Alla inlägg den 6 maj 2024

Av Anita - Måndag 6 maj 13:25

 

Vilken vecka vi har haft och så roligt när Sonen och Fjällan varit här. Dom har verkligen fått se både vinter,, snösmältning och sommarvärme på några dagar. Dagar då det ena dagen ligger snö i drivor och hur krokusen sticker upp ur snön bara så där.

 

Sol och värme och forsande bäckar.


Vi bestämde oss för att göra en liten utflykt till den rara lilla staden Sollefteå. Det är ju bara 7 mil dit och Fjällan åt Sonen har aldrig varit dit. Det blev en varm och skön dag med utsikt och god mat och lite handlande i affärer.

Solen sken och det var varmt som en sommardag och så förstås så började polllen från al, vide och björk att sätta sig i min kropp.

Jag äter ju allergimedicin men nu var det för mycket så ögon rann och näsan var täpptoch jag nös och hostade som ett tok. Ja så är det. Alltid är det något skit men det är i alla fall vår.

 

Uppe på berget i Sollefteå läg snön kvar och några ungdomar kom på skidor med bar överkropp i solen.

 

Nedanför låg staden som ett litet smycke.


Så for vi hem igen och vi ser att sjön fortfarande har is som ligger och vattnet stiger mer och mer.


Ja vad hände mer den här veckan.

Måndagen var det tovningskurs och jag gjorde en ny igelkott. Nu har jag ju två.

 

Lördagen var det dags för vägmöte och vi var inte många men vi satt ute i solen på min ruttna veranda och pratade och njöt i solen i alla fall.


Igår var vi ner till Hammarstrand och åt pizza och igår var det inte lika varmt och dag är det kallt och blåsigt.

Jag har krattat, stadat rabatter och renoverat växthuset så gott det går. Jag har varit i källaren och hämtat gyckeblomster och ställt dom i växthuset för att dom ska börja växa och få sol.

Ser att dillen jag satt i bunke och lagt snö över har börjat växa. Annars är ju allt sent och plantorna jag har i fönstren inne som gurka och sånt har stått ganska stilla. Sonen har rensat i diken och grävt och grejat med lite av varje.


Igår fick jag se att till och med vitsipporna slagit ut och lite andra små blommor. Den första blombuketten står på bordet och talar om att det äntligen är vår även i kallhålset Fisksjön. Bara sjön ville gå upp så finns det hopp och jag hoppas att bryggorna inte blir förstörda av is och högt vatten.

 

Önskar att jag blir lite bättre i allergin för än finns det så mycket att göra utomhus som borde varit klart för länge sedan men idag tog jag en innedag för att lugna ner både hals, ögon och näsan från pollen. 


Dagens ord: Vår och sol gör humöret betydligt bättre.


Tidigare månad - Senare månad

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2024
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards