Alla inlägg den 30 maj 2024

Av Anita - Torsdag 30 maj 04:40

 

Redan vid fyratiden väcker katten mig. Den knäppa katten är precis som jag. När det är vinter och snö vill vi inte kliva upp men nu attan vill han ut mitt i natten och jag kan inte somna om.


Fönsren står öppna och det är svalt coh skönt på övervåningen och jag hör fåglarna börja tidigt och framför allt så skriker tranorna som sjutton. Myggen surrar utanför men myggfönstren hindrar dom från att komma in.


Titta på bilden så ser du att på andra sidan sjön har solen redan börjat lysa. Det har varit underbart fina dagar. Varmt och jag som älskar värme njuter av värmen och mår inte ett dugg illa av att det är varmt. Jo då visst blir det lite varmt när jag klipper gräs och fy sjutton så jag får klippa. Det växer som sjutton.

 

Det växer något rent onaturligt. Blasten på potatisen har redan kommit upp och vinbärsbuskarna har mer blommor än jag någonsin sett.


Smörbollarna som brukar slå ut till midsommar blommar redan för fullt.

 

Förgät mig ej och styvmorsviol finns redan.

 

Jag har fyllt år och jag har levt ytterligare ett år. Flaggan har åkt upp som den brukar den dagen.


Precis på kvällen kom Kinabror och hunden Jack från Skåne och Broder B och Frun var här och TuppOla och Sambon var också här. Alltså kom alla mina tre bröder med fruar och tre hundar förstås.

 

Nalle har fått rakat bort sitt långa hår så han ska ha det luftigare nu när det är så varmt.


I går åkte Broder B och frun till Skåne. Folk kommer och folk går. Nu är det sommar i Fisksjön. I dag kommer AMV och Gubbem hit. 

Igår eftermiddag svängde en bil in på gården och det var sommargrannarna bortom ladugården som kom och jag har slutat kalla dom Sundsvallsborna för egentligen bor dom i Stockholm.


Såg att det kom en husbil och förstår att Holländarna längst bort i byn fått främmande av sin släkt. Det är nu det lever upp i byn och när det är så här fint väder så kan man ju förstå det.

 

Nog har jag längtat efter hunden Jack och oj så han har badat och badat och badat. Den hunden älskar vatten.


Kinabror har hjälpt mig upp med hammocken så nu kan jag ligga där och gunga åtminstone ibland för mitt på dagen är det för hett där.


Nu har jag rensat rabatter och klippt här uppe på gården. Nu är det dags att börja nere vid sjön och där är gräset så högt så jag vet inte hur det ska gå att få någon ordning där.


Nu är dagarna fullbokade framöver. Jag ska till Östersunds lasarett på ögon. Jag ska på resa till tulpanstället med pro.

Jag ska på jazzklubben. En massa annat. Som tur är så har allergin gett sig nu när det kom lite regn som fick pollen att fara till marken.


Eftersom jag är en gammal kärring så ska jag väl avsluta med att berätta att nu har jag jätteont i en fot så det ska alltid vara något skit. Det är gammeldomen som slår till hela tiden. Fan säger jag för att bli gammal. Enda som är bra att man inte behöver åka och jobba.


Dagens ord: Den tysta vita vinter är över. Nu är det liv i byn med både djuren och människorna.


Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2024 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards