Direktlänk till inlägg 21 september 2024

FIN VECKA

Av Anita - Lördag 21 sept 08:47

  

Vilken fin vecka det har varit. Som sommar fast det är höst. 

Tisdagen är en dag jag gruvade mig lite för. Sotarna som besiktar skorstenen skulle komma.

 

Tänk om det var något fel och något klater som kostar ännu mer pengar. Jag klev upp tidigt för han skulle komma vid 7-tiden. En så gullig kille kom och allt var ok och jag kunde andas ut.


Så var det den här eftermiddagen då vi skulle på surströmmingsskiva på PRO. Det bästa av allt var att kvinnan Rattfelt som varit guide på Dan Anderssonsgården i många år. 

 

Hon sjunger så bra och hon berättade om Dan Anderssons liv och det var mycket som jag inte visste. Vet att jag läste hans dikter och visor när jag var ung. Det finns något speciellt som talar till min själ. Han levde i skogen och sjöng sina visor och hade ett allt för kort liv.

Så var det fika och lotter och surströmming och solen gassade hela dagen.


 

Det är tyst nu när fåglarna har gett sig iväg. Bara någon skata vandrar omkring på gräsmattan. Jag klippte lite gräs och plockade in lite grejor. Det är dags nu för snart kommer kylan men först.

 

Kinabror kokade lingonsylt i stora huset men upptäckte att fläkten ovanför spisen inte gick

igång. När han tog ner gallret upptäckte hen en hel hög med små torkade fladdermöss. Hur dom kommit in i fläkten är något av en gåta. Synd i alla fall för fladdermöss är bra djur som tar massor med mygg. 


Onsdag natt kunde jag inte sova för det var fullmåne.

 

Var vaken och stökade lite inne.


På torsdag skulle mina två klasskamrater komma och nog hade dom valt en helt underbar dag kan ni tro. Kav lugnt på sjön och varmt och skönt.

 

Vi gjorde lite mackor och kokade kaffe och gick ner till strandstugan och satt oss där och fikade. Kinabror kom också och naturligtvis Jack. Han badade och rullade stenar och dök efter grenar och njöt.

 

Tänk så mycket vi hade att prata om. Vi har ju faktiskt gått tillsammans redan från första klass till 9-an så vi känner varandra väl och har varit med om mycket gemensamt.

 

Marianne har som barn badat på stranden och vi gick dit bort för att se hur det hade förändrats sedan då. Visst hade det blivit mycket vass överallt och mera dy på bitar av den fina sanden men ändå minns hon vilken sten hon brukade sitta på. Hon sa att hon varit avundsjuk på oss som bodde vid den fina stranden och kunde bada varje dag.

 

Jag tog av mig om fötterna och gick ut i det grunda vattnet och det var riktigt ljummet. Solen var varm och skön och vi hade många minnen att prata om.

 

Så åkte dom hem och det blev fredag. 

Kinabror och jag hämtade upp TuppOla och Sambon och vi åkte till Bispgården för att äta lunch på Tessans och sedan åkte vi till handelsträdgården och köpte ljung till gravarna. 

 

Så åkte vi och planterade på mammas grav och så handlade vi mat och bensin till gräsklipparen. Dagen gick väldigt fort faktiskt.

Några timmar att plocka in dynor och ta in och idag måste jag ta tag i att gräva upp alla pelargoner. Sätta dom i krukor och ta in dom. Kommer att ta hela dagen skulle jag tro för nu blir det nog snart frost varje natt. Ser att det blåser ute tyvärr.


Dagens ord: Nog känns det vemodigt när blommorna ska in och kylan kommer.

 
 
Ingrid

Ingrid

Lördag 21 sept 10:42

Det ser verkligen ut som om ni haft några fina dagar och så är det här också. Så här långt har det varit en härlig september, men man vet vad som nalkas. I natt hade vi bara 6º-
Jag önskar dig en trevlig helg!
Kram Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
Ann

Ann

Lördag 21 sept 13:59

Hej! Vilken vecka det varit! Bara att njuta av dagarna! Jag har också klippt ner pelargonerna idag och jag håller med Dej, det känns lite vemodigt, särskilt som att de fortfarande hade så fina blommor och även knoppar. Men nu är det gjort och nu får de vila tills nästa vår! Ha en fortsatt fin helg! Kram Ann

http://dansann.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 17 sept 07:15

  Sista veckan blev bättre än vad jag tänkt, på flera vis. Vädret blev bättre och den envisa vinden började ge sig och det blev kvällar med spegelblankt vatten. Tyvärr blev det frost en natt men jag hade lagt över blommorna med fiberduk så dom b...

Av Anita - Tisdag 10 sept 09:56

  Sommarens två värsta klantigheter har satt sina spår. Att man så klantig så man backar på sig själv med skottkärran så man skadar hälsenan straffas men med att halta hela sommaren och missar den efterlängtande dansen. Skit.   Stoppar men e...

Av Anita - Onsdag 4 sept 09:01

  Den här så kallade sommaren känns det som om det varit en lång rad av besiktningar. Med varje besiktning så kostar det pengar och nog hade jag velat göra något kul istället för allt detta skit med besiktningar.   Först var det ögonbesiktin...

Av Anita - Torsdag 29 aug 09:28

   Hösten närmar sig med stormsteg och som vanligt undrar jag varför sommaren varit så kort. Jag har en jordgubbspyramid men sista åren har den förvandlats till en smultronpyramid. Gör inte så mycket för smultron är så gott och det lyser rött frå...

Av Anita - Söndag 25 aug 09:39

  Onsdagen var det ganska fint väder men blåsigt och nu blev det surströmmingsskiva borta på Kinabrors paveljong. Det var syskonskaran och AMV och Gubben. Bara 8 personer men det blev en trevlig eftermiddag och kväll. Surströmmingen var god oc...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2024
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards