Direktlänk till inlägg 12 april 2024

DESSA FÖRBANNADE MASKINER

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

     

Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land.

Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelser och det ska revisionsberättelser och protokoll och en massa papper. Så fint det skulle bli med en ny fin skrivare. Jo det kunde man tro.


Förstod genast att jag inte skulle klara att installera den men jag har ju tre bröder och dom är ju duktiga på data alla tre.

Kinabror började. Första hindret var att man skulle ha lösenordet för hotmaili. Va fan, hotmail har jag inte använt på minst 15 år och inte har jag en aning om vilket lösenord man hade då. Lösenord för att komma åt en skrivare. Varför då? 


Efter ett par timmars klater så lyckades han äntligen få igång åbäket och jag skrev ut en grej och tog ut på skrivaren.

Nästa dag skulle Broder B försöka att ta ut genom mobilen och det gick bra. Även från min mobil gick det bra men när Kinabror skulle försöka från sin mobil så funkade det inte alls.

Så stod åbäket där och blinkade med ett gult utropstecken. Dom läste, dom gick in i datorn och läste och beskrivningen och internet och fan vet allt. Inte gick det att gå tillbaka och börja från börja med en ny installering heller.


Här sitter jag nu och vet att snart ska jag vara klar med alla papper till årsmötet och ingenting fungerar.

Då gäller det att ta till den som är allra bäst och säkert har installerat många skivare. TuppOla.




Jaha ja, igår satt han från kl 12 till kl 6 och grejade och broder B kom och hjälpte till. Som vanligt så trodde jag att det var mig det är något fel på som inte klarar av det.

Varför i helvetet ska det vara så krångligt. Gör man det med vilje bara för att man ska behöva anlita proffs och betala massor med pengar.  TuppOla sa när han kom med den här skrivaren att det bara var att sätta i sladden så ordnade det sig. Fan heller. Jag blir så förbannad. Varför ska allt vara så krångligt.

Nåja, TuppOla kommer tillbaka men jag tror inte att vi får till åbäket. 

 

Så till något annat. Det är tomt på gården idag. Igår for Kinabror och hunden Jack till Skåne. Jack har fortfarande bandage om ena framfoten. Vi har lagt om den foten varje dag och snart blir det nog bra och är läkt.

Så jag saknar. Varje morgon kommer han in till mig och får tre ostskivor och en hundgodis och sedan skyndar han in till Kinabror för att få sista biten på smörgåsmacken. 


Kinabror ringde och talade om att han fått papper på att man inte längre får någon blankett för att fylla i momsen. För att få en blankett skulle man ringa skatteverket. Jaha,ja där kan man väl sitta telefonkö hur länge som helst. Ännu mer klater.


Det går inte att parkera en bil utan en massa appar. Är man i stan kan man inte ens gå på toa om man inte har appar och grejor. Välden håller på att bli ett rent helsike.  ibland undrar jag om jag är för gammal. Det tar för givet att man ska använda mobilen och datorn till allt. När man som jag är en gammal kärring som inte klarar alla nyheter som formligen öses över en så känner man sig underlägsen och dum i huvudet. Trodde inte att jag var dum i huvudet men nu börjar man ju undra.


 

Snön börjar i alla fall sakta men säkert gå bort och de första små bitarna med barmark börjar titta fram men den där solen man pratar om syns inte till.

 

Gården är blöt och slirig men i alla fall bättre än blankis och blötsnö.

Här sitter jag nu och känner mig väldigt förbannad och less. Så fort man tar i en teknisk grej så krånglar det. 


Dagens ord: Det var mycket enklare förut. Nu har tekniken tagit över makten. Vänta bara det är säkert bara början.


 
 
Ingrid

Ingrid

Fredag 12 april 12:47

Jag har en Epson-skrivare och den har skött sig rätt bra i många år, men visst blir man vansinnig när de krånglar.
Och så alla appar man måste har för att kunna få tillvaron att fungera.
Äldste sonen var på Pinchos och höll på att få hjärnblödning när han kom fram till baren och ville ha en öl. "Det får du beställa i appen", sa bartendern.
Det är inte ett helt enkelt samhälle vi lever i!
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

Fredag 12 april 16:54

Du har verkligen otur med maskiner. Helt klart är det inte dig det är fel på för ingen annan har ju fått ordning på skrivaren heller. Jag köpte en gång en lite dyrare och bättre skrivare, trodde jag. Men efter år av krångel, då den funkade när den ville, gav jag upp och köpte en mycket billigare och enklare. Den fungerar superbra och har gjort det hela tiden.

http://ibod11.com

 
Göran

Göran

Lördag 13 april 08:03

Läser dina rader o känner igen det du berättar. Idag äger jag ingen skrivare, har inget behov heller att köpa en. Men ett av de sista åren jag var gift kom exet hem en dag och hade kommit över en skrivare för bara 400 kr. Den funkade ett tag men så tog färgpatronen slut. Och det visade sig att då måste vi köpa hela kassetten FAST det bara var svart som var slut. Och DEN kostade över 500. Alltså mer än själva skrivaren. Då åkte det åbäket på tippen! Mindes också vad min farfar brukade säga när den tidens moderna teknik irriterade honom... "Tacka vet jag järnspett! Dom klatre tammefan aldrig, dom!"

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
Soldansare

Soldansare

Lördag 13 april 16:37

Vi har precis bytt datasystem på jobbet och det tror jag (på allvar) har förkortat mitt liv med åtminstone ett par år. Axlar, armar och händer har i alla fall "gått sönder" och värker ständigt sedan ett par månader. Det är lätt att bli konspirerationsteoretiker när det kommer till tekniska prylar. Någon måste vara ute för att jävlas med en.

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Emma

Emma

Söndag 21 april 07:40

Det är så skrämmande. Det är ett slaveri. Det är ju svindyrt med mobiltelefoner, datorer och abonnemang, laddning mm. Hur kan det bli ett tvång med alla lyxprylar? Jag behöver egentligen en ny mobiltelefon för att kunna tex sjukanmäla mina barn på skolan, skriver jag inte i appen så blir det ogiltig frånvaro. Jag har inga pengar till en telefon nu och varför ska jag egentligen byta ut elektronik så ofta? Jag vill också ha en ny skrivare/scanner till mina bilder. Ibland sparar jag målade bilder digitalt för att tex kunna trycka upp julkort. Men scannrarna, datorerna och skrivarna nu för tiden är så smarta att de förstör mina färger. De förbättrar allt efter eget tycke så att om jag målar en fin mossgrön skog så gör tekniken om den till lite gladare tjerobyllysande reklamfärg. Bävar för att börja leta en vettig scanner/skrivare igen. Men du. Jag tycker du ska vänta in en härlig sommarkväll och en rosa klänning och dansa på närmaste tak eller se fisksjön glittra. Du har ju vänner. Det finns roliga stunder att längta till.

http://dunsaluns.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Lördag 27 april 18:57

  När jag tittar ut och ser hur det snöat inatt blev jag först förbannad men sedan tänkte jag att det här är väl den snö som ska ta bort den gamla snön kanske.  Jag väntar ju på att Sonen och hans Fjälla ska komma. Dom åker från Skåne idag men l...

Av Anita - Tisdag 23 april 10:24

  Det går sakta med våren här i Fisksjön. Visserligen har alen gula hängen som gör att jag går omkring och nyser fast jag äter allergimedicin.  Kallt på nätterna så snön tinar inte trots att solen skiner på dagarna.  Vägen är visserligen bar m...

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2024
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards