Direktlänk till inlägg 10 maj 2024

SÅ GICK SJÖN UPP

Av Anita - Fredag 10 maj 11:24

 

Det snöade i onsdags och det var nästan en dm och jag höll mig inne för att min allergi skulle bli bättre. Inget ont som inte har något gott med sig. Pollen föll till marken och det blev lite bättre på det viset.


Igår åkte Sonen och Fjällan tillbaka till Skåne. Jag är ju alltid orolig när dom är på vägarna men det gick bra och jag kunde andas ut. Dom var hemma och allt hade gått bra.

 

Vi har haft en flock bergfinkar här men idag har dom gett sig iväg mot andra näjder. Dom har skitit ner alla mina trädgårdsmöbler men det går väl att fixa. Mätta blev dom väl inför sina fortsatta färd norröver.

 

Isen försvann till stor del igår och det är så härligt när det blir isfritt och man ser vattnet blänka och det vita hemska snön och isen försvinner.

Jag gick en runda och tittade på vad som hänt. Massor med vatten överallt och det är mer vatten i sjön än jag sett.

 

Tibasten har slagit ut.

 

Tranparet har kommit.

Slambilen har varit här idag.

Min fina fuxia har fått trips och nu börjar ett erlände. Broder B bar ner den i badrummet och jag duschade. Den är stor som ett träd så jag vet inte vart jag ska ställa den utan att den smittar alla andra blommor jag har överallt.

Småplantorna som jag hade på samma ställe har fått trips och de flesta fick jag kasta men några har jag försökt rädda med att ta bort och spraya och stöka. Så mycket jobb till ingen nytta. Fy sjutton.

 

Idag har vinden vänt och det som var kvar av isen kom på min brygga. Det var fullt med isflak på den och vid badstranden ligger isblocken uppe på varandra.

Jäklar så det blåser. Ingenting kan jag göra utomhus heller så jag blir riktigt less. Det är ju nu man ska fixa allt i trädgården. 


Det blev tom utan Sonen och hans Fjälla. Det är roligt med sällskap. Katten Morris förälskade sig i Fjällan och igår gömde han sig i hennes säng och låg där hela dagen. Sedan gick han omring och letade efter dom så han saknar dom också. 


Dagens ord: Kunde det sluta blåsa skulle jag göra massor utomhus.

 
 
Soldansaren

Soldansaren

Fredag 10 maj 11:51

Kylan håller då verkligen i sig denna vår. Jag har förmånen att åka till Mallorca en vecka för att få lite värme men nu tycker jag verkligen att det är dags att den kommer här hemma också.

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Lena i Wales och lite överallt

Lena i Wales och lite överallt

Fredag 10 maj 17:04

Härligt besked! Vintern verkar vara över och nu kommer våren. Tråkigt dock med din allergi.
Tråkigt med fuxian.
Förstår saknaden efter sonen, men skönt att de kommit hem välbehållna.
Nu är jag hemma från Nya Zeeland.
Trevlig helg!

http://lenaiwales.wordpress.com

 
Ingen bild

Liselotte

Lördag 11 maj 13:28

Ja du Skogsnuvan, nu är det än äntligen vår och nu ska vi försöka njuta precis varenda sekund. Isen är borta här också (södra Norrland) och jag förstår precis hur det känns när sjön går upp och man kan se glittrande vatten igen.
Jag har aldrig lyckats få en fuxia att överleva, så trist om den fått trips. Hur har det gått med din bougainvillea, visst hade du en sådan?

Anita

Lördag 11 maj 16:11

Jag klippte ner den för ett tag sedan och den täcker hela fönstret igen men har inte börjat blomma ännu. Min fuxia är flera år gammal och en meter hög. Nu har jag ställt ut den på skyddad plats tills vidare Vill ju inte att den ska smitta mina andra blommor .lägger över den på natten och hoppas den klarar sig

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

Onsdag 15 maj 18:05

Vår och islossning är efterlängtat men det kunde ju gärna sluta blåsa och bli några grader varmare. Finbesök av bergfinkar har du haft och det skulle jag gärna också ha. Trist att sonen och fjällan åkte hem men de kommer säkert snart tillbaka.

http://ibod11.com

 
Ingen bild

Lyly

Onsdag 22 maj 04:38

Det var en händelserik vecka med både snöfall och besök av Sonen och Fjällan. Trots allergiproblem, hade snön den positiva effekten att pollen lade sig och lättade besvären något. Resan till Skåne gick bra och lugnade oron. Trädgården fick besök av en flock bergfinkar som, trots nedskräpning, bidrog till naturupplevelsen.
http://retrobowlgame.org

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Lördag 20 juli 08:38

    Det gäller att passa på en dag när det inte regnar hela tiden. En dag då det är lugnt och fint på sjön.   Sonen körde ner mattorna på fyrhjulingen så jag slapp bära. Vattnet i sjön var skapligt varmt. Annars är det så konstigt med badvat...

Av Anita - Tisdag 16 juli 03:22

  Nu sitter jag här mitt i natten och tänker på att när det inte är sommar då ser man knappt en människa och inga nöjen att ta sig för och nu är det ett vimmel av människor överallt och man hinner inte med allt man vill göra.   Som sista dagar...

Av Anita - Tisdag 9 juli 08:45

  Kalla och regniga dagar. Det har inte varit någon ro på morgonen trots att jag ville sova ut när det är skitväder. Kl 5 börjar tranorna skrika och när man har fönstret öppet så vaknar jag direkt. Det gör katten också och full av fasa hoppar ha...

Av Anita - Torsdag 4 juli 08:38

  De kloka orden sa min son till mig när jag tänkte försöka laga dörren till jordkällaren och det kan nog vara så sant men man måste ju göra så gott det går. Jag hade en pappa som lagade allt med sträng och plastic padding och tro det eller ej. Ha...

Av Anita - Tisdag 2 juli 07:41

  Dagarna har gått med gräsklippning mest varje dag. På åkrarna är det slaget nu och det känns skönt att få ner allt det långa gräset.   Fredagen var det väldigt varmt och AMV och Gubben, Kinabror och jag åkte till Bräcke. Gubbarna hade någ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2024 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards