Alla inlägg den 4 maj 2017

Av Anita - 4 maj 2017 08:19

Vaknade i förrgår till att det stormade igen men solen sken. Veden väntar, t-shirt, orange gammal hellyhansentröja. träningsoverallsbyxor, täckbyxor, täckjacka, mössa och handskar och ändå frös jag. Vilken jäkla dag. Isen ligger på sjön och vinden drar med sig iskylan mot land.


Nere vid AMV och Gubbens sportstuga är det mer lä. Dom är i full fart med att måla huset falurött. Kinabror som kommit hem från Skåne kom också och vi satt oss och tog en kopp kaffe. Usch vilken dag. Inte går det att kratta heller för det blåser så.


 


Plötsligt händer det!!!!!!

Vaknar till gårdagen och det är vindstilla och solen skiner. Första dagen då man plötsligt kan börja skala av sig plagg efter plagg och här i Fisksjön blir det en väldig fart på oss alla. Det är så mycket som ska göras och naturligtvis börjar jag kratta storgräsmattan. Passa på när det inte blåser.

 

Kinabror drar bort en massa sly och gör en jättebrasa. Han har röjt på åkern och jesses så mycket det blev.

Tussilagon har börjat komma upp efter vägen. Det är de första blommorna så det är verkligen sent iår.

 

Borta hos AMV och Gubben målas det för fullt.

 

Hunden Jack har fullt upp med att dänga upp sin gamla stubbe.

  Igår fick han ett liknande ryck som korna får när man släpper ut dom för första gång. Han fick se att det var vatten en bit ut nere vid badstranden och han fick verkligen ett labbefnatt. Han kutade ut i kallvattnet och sprang som en galning så vattnet sprutade och dök efter pinnar och det gick inte att få kontakt med honom. Han var helt salig av lycka. Äntligen äntligen vatten. Resten av isen ligger fortfarande men nu ska det väl för sjutton snart bli isfritt.

 

Titta, bara armar för första gången, vilken härlig solig dag.

 

Jag staplar och klyver och staplar och klyver. Storfiskarn kommer en sväng och han delar dom största klamparna på mitten åt mig så det ska bli lite lättare. Han är snäll den killen.


Längst bort i byn hör man hur Mustachen mullrar omkring och harvar med sin gamla traktor. Det är den bästa potatisjorden i byn och Kinabror och jag ska också sätta där borta hos honom. Han menar på att varför ska vi hålla på på flera ställen och harva och greja när vi kan göra det tillsammans och så var det förut på den här byn. Vi gjorde saker tillsammans. Vi får väl försöka börja med det igen.

 

Ja det var minsann en härlig dag. Kinabror fixade mat till oss alla, en god wok med massa grönsaker och kyckling.

AMV och jag tog en promenad "väst i gålan" och tittade på alla fina hus som ligger nere i backen. Tänk att det till slut händer att det blir vår. 


Jo, jag renoverade mitt gamla växthus lite mer och satt lite grann frön så dom ska börja gro. Idag ser det lite mer mulet ut men det blåser inte och är i alla fall en grad varmt så jag hoppas komma en bit på mitt vedstök. Jag är ganska less på det nu och som sagt. Vi jobbar och sliter och försöker hinna så mycket vi kan alla här i byn nu innan nästa storm kommer och förstör.


Natten har varit ganska jobbigt. Jag har haft värk i hela kroppen för man är inte van att hålla på oavbrutet mest hela dagen. Det är bara att konstatera att det är inte som förut med den gamla ankomna kroppen. Nåja, det är bara att finna sig och fortsätta ändå. Man får väl ta det som det kommer och leva för dagen.


Dagens ord: Plötsligt händer det, från kallvinter till barärmat på ett litet nafs. 

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards