Direktlänk till inlägg 23 april 2024

DET GÅR SAKTA

Av Anita - Tisdag 23 april 10:24

 

Det går sakta med våren här i Fisksjön. Visserligen har alen gula hängen som gör att jag går omkring och nyser fast jag äter allergimedicin. 

Kallt på nätterna så snön tinar inte trots att solen skiner på dagarna. 

Vägen är visserligen bar men på sidorna är det massor av snö.

 

Det är landlöst och hos Kinabrors bryggan börjar luta oroväckande.

 

Broder B med familj och lite fler har suttit där nere och solat och grillat. Nalle är som vanligt lite sugen.

 

Verandan har i alla fall tinat fram och jag har tagit bort fåglarnas gamla frö. Nu är plankorna ännu mer ruttna. 

 

Nu längtar jag till att få ta fram hammocken men vet ju att det dröjer många veckor innan jag kan göra det. 


En helt annan sak funderar jag över. Jag var en gång i Tallin och det var länge sedan. På en torg stod en gammal tant och sålde tröjor och koftor. Jag som aldrig brukar köpa något i klädväg köpte min älsklingskofta. Den är magisk. Varm på vinter och skön på sommaren utan att vara för varm.

Så jag har slitit på den och så jag har lagat och lappat och satt skinnlappar på armbågarna. Så fin med får och natur på. Ett riktigt mästerverk men även ett sånt går inte att laga hur mycket som helst.

Ryggen är i skapligt skick men resten är trasig och jag förstår att precis som allt jag äger och som jag är så är den förbrukad och förstörd.

Vissa saker kan man inte slita sig ifrån och igår satt jag och gjorde en kudde av det som var kvar och nu har jag den i min soffa och kan titta på den lite till. 

 

Katten ligger också hos mig i soffan och hunden Nalle när han hälsar på. Nu är hunden Jack i Skåne men annars så ligger han där med mig väldigt ofta. 

 

Så av det kan man tänka att även det som är gammalt och slitet bör i alla fall få en chans till och inte hamna i soporna eller på äldreboende riktigt ännu. Det är inte bara ungt och nytt som har ett värde men det känns faktiskt så i den här tiden. Även en gammal kofta kan göra en varm och glad länge, länge, länge.


Dagens ord: Under snön finns faktiskt blommorna och väntar bara på att få komma fram i solen.

 
 
Ingrid

Ingrid

Tisdag 23 april 13:04

Det är gott att du har din fina kisse och hundar hos dig i soffan.
Nog är vi lite onödigt snabba att kasta och gömma undan på slitna människor och slitna tröjor. Vi borde vara rädda om dem i stället.
Ha en fin tisdag!
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

Tisdag 23 april 16:42

Det går långsamt men det går ändå framåt. Det är snö på väg men det kommer att försvinna snabbt och dra med sig mycket av den gamla snön. Snart börjar den tid du tycker allra mest om och vi får hoppas att det blir en lång sommar.
Vilken bra idé och vad fin kudden blev. Nu kommer du att få fina minnen till dig så fort du ser kudden :D

http://ibod11.com

 
Dansann

Dansann

Onsdag 24 april 07:28

Hej! Va fyndigt att göra en kudde av koftan! Vi hörs! Kram Ann

http://www.dansann.blogg.se

 
Soldansare

Soldansare

Onsdag 24 april 21:14

Det går verkligen långsamt med våren men nu börjar det bli lite värme i luften. Sädesärlor har jag också sett ett par. Så det går väl åt rätt håll om än långsamt.

http://soldansarenssida.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Fredag 10 maj 11:24

  Det snöade i onsdags och det var nästan en dm och jag höll mig inne för att min allergi skulle bli bättre. Inget ont som inte har något gott med sig. Pollen föll till marken och det blev lite bättre på det viset.   Igår åkte Sonen och Fjälla...

Av Anita - Måndag 6 maj 13:25

  Vilken vecka vi har haft och så roligt när Sonen och Fjällan varit här. Dom har verkligen fått se både vinter,, snösmältning och sommarvärme på några dagar. Dagar då det ena dagen ligger snö i drivor och hur krokusen sticker upp ur snön bara så ...

Av Anita - Onsdag 1 maj 10:28

  Man tror inte sina ögon. Det är fortfarande mycket snö. Det här har ramlat ner från vedbodtaket. Söndag eftermiddag kom Sonen och Fjällan från Skåne. AMV och Gubben kom en sväng också.   Måndagen regnade det och snöade och haglade men fr...

Av Anita - Lördag 27 april 18:57

  När jag tittar ut och ser hur det snöat inatt blev jag först förbannad men sedan tänkte jag att det här är väl den snö som ska ta bort den gamla snön kanske.  Jag väntar ju på att Sonen och hans Fjälla ska komma. Dom åker från Skåne idag men l...

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2024 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards