Direktlänk till inlägg 23 maj 2024

DET GRÖNSKAR ÖVER BERGOCH DALAR

Av Anita - Torsdag 23 maj 07:47

 

Vilken vecka. Varje morgon står jag på förstukvisten och känner att ännu en mjuk och varm dag kommer. Doften av hägg, kvittret av fåglar och allt det gröna som är så grönt och man kan nästan höra gräset växa.


 

Lördagen var jag på födelsedagskalas hos Sofie Propp .

I trädgården är det snart klart. Allt är i jorden som ska vara där utom brockolin.


I måndags fick jag äntligen byta till sommardäck och medan jag väntade på att det skulle bli klart så köpte jag sommaren första glass. Det är sommar det också även om jag sällan äter glass.


Medan jag stökade i trädgården kom dom äntligen. Hela familjen svala kom seglande. Gjorde någrta varv runt mitt huvud ivrigt kvittrande sitt glada fina kvitter och frågade om jag öppnat dörrarna så dom kunde bygga bo.

 

Genast försvann dom in i uthuset för att börja med sitt bobyggande. Sädesärlorna retade katten Morris som vanligt.

 

Sjön ligger blank på kvällar och mornar och det är så fint med öppet vatten och så solen som får det gröna att bli ännu grönare.

På eftermiddagen kan det bli över 30 grader varmt och jag sitter ibland i skuggan på förstukvisten och läser lite grann.

Italeinhatten har åkt på nu.

 

Nog har jag blivit både gammal och rynkig och nu har jag glasögon när jag läser.

Ser att jag har minsann inga fläksläppar i alla fall. Jag upphör inte att fundera över varför vackra unga flickor sputar in skit i sina läppar så dom ser ut som om dom fått en riktigt smäll. Så förfärligt fult.

Förstår dom inte hur vackra dom är i sin ungdom med sitt släta skinn. Så här kommer ni också att se ut om ni får leva tills ni blir gamla och då kommer fläskläpparna att hänga som hängmattor. Då kommer ni att bli rynkiga och behöva glasögon och få åderbråck på benen om ni har otur. Så......unga tjejer. Njut av er skönhet medan ni har den och se på er själva som dom vackra som ni alla är.


 

Ormbunkarna börjar slå ut och dom är så gulliga innan dom riktigt rullat ut dom små bollarna som innehåller hopvikta bland. Ganska magiskt hur det kan se ut.


Någon tog semester "mellan hägg och syren" och visst är det en tid som är fantastisk. Det är nu man njuter som mest av dofter och grönska och allt som växer. Efter den långa döda vintern med kyla och snö så njuter jag av varje ögonblick och allt blir lätt även det som skulle bekymra en.


Igår kom A MV och Gubben effter att ha varit i Grekland ett tag. AMV och jag gick ner till badstranden och blötte fötterna och det var kallt i vattnet men inte så kallt att det isade i fötterna men för kallt för att bada men jag vet att det har varit folk här och badat redan men det har nog varit vinterbadare. Det är ju poppis nu.


Så väntar ännu en vacker dag och jag ska sätta ut mina pelargoner och försöka få igång gräsklipparen för gräset behöver klippas. Förmodlingen går det inte så bra men jag får väl be Broder B hjälpa mig att dra i snöret för jag har inte rätta knycken ska ni veta. Så sk jag få behök frampå dagen.

 

Dagens ord: Med ögon känsliga för grönt går jag ut i min lilla värld och njuter av att leva.





 
 
Ingen bild

Barbro

Torsdag 23 maj 09:24

Så roligt att läsa hur du har det. Jag kunde lätt kopiera allt, förutom svalorna. Såna har inte jag just hos mej. Härligt är det i alla fall!

 
Dansann

Dansann

Torsdag 23 maj 13:13

Hej! Underbara försommar! Vilken fin bild på Dej Anita! Kram !

http://www.dansann.blogg.se

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

Torsdag 23 maj 20:56

Det är så fint hos dig nu. Härliga tider och du njuter klädd i Italienhatten :D

http://ibod11.com

 
Bosse Lidén

Bosse Lidén

Fredag 24 maj 10:27

Vilket fint och hoppfullt inlägg du bjuder på. Både när det gäller bilder och text. Så vackert du bor. Förstår att du trivs nu och är tacksam för att tiden nått hit - ännu en gång. Första glassen är alltid speciell. Självklart vill bilarna vara "sommarklädda" och rulla lite tystare. Instämmer i dina tankar & ord om att förstöra sina läppar med något som kan ge stora biverkningar i framtiden. Var ålder har sin charm och sina problem. Bäst att njuta så länge det går.
Kram från södra Helsingborg

http://gotlanduppochner.com

 
Åke

Åke

Lördag 25 maj 08:57

Vacker text till härliga bilder :)

http://http.www://nacka144.se

 
Carmen

Carmen

Lördag 25 maj 12:31

Men så otroligt härligt att se dig kunna njuta.
Jag undrar om det inte finns en liten poet inom dig.
Passa på att njuta nu för det är du värd :-).
Kram.

http://mylife83.bloggplatsen.se

 
Soldansare

Soldansare

Söndag 26 maj 12:39

Du är så fin i din hatt och dina glasögon. Jag har också ögon känsliga för grönt. Det är min favoritfärg. Att gå ut i det gröna är som att få en riktig injektion av energi. Nu är en härlig tid.

http://soldansarenssida.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 13 juni 06:19

      Rackars katt, han har börjat vara ute tidigt på morgonen. Halv 5 väcker han mig och jag drar täcket över öronen och försöker somna om men när han inte ger sig så är det bara att kliva upp. Solen har redan gått upp och jag ser ut över sjön fr...

Av Anita - Söndag 9 juni 11:16


  En gång var det enkelt. Man ringde och fick prata med en levande människa som fixade det man ville.  Nu är det mesta svårt, för att inte säga omöjligt. Att datorer och telefoner skulle göra livet lättare att leva är fan ett stort skämt.   ...

Av Anita - Onsdag 5 juni 09:23

  Jag vet inte om jag kommer ihåg allt men jag får väl försöka. Torsdag kom AMV och Gubben och på fredag åkte vi till handelsträdgården för att köpa de sista blommorna. Det är till mina tre blomlådor under fönstren och AMV skulle ha till sommars...

Av Anita - Torsdag 30 maj 04:40

  Redan vid fyratiden väcker katten mig. Den knäppa katten är precis som jag. När det är vinter och snö vill vi inte kliva upp men nu attan vill han ut mitt i natten och jag kan inte somna om.   Fönsren står öppna och det är svalt coh skönt på...

Av Anita - Söndag 19 maj 12:25

  Så blev det pingstafton och mina pingstliljor blommar för fullt. Tänk så fort det kan gå från att vara kallt och vinter till att bli nästan sommar. Jag sätter in myggfönster och har öppet i sovrummet på nätterna. Efter en hel veckas värme börj...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2024 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards