har aldrig några hörlurar eller sånt. Jag vill ju höra allt omkring mig. Inte går jag fort heller för jag vill se allt, allt från myror till blommor och jag har ingen brådska.

Det enda som är lite trist är min allergi som trots medicin och näsdroppar så är jag täppt och rinnig i både näsa och ögon men det får man väl ta när naturen vaknat till liv.


 

Nu ska jag ut och försöka vända på potatislandet så det blir varmt och fint i jorden. 

Jag väntar på att svalorna ska komma och jag har öppnat dörrarna till uthuset så dom kan få komma in och bygga bo som dom brukar.


Dagens ord: Nog har jag jord under naglarna den här tiden och det går minsann inte bort på länge nu.

 
 
Ingrid

Ingrid

Onsdag 15 maj 22:05

Så härligt att ni också kan få njuta av blåsippor och vitsippor nu.
Ha en fin fortsättning på veckan!
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
Ann

Ann

Torsdag 16 maj 20:57

Det är en underbar tid nu! Det är bara att njuta! Kram! Ann!

http://dansann.blogg.se

 
Lena i Wales och lite överallt

Lena i Wales och lite överallt

Torsdag 16 maj 23:02

En härlig tid. Äntligen kom våren till dig, som du har väntat, och nu är den här. Njut till fullo!

http://lenaiwales.wordpress.com

 
Ingen bild

Ariel

Onsdag 22 maj 04:43

känner jag verkligen den levande bilden av våren som kommer. Från de sista isflaken som far in mot stranden till ljudet av lommen och morkullan över sjön, allt signalerar en ny början. Vitsipporna som breder ut sig och den ljumma måndagsmorgonen påminner mig om gamla minnen från min ungdom. Livet ger oss intressanta cirklar, som när jag nu sitter utomhus och arbetar med duktiga kvinnor, denna gång för att lära mig skapa vackra saker av ull.
http://pokerogue.io

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Söndag 23 juni 08:23

         Midsommarafton och tyvärr har det varit kallt och blåsigt några dagar men jag har ändå försökt att få upp lite björkar framför bron och gjort en lövmatta och några kransar. Det finns ju otroligt mycket blommor i år så blomprakt finns det g...

Av Anita - Tisdag 18 juni 10:15

  Nu ni ska ni få höra. Alla har vi våra drömmar och jag har haft en del och jag har nog inte fått några förverkligat men nu ni. Jag har alltid älskat ånglok. Tror att dom första jag såg var på tv på gamla filmer. Dom är så mätkiga och har sådan...

Av Anita - Torsdag 13 juni 06:19

      Rackars katt, han har börjat vara ute tidigt på morgonen. Halv 5 väcker han mig och jag drar täcket över öronen och försöker somna om men när han inte ger sig så är det bara att kliva upp. Solen har redan gått upp och jag ser ut över sjön fr...

Av Anita - Söndag 9 juni 11:16


  En gång var det enkelt. Man ringde och fick prata med en levande människa som fixade det man ville.  Nu är det mesta svårt, för att inte säga omöjligt. Att datorer och telefoner skulle göra livet lättare att leva är fan ett stort skämt.   ...

Av Anita - Onsdag 5 juni 09:23

  Jag vet inte om jag kommer ihåg allt men jag får väl försöka. Torsdag kom AMV och Gubben och på fredag åkte vi till handelsträdgården för att köpa de sista blommorna. Det är till mina tre blomlådor under fönstren och AMV skulle ha till sommars...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2024 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards