Direktlänk till inlägg 11 juni 2015

VILKEN SKILLNAD

Av Anita - 11 juni 2015 08:10

 

Ifjol hade potatisblasten kommit upp. Iår satt vi potatisen igår och det är klart att det började regna och storma som sjutton. Det har varit kalla och blåsiga dagar nu igen och inte en dag utan regn på väldigt länge.


Måndagen åkte Kinabror och jag till Bräcke. Jag skulle ha ett nytt pass för trots min negativa inställning har jag ett litet hopp om att jag kanske kanske kommer iväg till värmen nästa år.

Dessutom skulle jag handla blommor till blomlådorna och hälsa på AMV och Gubben. I Bräcke har dom ett litet mysigt cafe med hemgord glass och det provad vi på fram på eftermiddagen.

Vi satt där i röda sammetsmöbler och drack kaffe ur udda koppar och åt en underbart god glass.


Tisdag var det dags att gå ut och plantera mina inköpta plantor i blomlådorna. Det blåste isvindar från sjön och jag frös så att jag var tvungen att gå in och ta på täckbyxor och yllesockar och stövlar och frös ändå. Blomlådorna vågade jag inte sätta ut. Dom får stå i växhuset några dagar och värma sig annars dör dom väl på en gång.


Igår for Kinabror och hämtade hit fd grannen på äldreboendet. Han har pratat om att äta surströmming hela vintern så nu var det dags.

 

Han såg ut att trivas och sjöng till och med snapsvisor för oss.


När vi skutsat hem honom så gick vi till Stedesbacken för att sätta potatisen. Jag skulle sätta morötter också men det blåste så hemskt så det var inte att tänka på.

 

Även om det är lite mer lä på Stedesbacken där vi har landet så naturligtvis började det regna efter en stund.

Det är lite varmare där borta så kullen var full med styvmorsviol.

 

Det var min mammas favoritblomma och jag gillar den också. Den är inte bara vacker utan nyttig också. Jag ska göra en utmärkt salva av den som är bra för hyn men det blir längre fram på sommaren.


TuppOla kom en sväng frampå kvällen och han och Kinabror och jag satt och fikade och utanför stormade det så det gick nästan inte att se på tv för parabolen skakade så.


Nu önskar man inte så mycket kanske bara en enda dag utan blåst och regn.


Dagens ord: I södra Sverige skiner solen men här har man snart tappat tron på att det någonsin blir sommar. men.....gräset växer i alla fall.

 
 
Ingrid

Ingrid

11 juni 2015 09:51

Från och med måndag blir det sommar och fint även i era trakter, för då kommer vi ett helt gäng gotlänningar och har värmen och solen med oss, men blåsten får du stå ut med ett tag till, för här blåser det hemskt.
Styvmorsviolen där på ängen är helt förtjusande söt!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Ingen bild

Bamse31

11 juni 2015 11:21

Vill du komma ner till värmen behöver du inget pass. Det är bara att åka ner till mig, vi har äntligen sommarvärmen här nu.😊
Märkte igår att de blommor jag planterade ut i mina blomlådor, tagit stryk av blåst å dålig temperatur, så jag måste nog köpa nya.
Har förresten släktbesök hos min granne. Dom kommer från Bräcke å känner väl till trakten där du bor, även om de inte var bekanta med dig. Jag vet inte vad AMV å hennes gubbe heter, så jag kunde inte fråga om dom var bekanta. Det är min kvinnliga grannes syster å hennes gubbe som är här på besök. Han är jämtgubbe men hon är från Bohuslän. Han är i 70 års åldern å spelar gitarr i en ensemble, förmodligen från Bräcke. Dom underhåller på sammankomster, klubbar å annat, vet inte om dom numera spelar upp till dans också.
Att gräset växer ser vi här nere också, ska ringa. Min son så han kommer å klipper åt mig för jag ser inte bra att klippa så det blir snyggt.
Kramen!

 
Karin

Karin

11 juni 2015 11:24

Men snälla söta, har du inte blivit värmd av solen ännu! Jag skickar återigen upp lite värmande strålar! (Viskar tyst: igår hade vi 23 gr!)
Kramar Karin
PS Klart att du ska ha ett pass! Det kan komma väl till pass OM/NÄR man minst anar det!)

http://pixelmojan.se

 
Ingen bild

Anette

11 juni 2015 19:59

Bara att sätta dig på tåget, du är så välkommen!Kan dock inte garantera sommar värme.Blåst o regnat oerhört mycket här också.

 
Soldansare

Soldansare

12 juni 2015 15:35

Här skiner solen idag, så värmen kommer nog upp till dig också. Det är studenter över hela staden. Roligt att de fick fint väder. Själv åker jag är jag så lyckligt lottad att jag åker till Palma en vecka. Där ska man väl tro att det blir varmt i alla fall. Hoppas att du kommer iväg till värmen.

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Ingen bild

Märtha

12 juni 2015 22:52

Vår vår har ju också varit lång och kylig, men allt har nog tagit sig, på ett eller annat sätt. Idag kröp termometern över plus 20, även om blåsten på sina ställen förstörde sommarkänslan. Jag knäböjde vid en rosenrabatt, luckrade och satte hästskit vid varje ros. Och igår var vi och såg en stor azalea- och rhododendronpark, samlar mig just för ett inlägg om det. I morgon utlovas högsommarvärme, sen blir det kyligt igen, lämpligt till midsommar. Så säger meteorologen, i varje fall. Njut av varje solstråle!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Av Anita - Onsdag 27 mars 07:54

  Det har varit en hel del sista veckan Lördagen var det årsmöte nere i byn och vår nya ordförande hade fixat att dom som ville kunde komma och underhålla. Dessutom hade hon lagat en massa god mat. Faktiskt hade det kommit mer folk än det brukar o...

Av Anita - Torsdag 21 mars 14:58

  Det flyger tre svanar över sjön. Borta vid åmynningen hör jag en strömstare kvittra och kastar sig i vattnet med ett plask. Är inte det vårtecken om något?   Kinabror är ute på sjön och drar upp en gädda som är mer lik en krokodil. Ett j...

Av Anita - Onsdag 20 mars 10:21

  Nu samlar jag på vårtecken. Jag har tre perioder av mitt sovliv. Sommaren naken i  sängen. Hösten den kinapyjamasen men iår blev det så kallt redan i oktober så det blev flanellpyjamas som kom på direkt och så har det varit hela vintern Vi...

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards