Direktlänk till inlägg 2 juli 2024

VARMT OCH KALLT

Av Anita - Tisdag 2 juli 07:41

 

Dagarna har gått med gräsklippning mest varje dag.

På åkrarna är det slaget nu och det känns skönt att få ner allt det långa gräset.

 

Fredagen var det väldigt varmt och AMV och Gubben, Kinabror och jag åkte till Bräcke. Gubbarna hade något att göra med backtävlingsbilen och AMV och jag gick omkring på byn, Ner till handelsträdgården bl.a Varmt var det och nästan lite åskigt i luften.


Tänkte ta ett bad i sjön när jag kom hem men hann knappt ner till sjön innan regn och åska kom och jag slumrade på soffan istället.

 

Nu är det i alla fall blomningens tid. Jag lämnar små plättar med blommor i gräsmattan när jag klipper. 

 

Inte kan jag klippa bort prästkragar och små fina blåklockor och bläror som lyser som solar i gräset. Nej dom får stå kvar.

 

Nu blommar liljorna för fullt.

 

Gyckelblomster har slagit ut och ur rabatter och baljor har fåglarnas frön kommit upp. Få se om dom hinner bli vackra ståtliga solrosor eller om det bara blir grönt.

 

Lördagen skulle det bli backtävling med bil i Hammarstrand. Gubben var en av förarna och TuppOla likaså. Broder B och Kinabror skulle förstås titta på så AMV och jag blev hemma med dom två hundarna som fick vara med oss hela dagen.

 

Det gick bra men det var en kall och blåsig dag så man ville helst inte vara ute. 


Vi läste min gamla dagbok från 1964, året då allt hände och livet var lätt att leva. Vi skrattade och mindes allt vi gjorde och hur kär man var, bara det att det var olika killar man var kära i.

Inte undra på att man var smal för oj så man cyklade och gick och rörde sig hela tiden och inte blev det mycket äta heller. Jag var säker på att jag inte skulle jobba inomhus på något jävla kontor och så blev det ju inte. Nog satt jag av mitt liv instängd på kontor minsann. inget i livet blev som jag drömt och så  är det kanske för alla mer eller mindre.


 

På lördagskvällen åkte vi alla ner till Hammarstrand och såg på när bilarna körde fram och tillbaka på gatorna. AMV och jag är väl inte så intresserad men vi träffade ju lite folk i alla fall och det är ju kul. 


Första jordgubben har mognat och ätits upp.

Kinabror har fått båten i sjön. Jag har min båt upp och ner på land än.

AMV har tvättat sina mattor men mina ligger i uthuset och väntar på att jag ska få lust. 

Min ena hälsena värker och jag klipper gräs och försöker få till lite finare nere vid sjön. Kinabror hjälpte mig att klippa bort det mesta långa gräset i alla fall.


Hoppas att foten blir bättre för jag har planen att åka på dans på lördag men det går ju inte som det är nu men det är några dagar till innan det är dags.

Lördag kommer Sonen och det blir kul.

Torsdag ska AMV och jag sobba på sommarcafe och fredag ska Kinabror och Gubben vara där.

Ute blåser det idag och är ganska kallt och mulet.


Dagen ord: Omväxlande väder minsann.


 
 
Ingrid

Ingrid

Tisdag 2 juli 08:18

Det låter som om du har en rolig och omväxlande sommar. Hoppas att foten läker så att du får komma iväg på dans. Jag vet ju hur du älskar det.
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

Tisdag 2 juli 19:01

Vilka fina bilder du bjuder på från det vackra och somriga Fisksjön :D Det ser så härligt ut och du verkar ha haft en hel del trevligheter för dig. Bra att du lämnar en del blommor i gräset så att bin och andra insekter får det trivsamt.

http://ibod11.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 4 juli 08:38

  De kloka orden sa min son till mig när jag tänkte försöka laga dörren till jordkällaren och det kan nog vara så sant men man måste ju göra så gott det går. Jag hade en pappa som lagade allt med sträng och plastic padding och tro det eller ej. Ha...

Av Anita - Onsdag 26 juni 08:05

  När värmen kommer så kommer alla insekter också men det får man ta om man vill njuta av värme och bad. Det är nu jag bor i paradiset Fisksjön . Det är nu det doftar och blommar och kvittrar och det är fullt med folk och hundar nästan varje dag...

Av Anita - Söndag 23 juni 08:23

         Midsommarafton och tyvärr har det varit kallt och blåsigt några dagar men jag har ändå försökt att få upp lite björkar framför bron och gjort en lövmatta och några kransar. Det finns ju otroligt mycket blommor i år så blomprakt finns det g...

Av Anita - Tisdag 18 juni 10:15

  Nu ni ska ni få höra. Alla har vi våra drömmar och jag har haft en del och jag har nog inte fått några förverkligat men nu ni. Jag har alltid älskat ånglok. Tror att dom första jag såg var på tv på gamla filmer. Dom är så mätkiga och har sådan...

Av Anita - Torsdag 13 juni 06:19

      Rackars katt, han har börjat vara ute tidigt på morgonen. Halv 5 väcker han mig och jag drar täcket över öronen och försöker somna om men när han inte ger sig så är det bara att kliva upp. Solen har redan gått upp och jag ser ut över sjön fr...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2024
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards