Direktlänk till inlägg 30 maj 2024

MITT I NATTEN SKINER SOLEN

Av Anita - Torsdag 30 maj 04:40

 

Redan vid fyratiden väcker katten mig. Den knäppa katten är precis som jag. När det är vinter och snö vill vi inte kliva upp men nu attan vill han ut mitt i natten och jag kan inte somna om.


Fönsren står öppna och det är svalt coh skönt på övervåningen och jag hör fåglarna börja tidigt och framför allt så skriker tranorna som sjutton. Myggen surrar utanför men myggfönstren hindrar dom från att komma in.


Titta på bilden så ser du att på andra sidan sjön har solen redan börjat lysa. Det har varit underbart fina dagar. Varmt och jag som älskar värme njuter av värmen och mår inte ett dugg illa av att det är varmt. Jo då visst blir det lite varmt när jag klipper gräs och fy sjutton så jag får klippa. Det växer som sjutton.

 

Det växer något rent onaturligt. Blasten på potatisen har redan kommit upp och vinbärsbuskarna har mer blommor än jag någonsin sett.


Smörbollarna som brukar slå ut till midsommar blommar redan för fullt.

 

Förgät mig ej och styvmorsviol finns redan.

 

Jag har fyllt år och jag har levt ytterligare ett år. Flaggan har åkt upp som den brukar den dagen.


Precis på kvällen kom Kinabror och hunden Jack från Skåne och Broder B och Frun var här och TuppOla och Sambon var också här. Alltså kom alla mina tre bröder med fruar och tre hundar förstås.

 

Nalle har fått rakat bort sitt långa hår så han ska ha det luftigare nu när det är så varmt.


I går åkte Broder B och frun till Skåne. Folk kommer och folk går. Nu är det sommar i Fisksjön. I dag kommer AMV och Gubbem hit. 

Igår eftermiddag svängde en bil in på gården och det var sommargrannarna bortom ladugården som kom och jag har slutat kalla dom Sundsvallsborna för egentligen bor dom i Stockholm.


Såg att det kom en husbil och förstår att Holländarna längst bort i byn fått främmande av sin släkt. Det är nu det lever upp i byn och när det är så här fint väder så kan man ju förstå det.

 

Nog har jag längtat efter hunden Jack och oj så han har badat och badat och badat. Den hunden älskar vatten.


Kinabror har hjälpt mig upp med hammocken så nu kan jag ligga där och gunga åtminstone ibland för mitt på dagen är det för hett där.


Nu har jag rensat rabatter och klippt här uppe på gården. Nu är det dags att börja nere vid sjön och där är gräset så högt så jag vet inte hur det ska gå att få någon ordning där.


Nu är dagarna fullbokade framöver. Jag ska till Östersunds lasarett på ögon. Jag ska på resa till tulpanstället med pro.

Jag ska på jazzklubben. En massa annat. Som tur är så har allergin gett sig nu när det kom lite regn som fick pollen att fara till marken.


Eftersom jag är en gammal kärring så ska jag väl avsluta med att berätta att nu har jag jätteont i en fot så det ska alltid vara något skit. Det är gammeldomen som slår till hela tiden. Fan säger jag för att bli gammal. Enda som är bra att man inte behöver åka och jobba.


Dagens ord: Den tysta vita vinter är över. Nu är det liv i byn med både djuren och människorna.


 
 
Anki

Anki

Torsdag 30 maj 08:13

Nu känns det som att livet leker hos dig Anita ... är glad för din skull att sommaren har kommit och att du har så mycket att stå i! Njut!

http://ankisbildblogg.wordpress.com

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

Torsdag 30 maj 15:16

Stort grattis i efterskott. Vilken bra dag det blev och med alla tre brorsor och deras fruar och hundar. Härligt. Lika härligt är det för Jack att få bada så mycket han vill igen. För honom är Fisksjön verkligen ett paradis, precis som för dig nu när värmen och sommaren är här.

http://ibod11.com

 
Åke

Åke

Fredag 31 maj 02:19

Jaa det är otroligt hur naturen exploderat. Man hinner inte med i svängarna nu...

http://http.www://nacka144.se

 
Lena i Wales och lite överallt

Lena i Wales och lite överallt

Onsdag 5 juni 09:07

Vad härligt det ser ut!
Och många aktiviteter också.
Njut!

http://lenaiwales.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Söndag 23 juni 08:23

         Midsommarafton och tyvärr har det varit kallt och blåsigt några dagar men jag har ändå försökt att få upp lite björkar framför bron och gjort en lövmatta och några kransar. Det finns ju otroligt mycket blommor i år så blomprakt finns det g...

Av Anita - Tisdag 18 juni 10:15

  Nu ni ska ni få höra. Alla har vi våra drömmar och jag har haft en del och jag har nog inte fått några förverkligat men nu ni. Jag har alltid älskat ånglok. Tror att dom första jag såg var på tv på gamla filmer. Dom är så mätkiga och har sådan...

Av Anita - Torsdag 13 juni 06:19

      Rackars katt, han har börjat vara ute tidigt på morgonen. Halv 5 väcker han mig och jag drar täcket över öronen och försöker somna om men när han inte ger sig så är det bara att kliva upp. Solen har redan gått upp och jag ser ut över sjön fr...

Av Anita - Söndag 9 juni 11:16


  En gång var det enkelt. Man ringde och fick prata med en levande människa som fixade det man ville.  Nu är det mesta svårt, för att inte säga omöjligt. Att datorer och telefoner skulle göra livet lättare att leva är fan ett stort skämt.   ...

Av Anita - Onsdag 5 juni 09:23

  Jag vet inte om jag kommer ihåg allt men jag får väl försöka. Torsdag kom AMV och Gubben och på fredag åkte vi till handelsträdgården för att köpa de sista blommorna. Det är till mina tre blomlådor under fönstren och AMV skulle ha till sommars...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2024 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards